Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

Χρίστιαν Μίτσκοσκι: Επέμεινε στον όρο «Μακεδονία» κατά τις προγραμματικές δηλώσεις

 

Χρίστιαν Μίτσκοσκι: Επέμεινε στον όρο «Μακεδονία» κατά τις προγραμματικές δηλώσεις (βίντεο)

Ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι, ωστόσο, έχει δηλώσει ότι στην ορκωμοσία της κυβέρνησής του θα χρησιμοποιήσει τη συνταγματική ονομασία της χώρας.


Στο κοινοβούλιο της Βόρειας Μακεδονίας άρχισε, το Σάββατο (22/06), η ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων από τον Χρίστιαν Μίτσκοσκι, ο οποίος επέμεινε να αποκαλεί τη χώρα του με τον όρο «Μακεδονία» και όχι με το συνταγματικό της όνομα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, ο – εν αναμονή – πρωθυπουργός, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης της οποίας θα ηγηθεί, αποκάλεσε και μάλιστα τρεις φορές τη χώρα του ως «Μακεδονία», χωρίς να χρησιμοποιήσει τη συνταγματική ονομασία της χώρας.

Η συνεδρίαση αυτή της Βουλής θα ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής (23/06) με την ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Βέβαια, ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι δήλωσε, πριν από μερικές ημέρες, ότι στην ορκωμοσία της κυβέρνησής του θα χρησιμοποιήσει τη συνταγματική ονομασία της χώρας [σ.σ. Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας].

Τι έχει αναφέρει ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι

Ο εντολοδόχος πρωθυπουργός, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, σε συνέντευξή του στον μεγαλύτερο τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων στις, 18 Ιουνίου, ανέφερε ότι στην ορκωμοσία της κυβέρνησής του θα χρησιμοποιήσει τη συνταγματική ονομασία της χώρας [σ.σ. Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας].

Ωστόσο, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ίδιος δεν διευκρίνισε πώς θα αποκαλέσει τη χώρα κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησής του. Βέβαια, ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι συμπλήρωσε πως θα χρησιμοποιεί τη συνταγματική ονομασία της χώρας του και στις επαφές του στο εξωτερικό. Παρ' όλα αυτά, στο εσωτερικό της χώρας, τόσο στις δημόσιες εμφανίσεις του όσο και στις δηλώσεις του θα χρησιμοποιεί το όνομα «Μακεδονία», διότι – όπως είπε – γι' αυτόν το όνομα της χώρας και της πατρίδας του είναι «Μακεδονία».

«Όπως έχω πει επανειλημμένως, στις δηλώσεις μου και στις ομιλίες μου εδώ στη χώρα θα χρησιμοποιώ πάντα το όνομα "Μακεδονία", διότι για εμένα αυτό είναι το όνομα της χώρας και της πατρίδας μου και επ' αυτού δεν πρέπει να υπάρξει η παραμικρή αμφιβολία», ανέφερε ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι και πρόσθεσε: «Για το θέμα αυτό δεν προτίθεμαι να προβώ σε κανένα συμβιβασμό στο μέλλον. Εξάλλου, αυτό συνιστά το κατοχυρωμένο ανθρώπινο δικαίωμά μου».

12 σχόλια:

  1. Ευτυχώς τους κοροιδέψαμε.Χα,χα.Ο Μίτσκοσκι είναι σίγουρα απόγονος του μεγάλου Αλεξαντρόφσκι που είχε πατέρα τον Φιλλιπόφσκι.Εμείς τι σχέση έχουμε με τη Μακεδονία.;Κορόιδα Μακεδονόφσκια σας δουλέψαμε.Ελπίζω να ξαναεκλεγεί ο Τσίπρας και να κοροιδέψει και τους Αλβανούς και να τους πείσει να ονομαστούν Βόρεια Ήπειρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν χρειάζεται να ξαναφέρουμε τον Τσίπρα ρε Βλακόφσκι.
      Δεν ακούς πως προειδοποιεί το Κουλό αυστηρά τους γείτονες;
      Σεβαστείτε και εφαρμόσετε τη συμφωνία χωρίς αστερίσκους.
      Δε συμφωνείς με το Κουλό ρε Μπουφόφσκι;

