Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024

Νέα Αριστερά Ν. Πέλλας: Εμπαιγμός στους αγρότες, ξύλο στους φοιτητές

 

 


“Ό,τι πήρατε, πήρατε” διαμηνύει  το Μέγαρο Μαξίμου στους αγρότες με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να αποκλείει την λήψη νέων μέτρων για την στήριξη τους. Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στην βουλή αντιμετωπίστηκαν ως "ψίχουλα" από τους αγρότες που βρίσκονται στα μπλόκα και έστειλαν ηχηρό μήνυμα με τη μαζική τους παρουσία στη Θεσσαλονίκη το περασμένο Σάββατο. 
Η Νέα Αριστερά στέκεται στο πλευρό του αγροτικού κόσμου, για να μην καταρρεύσει η πρωτογενής παραγωγή, να μην ερημοποιηθεί η ύπαιθρος, να μην εξαφανιστούν οι Έλληνες αγρότες. Ο κ. Μητσοτάκης να προχωρήσει άμεσα σε μέτρα όπως την άμεση αναθεώρηση του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου για την εφαρμογή της ΚΑΠ, άμεση αναθεώρηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ με προσαρμογή των αποζημιώσεων στις νέες συνθήκες που γεννά η κλιματική κρίση, ουσιαστικά μέτρα για την μείωση του ενεργειακού κόστους με κίνητρα στους αγρότες και όχι για τις πολυεθνικές, αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων για φθηνή χρηματοδότηση των αγροτών ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών για την πάταξη της αισχροκέρδειας και των παράνομων ελληνοποιήσεων.
Η  Νέα Αριστερά καταδικάζει  την εισβολή των ΜΑΤ στη Νομική Κομοτηνής και ζητά να αφεθούν ελεύθεροι οι φοιτητές και οι φοιτήτριες. Έξω η αστυνομία από τα Πανεπιστήμια. Παράνομη είναι η καταπάτηση του Συντάγματος, όχι οι αγώνες των φοιτητών.
Μετά την απόπειρα ποινικοποίησης της υπεράσπισης του Δημόσιου Πανεπιστημίου και τις εισαγγελικές εντολές η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη συνεχίζει στον δρόμο του αυταρχισμού. Το μεσημέρι της Δευτέρας δυνάμεις των ΜΑΤ εισέβαλαν στο κτίριο της Νομικής Κομοτηνής, χτύπησαν φοιτητές και φοιτήτριες και προχώρησαν σε 15 προσαγωγές. Είχε προηγηθεί η έφοδος των ΕΚΑΜ στο ΑΠΘ την περασμένη Πέμπτη.
Αν ο κ. Μητσοτάκης πιστεύει ότι με πρακτικές που μας γυρίζουν σε άλλες εποχές, με τρομοκρατία, απειλές, ΜΑΤ και προσαγωγές θα κάμψει τον αγώνα για το Δημόσιο Πανεπιστήμιο, τον συμβουλεύουμε να το ξανασκεφτεί.
Να αφεθούν ελεύθεροι οι φοιτητές και οι φοιτήτριες,. Έξω η αστυνομία από τα Πανεπιστήμια. Παράνομη είναι η καταπάτηση του Συντάγματος, όχι οι αγώνες των φοιτητών.
Πρέπει όμως και τα κόμματα που τοποθετούνται στην προοδευτική αντιπολίτευση να τοποθετηθούν καθαρά. Η Νέα Αριστερά καλεί κάθε αριστερό και προοδευτικό πολίτη να δώσουμε μαζί τη μάχη απέναντι στην ιδιωτικοποίηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στο πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Πέμπτης.

ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Ν. ΠΕΛΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)