Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024

Θοδωρής Τσελίδης: Στον τελικό των ρεπεσάζ – Μία νίκη μακριά από το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 (video)

Θοδωρής Τσελίδης: Στον τελικό των ρεπεσάζ – Μία νίκη μακριά από το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024
 

  Ο Θοδωρής Τσελίδης θα διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό των ρεπεσάζ του τζούντο κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Στους αγώνες ρεπεσάζ της κατηγορίας -90 κιλών του τζούντο ανδρών αγωνίστηκε, την Τετάρτη (31/7), ο Θοδωρής Τσελίδης στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 που γίνονται στο Παρίσι. Έτσι, με αντίπαλο τον Αράμ Γκριγκοριάν από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ο Θοδωρής Τσελίδης προκρίθηκε στον τελικό των ρεπεσάζ και πλέον είναι μία νίκη μακριά από το χάλκινο μετάλλιο.

Ειδικότερα, ο Θοδωρής Τσελίδης ήταν αρκετά επιθετικός. Τόσο ο Θοδωρής Τσελίδης όσο και ο Αράμ Γκριγκοριάν πήραν από δύο παρατηρήσεις (σίντο). Εν συνεχεία, ο Θοδωρής Τσελίδης μπόρεσε και πήρε βαζάρι αλλά, ύστερα από τη συνδρομή του VAR, ο πόντος αφαιρέθηκε από τον Έλληνα αθλητή. Όλα κρίθηκαν στον χρυσό πόντο αφού η κανονική διάρκεια της αναμέτρησης έληξε 0-0. Ο Αράμ 
Γκριγκοριάν πήρε τρίτη παρατήρηση και έτσι νικητής αναδείχθηκε ο Θοδωρής Τσελίδης.



Νίκος Ηλιάδης: «Αδίκησαν τον Θοδωρή Τσελίδη»

Ο προπονητής του Θοδωρή Τσελίδη, Νίκος Ηλιάδης, μετά τον πρώτο αγώνα στα ρεπεσάζ του τζούντο ανδρών, δήλωσε πως «αν δεν ήταν ο Γάλλος, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά».

Μάλιστα, σε σχετικές δηλώσεις του στην κάμερα της ΕΡΤ, ο Νίκος Ηλιάδης επεσήμανε πως «όπως αδικήθηκε η Δώρα Γκουντούρα στην ξιφασκία, έτσι αδικήθηκε και ο Θοδωρής Τσελίδης».

Ο Θοδωρής Τσελίδης στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Υπενθυμίζεται ότι η πορεία του Θοδωρή Τσελίδη στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 άρχισε, το πρωί της Τετάρτης (31/7), από τον πρώτο γύρο κόντρα στον Ρόμπερτ Φλορεντίνο από τη Δομινικανή Δημοκρατία, του οποίου και επικράτησε.

Στη συνέχεια, στον επόμενο γύρο ο Θοδωρής Τσελίδης έκανε την έκπληξη και απέκλεισε τον Νεμάνια Μαϊντόβ από τη Σερβία που είναι από τους κορυφαίους αθλητές τζούντο στην παγκόσμια κατάταξη.

Έπειτα, κατά την προημιτελική φάση, ο Θοδωρής Τσελίδης ηττήθηκε με μία αμφιλεγόμενη διαιτητική απόφαση από τον Γάλλο Μαξίμ-Γκαέλ Ενγκαγιάπ Χαμπού

Αναρτήθηκε από: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)