Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024

Εισαγγελική πρόταση για υπόθεση Κολωνού: 25 ένοχοι, 1 αθώος - Στα «μαλακά» ο Μίχος, κόλαφος για τη μητέρα

 Εισαγγελική πρόταση για υπόθεση Κολωνού: 25 ένοχοι, 1 αθώος - Στα «μαλακά» ο Μίχος, κόλαφος για τη μητέρα 

 

 
 Μέσα σε τρεις ώρες ολοκλήρωσε την πρότασή της για τη δυσώδη υπόθεση εκπόρνευσης ενός ανηλίκου παιδιού στον Κολωνού, η εισαγγελέας της έδρας, Μαρία Ελενη Νικολού.

Στην αγόρευσή της ζήτησε την καταδίκη της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατηγορουμένων, δηλαδή των 25 εκ των 26 συνολικά.

Για τους αποκαλούμενους «πελάτες» της 12χρονης , 23 συνολικά κατηγορούμενους, η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή των 22 για γενετήσιες πράξεις με ανήλικη έναντι αμοιβής που έχει συμπληρώσει τα 12 έτη. Μόνο για έναν άνδρα πακιστανικής καταγωγής, πρότεινε την απαλλαγή του, λόγω αμφιβολιών.

Ένοχοι οι τρεις βασικοί κατηγορούμενοι: Μίχος, μητέρα και «Μιχάλης»

Με μια καταδικαστική πρόταση για το βασικό κατηγορούμενο, Ηλία Μίχο, ξεκίνησε την αγόρευσή της η εισαγγελέας, ρίχνοντάς τον, ωστόσο στα «μαλακά». Καθώς η κ. Νικολού πρότεινε την απαλλαγή του για το βιασμό κατ’ εξακολούθηση του κοριτσιού, λόγω αμφιβολιών και της μαστροπείας στη βαριά μορφή του αδικήματος, ζητώντας τη μετατροπή της κατηγορίας σε διευκόλυνση ανήλικης να εκδίδεται. Επίσης ζήτησε την απαλλαγή του για την εμπορία ανθρώπων. Αντίθετα, πρότεινε την καταδίκη του για διακεκριμένη κατάχρησης ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε 14 έτη από πρόσωπο που του το είχαν
εμπιστευτεί, οπλοκατοχή και πορνογραφία.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στη φρικιαστική υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο , η εισαγγελέας που στο παρελθόν έχει διατελέσει και εισαγγελέας ανηλίκων , αποδίδει στην 38χρονη μητέρα της 12χρονης, για την οποία ζήτησε την ενοχή για διακεκριμένη μαστροπεία της ανήλικης, πορνογραφία και εκβίαση, όπως τις αποδίδονται οι κατηγορίες στο παραπεμπτικό βούλευμα.

Τέλος, καταπέλτης ήταν και για τον 47χρονο «Μιχάλη», ως το πρόσωπο που την εκπόρνευε και τη συνόδευε στα ραντεβού της «φρίκης», για τον οποίο πρότεινε την ενοχή για διακεκριμένη μαστροπεία προσώπου νεότερου 15 ετών με σκοπό κέρδους και για διακεκριμένη πορνογραφία ανηλίκου κάτω των 12 ετών.

Δικηγόροι 12χρονης: Αόριστη και με αντιφάσεις η εισαγγελική πρόταση

Τα «βέλη» της κατά της εισαγγελικής πρότασης, αναφορικά με την ήπια ποινική μεταχείριση στον Ηλία Μίχο, αλλά και την άκρως επιβαρυντική πρόταση για την μητέρα της 12χρονης, ρίχνει η δικηγόρος της ανήλικης, Ασπασια Ταραχοπουλου.

Δήλωση Ασπασίας Ταραχοπουλου, δικηγόρου της ανήλικης:

«Για εμάς δεν είναι αποδεκτή η πρόταση της εισαγγελέως, θα προσπαθήσουμε, έχουμε επιχειρήματα, ειδικά όσον αφορά στην απόρριψη του βιασμού από το Μίχο, έχουμε επιχειρήματα, έχουμε αποδεικτικά στοιχεία και νομίζω ότι θα την καταρρίψουμε και θα φτάσουμε σε μια δίκαιη απόφαση για την ανήλικη.

Θέλω να πω ότι η κ. Εισαγγελέας επανειλημμένα στην πρόταση της είπε ότι η ανήλικη λέει την αλήθεια, επομένως αφού λέει την αλήθεια, το μόνο σημείο που δε λέει την αλήθεια είναι για τη μητέρα της; Είναι ένα ερώτημα αυτό…. Επίσης δεν εξηγήθηκε πως το παιδί ξεκίνησε να εκδίδεται. Γιατί σύμφωνα με την κ. Εισαγγελέα, ο Μίχος εκμεταλλεύτηκε τη γνώση της μητέρας. Η ανήλικη μόνη της ξεκίνησε να εκδίδεται;

Είναι πολλά τα ερωτήματα και οι αοριστίες στην πρόταση της κ. Εισαγγελέα. Ένα πράγμα που δεν ειπώθηκε καθόλου από την κ. Εισαγγελέα είναι το θέμα των οίκων ανοχής, δηλαδή ποιος το πήγαινε το παιδί στους οίκους ανοχής, τους οποίους έχει περιγράψει το παιδί»; 

Πηγή: dnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)