Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Καιρική «τρέλα»: Με 32άρια ξύπνησαν στην Κρήτη, με 8 βαθμούς η Φλώρινα

Καιρική «τρέλα»: Με 32άρια ξύπνησαν στην Κρήτη, με 8 βαθμούς η Φλώρινα
 

 

 Θερμοκρασίες δύο ταχυτήτων σήμερα, Τρίτη. Παραμένει η αφρικανική σκόνη. Τι λένε οι μετεωρολόγοι.

Σε ένα σκηνικό βγαλμένο από ταινία που γυρίστηκε στην Αφρική ξύπνησε σήμερα η Ελλάδα, με την αφρικανική σκόνη να δυσκολεύει τις ζωές μας. Αν και η ατμόσφαιρα είναι επιβαρυμένη σχεδόν σε όλη την Ελλάδα, η κατάσταση είναι χειρότερη προς την Κρήτη και την Πελοπόννησο.

Στην Κρήτη, μάλιστα, το θερμόμετρο κινούνταν από το βράδυ της Δευτέρας σε πολύ υψηλά επίπεδα, με τον υδράργυρο να δείχνει σχεδόν 32 βαθμούς κελσίου στις 8 το πρωί.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου, στην Φλώρινα το θερμόμετρο έδειχνε 8 βαθμούς.

438814376_977326600423701_6301805402145642906_n_e1268.jpg

Η μεγάλη θερμοκρασιακή διαφορά μεταξύ της Βορειοδυτικής Ελλάδος και Νοτίων Νησιωτικών περιοχών δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο και τα 30αρια που αναμένονται στην Κρήτη δεν θα είναι πολλά ενώ «σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσουν και πάλι οι τοπικά ενισχυμένοι καταβατικοί άνεμοι τύπου Foen», έγραφε ο διευθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ανάρτηση του μετεωρολόγου Κώστα Λαγουβάρδου, ο οποίος σημειώνει:

«Λόγω των πολύ ισχυρών καταβατικών ανέμων, πολύ υψηλές θερμοκρασίες σημειώνονται ήδη στην Κρήτη ξεπερνώντας (ήδη μέχρι τις 7 το πρωί) τους 31 βαθμούς σε περιοχές των Χανιών και Ρεθύμνου».

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο, την Τετάρτη οι άνεμοι ήδη από το πρωί στο Ιόνιο θα πνέουν δυτικοί θα καθαρίσουν την ατμόσφαιρα στα δυτικά και τα ηπειρωτικά. Η σκόνη θα παραμείνει έως το απόγευμα στο Αιγαίο κυρίως στα πιο ανατολικά τμήματα με τους ανέμους εκεί ακόμα νοτιοανατολικούς.

Την Πέμπτη προβλέπονται βροχές στα δυτικά και τα βόρεια, λίγες καταιγίδες στη βόρεια Ελλάδα θα πέσει λίγο η θερμοκρασία. Μέχρι την Κυριακή των Βαΐων δεν αναμένονται άλλες βροχές στη χώρα. Το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία θα ανέβει ξανά φτάνοντας στα κεντρικά και νότια τους 24 με 26 βαθμούς.

Από τα πρώτα στοιχεία για τη Μεγάλη Εβδομάδα προβλέπεται ότι η θερμοκρασία ενδεικτικά στην Αθήνα θα φτάνει τους 26 με 28 βαθμούς. 

Πηγή:ieidiseis.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)