Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024

Φλωρίδης για Τέμπη: Δεν θα έβαζα υποψηφιότητα στις εκλογές, αν είχα πολιτική ευθύνη

 Eurokinissi

 

  Αποστάσεις από τον Κώστα Καραμανλή παίρνει και ο υπουργός Δικαιοσύνης 
 
Προηγήθηκαν: Λευτέρης Κτιστάκης, 
Γιώργος Σταμάτης & Φίλιππος Φόρτωμας

Ακόμη ένα στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας παίρνει αποστάσεις από τον Κώστα Καραμανλή, καθώς η υπόθεση των Τεμπών «πληγώνει» δημοσκοπικά το κυβερνών κόμμα, που έχει απέναντί του μία οργισμένη κοινωνία, η οποία απαιτεί τη δικαίωση των 57 νεκρών στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Ο λόγος για τον υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη, ο οποίος μιλώντας στον ΑΝΤ1 δήλωσε ότι «Δεν θα έβαζα υποψηφιότητα στις εκλογές σε περίπτωση που είχα πολιτική ευθύνη».

Ωστόσο, ο κ. Φλωρίδης τόνισε ότι δεν οδηγεί πουθενά σήμερα η τυχόν παραίτηση του πρώην υπουργού Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, από τη βουλευτική ασυλία, ενώ κατηγόρησε για θεατρινισμό και εξαπάτηση της κοινής γνώμης τον Χρήστο Σπίρτζη.

Ανέφερε ακόμη ότι νέα στοιχεία προς διερεύνηση στο πλαίσιο της ανάκρισης, καθυστερούν την έναρξη της δίκης, τονίζοντας: «Υπάρχει η απαίτηση των συγγενών και της ελληνικής κοινωνίας να υπάρξει "φως" στην υπόθεση».

Παράλληλα, επεσήμανε ότι «εμφανίζονται πολιτικές δυνάμεις που εκμεταλλεύονται τον αληθινό πόνο των συγγενών, για να δημιουργήσουν πρόβλημα στην Ελλάδα και στην κυβέρνηση».

Στις αναφορές συγγενών θυμάτων ότι απομακρύνθηκε από την περιοχή του δυστυχήματος μεγάλη ποσότητα χώματος με πολύτιμα στοιχεία, πριν το μπάζωμα, ο κ. Φλωρίδης είπε ότι γίνεται δικαστική έρευνα και για αυτό το σημείο, ωστόσο επεσήμανε ότι ο καλύτερος εισαγγελέας της χώρας ασχολείται από την πρώτη στιγμή με την τραγωδία και παράλληλα προκάλεσε οποιονδήποτε να του πει αν υπάρχει το παραμικρό μεμπτό σημείο στον τρόπο που διενεργείται η ανακριτική διαδικασία στη Λάρισα.

«Παρέλαση» γαλάζιων στελεχών, στον απόηχο των δημοσκοπήσεων

Μπορεί ο Κώστας Καραμανλής να απουσίαζε από την πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή για τα Τέμπη, αν και την περίοδο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος ήταν ο πλέον αρμόδιος υπουργός (Μεταφορών-Υποδομών), ωστόσο τις τελευταίες ημέρες φαίνεται να μπαίνει για τα καλά στο κάδρο των πολιτικών ευθυνών, με απανωτά «χτυπήματα» από γαλάζια στελέχη. Το κλίμα για τον κ. Καραμανλή φαίνεται ότι επιδεινώθηκε από τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, που δείχνουν μια κοινωνία να «τιμωρεί» τους «ατιμώρητους» και μια Νέα Δημοκρατία να καταγράφει σημαντική φθορά, ενόψει μάλιστα και των ευρωεκλογών. 

Η αρχή έγινε το βράδυ της Τετάρτης από τον βουλευτή Βοιωτίας Λευτέρη Κτιστάκη.

«Εγώ προσωπικά, ναι, θα παραιτούμουν από την ασυλία. Το λέω, δεν έχω κανένα πρόβλημα. Είναι μια γενικότερη φιλοσοφία που έχω για χρόνια και τώρα που εκλέχθηκα δεν έχω κανέναn λόγο να το αλλάξω».

Το δεύτερο «χτύπημα» ήρθε από τον βουλευτή Επικρατείας, Γιώργο Σταμάτη, ο οποίος απαντώντας στο αν ο ίδιος θα είχε παραιτηθεί της βουλευτικής του ασυλίας, είπε πως «αν ήμουν στη θεση του 
Καραμανλή, μπορεί να αυτοκτονούσα. Δεν θα το άντεχα».

Τη σκυτάλη πήρε ο «γαλάζιος» βουλευτής Κυκλάδων Φίλιππος Φόρτωμας. Ερωτηθείς σχετικά, δήλωσε πως κι αυτός θα είχε παραιτηθεί, αν ήταν στη θέση του Καραμανλή. 

Πηγή: dnews.gr

1 σχόλιο:

  1. Βέβαια το ότι έχει(και αυτός) την πολιτική ευθύνη ως ΒΑΣΙΚΟΤΑΤΟ γρανάζι του Σημιτιστάν για τη μνημονιακή καταστροφή της χώρας (με χιλιάδες αυτοκτονίες) , δεν τον εμπόδισε να βάλει υποψηφιότητα με τον γιο του Αποστάτη που έχει την άλλα μισή ευθύνη για τη μνημονιακή καταστροφή της χώρας!
    Αλλά όταν απευθύνεσαι σε ζωάδια μπορείς να λες άφοβα ό,τι θες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)