Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024

Βουλή: Κόντρα με το καλημέρα για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

 Eurokinissi

 

 

Κόντρα με το καλημέρα επικράτησε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Σφοδρή κριτική από την αντιπολίτευση 

Όλα ξεκίνησαν όταν ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Διονύσης Καλαματιανός, τόνισε πως το νομοσχέδιο είναι «ξεκάθαρα αντισυνταγματικό», διότι παραβιάζει το άρθρο 16 του Συντάγματος που ορίζει ότι η ανώτατη εκπαίδευση παρέχεται από ΝΠΔΔ υπό την εποπτεία του κράτους, ενώ σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε και η υπόλοιπη αντιπολίτευση.

Στην ίδια γραμμή και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, πλην ΠΑΣΟΚ όπου στην επιτροπή βρισκόταν ο Γιώργος Παπανδρέου, με το ΚΚΕ, την Ελληνική Λύση, τη Νέα Αριστερά και την Πλεύση Ελευθερίας να καλούν την κυβέρνηση να το αποσύρει.

Πυρά από Πιερρακάκη 

Απαντώντας ο Υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης έκανε λόγο «φεστιβάλ υποκρισίας» από την αντιπολίτευση υποστηρίζοντας ότι στην Ελλάδα υπάρχει ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση.

«Θέλουμε να βάλουμε κανόνες ή θέλουμε να υποκρινόμαστε. Πρέπει να ρυθμιστεί το Ελ Ντοράντο! Έγιναν όλα ερήμην μας, λόγω του ιδεοληπτικού οριτζιναλισμού σας. Πρέπει το κράτος να ασκήσει κυριαρχία», είπε χαρακτηριστικά, με τον Παύλο Πολάκη να εξανίσταται.

«Εσείς το κάνατε. Πολύ απλά, μην δουλευόμαστε! Επιτέλους! Καταργήσατε την μεταλυκειακή εκπαίδευση και σπρώξατε πελατεία στα κολέγια και τώρα λέτε ότι δεν αναγνωρίζετε το πρόβλημα. Τι λέτε καλέ; Αφού εσείς το φτιάξετε το πρόβλημα!», είπε εις εκ των παριστάμενων βουλευτών της ΝΔ να φωνάζει «άσε μας κι εσύ με τα συνέδρια».

Πηγή: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)