Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024

Κατεβαίνουν με τρακτέρ στην Αθήνα οι αγρότες - Μπλόκα στις εθνικές οδούς

Αγρότες, Αγροτικά Μπλόκα, Λάρισα

 


Τι αποφάσισαν οι αγρότες για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.


Πανελλαδική σύσκεψη στη Λάρισα είχαν οι αγρότες, το μεσημέρι της Τρίτης (06/02), στη Νίκαια της Λάρισας και αναμένεται να ενισχύσουν τις κινητοποιήσεις τους, ακόμα και με συλλαλητήριο στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα larissanet.gr, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας, ανέφερε ότι μεταξύ των προτάσεών τους είναι να βγουν με οχήματά τους στην Εθνική Οδό, αλλά και η πραγματοποίηση συλλαλητηρίου την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα, όπου θα καλέσουν και τους πολίτες να σταθούν στο πλάι τους.

Χαρακτηριστικά, ο Ρίζος Μαρούδας τόνισε το εξής: «Δεν υπάρχουν σκέψεις υποχώρησης, δεν υπάρχει προοπτική για εμάς αν γυρίσουμε πίσω. Από εδώ μέσα να βγούμε σαν μια γροθιά και να δώσουμε τη μάχη από σήμερα κιόλας μέχρι να νικήσουμε και θα το πετύχουμε».

Advertisement

Οι προτάσεις των αγροτών

Μάλιστα, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα onlarissa.gr, η αίθουσα είναι κατάμεστη και οι αγρότες εξετάζουν τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους με αποκλεισμό των εθνικών οδών και του Ισθμού της Κορίνθου, κάθοδο στην Αθήνα με τα τρακτέρ και διαδήλωση έξω από τη Βουλή, κλείσιμο μεγάλων τελωνείων, αλλά και «εισβολές» για δράσεις με τα αγροτικά μηχανήματα στα κέντρα των μεγαλύτερων πόλεων της χώρας.



Αγρότες, Αγροτικά Μπλόκα, Λάρισα

Αγρότες, Αγροτικά Μπλόκα, Λάρισα

Αγρότες, Αγροτικά Μπλόκα, Λάρισα

Τι έχει δηλώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα (05/02), δεν απέκλεισε συνάντηση με τους αγρότες που βρίσκονται στα μπλόκα.

Σε διάλογο που είχε με τους δημοσιογράφος και σε ερώτηση για το αν θα συναντήσει αγρότες από τα μπλόκα κατά τις επόμενες ημέρες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε: «Εμείς δεν αποκλείουμε τίποτα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)