Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024

ΔΡΑΣΗ ΑΓΑΠΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΕΠΑΛ-ΕΚ ΈΔΕΣΣΑΣ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024

 




Ακόμη μια υπέροχη δράση αγάπης με συλλογή μαλλιών πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Κομμωτικής του ΕΠΑΛ-ΕΚ Έδεσσας σε συνεργασία με το Σύλλογο Καρκινοπαθών, το πρωί της Δευτέρας 11 Μαρτίου 2024 στο Χατζηγιάννειο Πολιτιστικό Κέντρο .

H εκπαιδευτικός του Τμήματος  Δέσποινα  Στεφανίδου εημέρωσε ότι δράση αυτή ονομάζεται «Δώρισε Δύναμη, Δώρισε Ζωή» γίνεται σε σταθερή βάση κατά τους μήνες Οκτώβριο και Μάρτιο η οποία έχει «αγκαλιαστεί» με πολύ αγάπη από την τοπική κοινωνία, όπως θα δείτε και από την συλλογή μαλλιών που αποτυπώνεται στο φωτογραφικό αφιέρωμα και βίντεο.

Ωστόσο φέτος η δραστηριότητα αυτή πήγε και ένα «βήμα παραπάνω», όπως ανέφερε.

Την συγκεκριμένη δράση γίνεται από το 2017 . Μετά το έτος 2021 έχουν ορίσει, , τους μήνες Οκτώβριο και Μάρτιο ως μήνες που θα λαμβάνει χώρα η κίνηση αυτή. Φυσικά, η επιλογή των συγκεκριμένων μηνών δεν έγινε τυχαία. Ο Οκτώβριος έχει αφιερωθεί στον καρκίνο του μαστού και τον Μάρτιο έχουμε την γιορτή της γυναίκας. Οπότε η εκτενής ενημέρωση, που γίνεται από όλα τα ΜΕ συμβάλει στην επιτυχία του εγχειρήματος. Ωστόσο, φέτος θεώρησαν  καλό να ανοίξουν τις πόρτες της δράσης  και στις επισκέπτριες υγείας του ΓΝ Έδεσσας, ζητώντας να γίνει μία ομιλία στους μαθητές . Απώτερος στόχος ήταν το να ευαισθητοποιήσουν τους μαθητές , σε σχέση με το πόσο σημαντική είναι αυτή η διοργάνωση, έτσι ώστε να γίνουν πολλαπλασιαστές της και σταθεροί κρίκοι της αλυσίδας βοήθειας στους νοσούντες. Αυτό έφερε την σύμπραξη με την  Αικατερίνη Τσουγένη, επισκέπτρια υγείας του ΓΝ της πόλης  .
 Η κα Τσουγένη θεώρησε πως η μέγιστη αφύπνιση των μαθητών μας μπορεί να επιτευχθεί με την ομιλία-συνέντευξη της Φανής , μιας κοπέλας 18 ετών, που πριν από περίπου 6 μήνες διαγνώστηκε με λευχαιμία. Η Φανή αντιμετωπίζει την ασθένεια με ρεαλισμό, αισιοδοξία  και έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στους γιατρούς της. Μας έδωσε απαντήσεις σε πολλά, όπως στο τι είδους πάθηση είναι η λευχαιμία και πόσο σημαντικό είναι το να βοηθάμε , όπως μπορούμε ο καθένας μας, τους συνανθρώπους μας που νοσούν.

 Οι μαθητές , με την συμμετοχή τους σε διάφορες δράσεις, επιτελούν κοινωνικό έργο. Με τον σύλλογο καρκινοπαθών  μας συνδέει μία συνεργασία που πάει πέρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)