Δευτέρα 1 Απριλίου 2024

Τρένο έπεσε σε κορμό δέντρου στον Άγιο Στέφανο - Οι μηχανοδηγοί προειδοποιούν για σοβαρό ατύχημα

 FB

 

 
 
 
 Οι φωτογραφίες από τα συμβάντα είναι σοκαριστικές.

Παραλίγο σοβαρό ατύχημα, χθες στον Άγιο Στέφανο, όταν αμαξοστοιχία προσέκρουσε σε κορμό, που είχε πέσει πάνω στις γραμμές του τρένου. Στο τρένο επέβαιναν 110 επιβάτες και είναι ευτύχημα, που δεν είχαμε κανέναν τραυματισμό.

Το περιστατικό συνέβη στο ύψος του Αγίου Στεφάνου, όταν η αμαξοστοιχία 1547 της Hellenic Train, που εκτελούσε το δρομολόγιο Χαλκίδα-Αθήνα, έπεσε επάνω σε κορμό καμένου δέντρου, που ήταν πεσμένο στις γραμμές.
Από τη σύγκρουση έσπασε το τζάμι του μηχανοδηγού, όπως βλέπετε και στη φωτογραφία, χωρίς ευτυχώς να υπάρξει τραυματισμός.

proto

Όπως ήταν φυσικό, ο συρμός ακινητοποιήθηκε. Οι επιβάτες παρέμειναν για πάνω από μία ώρα στα βαγόνια, μέχρι να φτάσει στο σημείο άλλη μηχανή και να «προσδεθεί» στα βαγόνια.
Το πρόβλημα με τα πεσμένα δέντρα, έχει επανειλημμένως επισημανθεί από τους μηχανοδηγούς, αφού είναι πολλά τα ανάλογα περιστατικά.

Σε ανακοίνωσή της, στο διαδίκτυο, η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης, που εκπροσωπεί τους μηχανοδηγούς, δημοσιεύει φωτογραφίες από το συμβάν και απαιτεί άμεση διερεύνησή του από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΣΕ. Αναφέρει δε ότι οι μηχανοδηγοί έχουν καταγγείλει ότι ο καθαρισμός των γραμμών δεν προχωρά.

«Να βγει πόρισμα τώρα! Να αναγράφει στις πρώτες σειρές ότι «παρότι οι μηχανοδηγοί το έχουν πει χιλιάδες φορές, ο καθαρισμός της γραμμής δεν προχωρά». Στα συμπεράσματα να κατονομαστούν και οι υπεύθυνοι ασφαλώς. Οι συνάδελφοι μας και οι επιβάτες όλοι καλά», αναφέρει η ανάρτηση.

2

Είναι χαρακτηριστικό, ότι στις γραμμές προς τις Σέρρες, στις 12 Ιανουαρίου είχα με και άλλο περιστατικό, όταν πάλι κορμοί που υπήρχαν στις γραμμές, έκαναν θρύψαλα, τα τζάμια της καμπίνας του μηχανοδηγού, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες.
Στις 9 Ιανουαρίου και πάλι ανάλογο συμβάν στη γραμμή προς Θεσσαλονίκη, στο ύψος της Δεκέλειας. Εκεί ευτυχώς ο μηχανοδηγός ακινητοποίησε το τρένο.

3

Στις 4 Νοεμβρίου και πάλι στον Άγιο Στέφανο, ο μηχανοδηγός κατάφερε να ακινητοποιήσει το τρένο, λίγο πριν πέσει επάνω σε πεσμένους, στις γραμμές κορμούς δέντρων.

4

Στις 27 Σεπτεμβρίου, στη σημείο Σφενδάλη, πάλι τα ίδια, με κορμούς πεσμένους μέσα στις γραμμές.
Οι μηχανοδηγοί απαιτούν να γίνει άμεσα έρευνα.

5 

Πηγή:dnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)