Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023

Κακουργηματικές διώξεις για τον Νορβηγό που σκότωσε τον αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη

 Νορβηγός - αστυνομία

 

 Αντιμέτωπος με κατηγορίες για ανθρωποκτονία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή ο 44χρονος. Απολογείται το μεσημέρι του Σαββάτου.

Φορώντας αλεξίσφαιρο και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας βρέθηκε στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης ο 44χρονος Νορβηγός που μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τον 32χρονο αστυνομικό σε μπαρ της πόλης.

Η εισαγγελέας άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα. Τα κακουργήματα αφορούν τις πράξεις της ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα (η δεύτερη για τον τραυματισμό του κουμπάρου και επιστήθιου φίλου του θανόντος), ενώ τα 
πλημμελήματα συνδέονται με την παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και αφορούν το μαχαίρι παλάμης, με το οποίο τέλεσε το έγκλημα.

Ο 44χρονος παραπέμφθηκε να απολογηθεί στον 4ο τακτική ανακριτή Θεσσαλονίκης, από τον οποίο πήρε προθεσμία για αύριο, στις 12 το μεσημέρι, και παραμένει υπό κράτηση.

Διά του συνηγόρου του εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του αστυνομικού, τονίζοντας ότι δεν ενήργησε με ανθρωποκτόνο δόλο. Επικαλέστηκε, δε, μέθη λόγω της κατανάλωσης αλκοόλ, αλλά και ψυχιατρικά προβλήματα που -όπως ισχυρίζεται- αντιμετωπίζει, για τα οποία φέρεται, μάλιστα, να λαμβάνει επίδομα από το νορβηγικό κράτος. Ως προς το ζήτημα της φερόμενης ψυχικής του ασθένειας ζήτησε από τον ανακριτή να διατάξει σχετική πραγματογνωμοσύνη.

Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος, χθες, δήλωσε συντετριμμένος μόλις πληροφορήθηκε τον θάνατο του αστυνομικού και κατά την προανάκριση υποστήριξε πως δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει και πως ήταν υπό την επήρεια μέθης.

Επίσης, ανέφερε ότι βρίσκεται τουλάχιστον εννέα χρόνια στην Ελλάδα και πως ζει με μία σύνταξη που του χορηγεί το νορβηγικό κράτος για λόγους ψυχικής υγείας. Αναμένονται τα αποτελέσματα των αιματολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε ο Νορβηγός. Για το μαχαίρι φέρεται να είπε ότι το κουβαλάει μαζί του για αυτοάμυνα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από την ιατροδικαστική έκθεση ο άτυχος αστυνομικός πέθανε ακαριαία καθώς δέχθηκε σφοδρό τραύμα στην αριστερή τραχηλική χώρα. 

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)