Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024

Τέμπη: Οι καμπάνες θα χτυπήσουν πένθιμα 57 φορές σε όλη τη χώρα

 Τέμπη: Οι καμπάνες θα χτυπήσουν πένθιμα 57 φορές σε όλη τη χώρα

 


Πένθιμα θα χτυπήσουν οι καμπάνες σε όλες τις εκκλησίες της χώρας, στις 10:00 το πρωί της Τετάρτης, ως ένδειξη μνήμης και σεβασμού για τα 57 θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών.

 

Ένας χτύπος για κάθε μία από τις 57 ψυχές που έχασαν τη ζωή τους έναν χρόνο πριν στα Τέμπη θα ηχήσει σήμερα σε όλες τις εκκλησίες της χώρας, προς ένδειξη μνήμης για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος της 28ης Φεβρουαρίου 2023.

Κατόπιν σχετικού αιτήματος της προέδρου του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών 2023, Μαρίας Καρυστιανού, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και στις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, οι καμπάνες σε όλες τις εκκλησίας της χώρας θα χτυπήσουν στις 10:00 το πρωί 57 φορές, μία για κάθε ψυχή που χάθηκε.

Μετά το σχετικό αίτημα, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας με ανακοίνωσή της ενημέρωσε όλες τις εκκλησίες της Ελλάδας για αυτή την πρωτοβουλία.

Η Μαρία Καρυστιανού με ανάρτησή της ευχαρίστησε την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών για την αποδοχή και υλοποίηση της παράκλησης, σημειώνοντας μάλιστα πως “είμαστε πια βέβαιοι πως τίποτε δεν είναι αυτονόητο στη ζωή μας και τίποτε δεδομένο”.

“Ένας χτύπος και ένα τρισάγιο λοιπόν, για κάθε ψυχή που έφυγε ένα χρόνο πριν στην κοιλάδα των Τεμπών.

Τα λόγια που χειραγωγούν τον πόνο των ανθρώπων, που επιθυμούν να περιορίσουν την αγάπη που ενώνει τις καρδιές των ανθρώπων, τις καρδιές που βίαια χωρίστηκαν, τα λόγια που προσπαθούν να λιγοστέψουν την πίστη που ενώνει τη ζωή με τον θάνατο, μέχρι τώρα πράγματι ήταν πολλά και καναν φασαρία. Η αλήθεια ποτέ δεν κάνει φασαρία. Αύριο θα ηχήσει η καμπάνα να εξαγνιστούν οι ψυχές των αθώων, να ενθυμηθούμε την ευθύνη μας στη ζωή“, αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανάρτησή της.

 
 

Πηγή: news247.gr

1 σχόλιο:

  1. Μπα! Τους νεκρούς τους τιμάς με τη σιωπή και όχι με θόρυβο, είπε προχτές ενας σεβαζζζζζμιοτατος με ρασα αφού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)