      Διαγραφή
    2. Που λες Χάνε, όταν ήταν ο Τσίπρας και π Ζάεφ η συμφωνία τηρούνταν κατά γράμμα και η χώρα είχε αναλάβει ακόμα και να περιπολεί στον εναέριο χώρο της Β. Μακεδονίας. Μετά που ανέλαβε ο Λαμογιότατος η χώρα έγινε ο (από)πατος της Ευρώπης. Αφοπλισμός νησιών, παράδοση οπλισμού στην Ουκρανία κτ.λ.
      Και τώρα που ήρθαν στην κυβέρνηση και τα ακροδεξιά παρτάλια του VMRO-DPMNE όλα θα γίνουν σαν τα μούτρα σας.
      Καλά ξεμπερδέματα, Χάνε, και όπως λέει κι ο Λαμογιότατος:
      " Η Ελλάδα με συνέπεια υποστηρίζει το Διεθνές Δίκαιο και σέβεται τη Συμφωνία ως επικυρωθείσα Διεθνή Συνθήκη. Το ίδιο απαιτούμε και από τη Βόρεια Μακεδονία»."
      Τη συμφωνία θα τη σέβεσαι, τη συμφωνία, Χάνε.

      Διαγραφή
    3. Αυτή τη φορά δεν θα σάς στείλουμε στη Γιάρο, Αυτή τη φορά στα Ίμια θα σάς αφήσουμε να σάς πηδ@ξουν οι Τούρκοι. Αριστερά τεμπελοκοπροσκυλα ..

      Διαγραφή
    4. Χρυσαύγουλο τελικά τα Ίμια των Τούρκων είναι;
      Θα μου πεις μισή Κύπρο "σπρώξατε"στους Τούρκους, σε μια "κουτσουλιά" σαν τα Ίμια θα κολλήσετε οι μπατριώτες;

      Διαγραφή
  2. Α ναι; Ε τότε μόλις γυρίσει από τα μπάνια ο Κούλης θα καταργήσει τη συμφωνία των Πρεσπών.😭😭😭

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεγάλε ψυχολόγε.Που το κατάλαβες οτι ψηφίζω Κούλη.Μάγος είσαι;Ή μήπως υπέρμαχος του δικοματισμού;Τώρα θα κάνεις ότι σου πει η αρχηγός;Θα πας στο euro pride και θα αγαπήσεις τους Πασοκτζήδες και όλους τους άλλους προοδευτικούς ή θα μείνεις πιστός στις αηδίεςσου,συγνώμη ιδέες σου ήθελα να πω.Το σύντροφο Καμμένο τον αγαπάς ή είναι φασίστας;

      Διαγραφή
    2. Δε σου είπα να μην κάνεις χρήση πριν μπεις και σχολιάσεις;
      Κόψτο το ρημάδι αφού σε τσακίζει.
      Διάβασε τι έγραψες και πες τι κατάλαβες.Μπορεις; Δε μπορείς.
      Εγώ βρε κουτό, εσένα αγαπάω. Είμαι φιλόζωος.

      Διαγραφή
  3. Εσύ ρε 9.30, 12.21 γιατί βασανίζεσαι;Δε μίλησα σε σένα επειδή ξέρω οτι λειτουργείς με χρονοκαθυστέρηση και το ένα σχόλιο το γράφεις σε δόσεις και δε θέλω να σε κουράζω.Άσε το σχολιασμό και διάβασε κανένα μίκυ μάους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να διαβάσω; Βγαίνεις και σε κόμικ;

      Διαγραφή
    2. Ναι και με λένε "ο τζάμπα μάγκας Πινόκιο".Σκίζω μνημόνια,χορεύω τις αγορές και είμαι φίλος με το Ζάεφ και τον πρόεδρο της Βενεζουέλας.Όσο για τους Αμερικάνους ,τους γλεντάω ,όπως και τους ψηφοφόρους μου.Είμαι από άλλο πλανήτη γι'αυτό και έκανα και ινστιτούτο με το όνομα μου,σαν τον Παπανδρέου και το Καραμανλή και το Μητσοτάκη για να με δοξάζουν οι επόμενες γενιές.Αμάν,πότε ξημέρωσε και δεν το πήρα χαμπάρι;

      Διαγραφή
    3. Ως πότε θα εκπλήσσεσαι με τον εαυτό σου;
      Ακόμα και ένας ηλίθιος τύπου Α+++ θα είχε πάρει πρέφα τι τρέχει στον εγκέφαλο του.
      Τι τύπου είσαι εσύ είπαμε;😭😭😭


      Διαγραφή

(3)