Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023

Φιλοξενία μαθητών και εκπαιδευτικών για το πρόγραμμα Erasmus+ στο 4ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών «Ο Αριστοτέλης»



Το 4ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών «Ο Αριστοτέλης» είναι ένας από τους εταίρους υλοποίησης του Erasmus+ προγράμματος KA210-SCH-000081720 ENVIRONMENTAL
SUSTAINABILITY:SDGSTEAM που θα ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του 2024. Οι υπόλοιποι φορείς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι από την Πορτογαλία το σχολείο Agrupamento de Escolas Alberto Sampaio, από την Τουρκία το σχολείο Şehit Mehmet Çetin A.İ.L και από την Ρουμανία το σχολείο Liceul Tehnologic Costesti.

Στις 27/11-1/12/23 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 2η Κινητικότητα 6 Εκπαιδευτικών και 9 Μαθητών, την οποία έχει αναλάβει η σχολική μας μονάδα. Το θέμα της κινητικότητας ήταν: Clean Water for All STEAM.

Στο πλαίσιο της κινητικότητας τη Δευτέρα 27/11/2023 έγινε υποδοχή των εταίρων  στο Δημαρχείο από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών του Δήμου Πέλλας Αθ. Επιτροπάκη  και στη συνέχεια έγινε καλωσόρισμα τους στο σχολείο με χορευτικές, μουσικές και γαστρονομικές εκδηλώσεις που προετοίμασαν καθηγητές, μαθητές και κηδεμόνες.

Τις επόμενες μέρες οι μαθητές συμμετείχαν σε εργαστήρια φιλτραρίσματος και καθαρισμού του νερού, STEM, διαχείρισης αυτόματου ποτίσματος με micro:bit, με μηχανισμό Arduino, δημιουργίας πίνακα με θέμα την ειρήνη από καπάκια, εργαστήρια δημιουργίας ρομποτικών μηχανισμών καθαρισμού του νερού με Lego SPIKE Sets.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί συμμετείχαν σε Διδακτικές Επισκέψεις στο ΚΠΕ Έδεσσας, στο Λουτράκι και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας.

ΘΕΡΜΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

1. Τους εταίρους  για την όλη συνεργασία κατά την υλοποίηση του προγράμματος.
2. Τους κηδεμόνες των μαθητών του σχολείου που ανέλαβαν την φιλοξενία των μαθητών των εταίρων .
3. Όλους τους κηδεμόνες που στάθηκαν αρωγοί στην προετοιμασία του μπουφέ με γεύσεις από τη χώρα μας, για τους εταίρους αλλά και για όλο το δυναμικό του σχολείου και συμμετείχαν στο καλωσόρισμα τους
4. Το Φροντιστήριο Ξένων ΓλωσσώνΔομινίκη Πασχαλίδου , που ανέλαβε τη διοργάνωση εργαστηρίου για τη δημιουργία ρομποτικών μηχανισμών καθαρισμού του νερού με Lego SPIKE Sets.
5. Το ξενοδοχείο Πέλλα για τη φιλοξενία των εταίρων και την παροχή των χώρων του για την κάλυψη των δραστηριοτήτων του προγράμματος .
6. Την εταιρεία Ρόδι Ελλάς που  προμήθευσε μαρμελάδες και χυμούς.
7. Τον πολιτιστικό Σύλλογο Δαμιανού "Ο Διογένης" και
8. Την Εύξεινο Λέσχη Γιαννιτσών που αποδέχτηκαν με χαρά την πρόσκλησή  και τίμησαν τις εκδηλώσεις μας. Στους Συλλόγους αυτούς μετέχουν μαθητές του σχολείου .
9. Το ΚΠΕ Έδεσσας για τις δραστηριότητες που παρουσίασαν
10. Το Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας για την ενημέρωση που έκανε.

Το σχολείο  τέλοςσυγχαίρει όλους τους μαθητές και καθηγητές που συμμετείχαν στην υλοποίηση των δράσεων της κινητικότητας Clean Water for All STEAM. Ήταν η πρώτη φορά που η σχολική  μονάδα ανέλαβε τη διοργάνωση μιας τέτοιας κινητικότητας και είναι  πλέον έτοιμοι για αντίστοιχες δράσεις στο μέλλον...



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)