Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024

Στον τελικό της δικώπου Μπούρμπου και Αναστασιάδου!

 Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: 3/3 τελικούς στην Κωπηλασία! – Πέρασαν και η Φίτσιου με την Κοντού 

 

Προκρίθηκαν ακόμα:

 Στην πεταλούδα η Γεωργία Δαμασιώτη

 Ύπτιο  Απόστολος Σίσκος και Απόστολος Χρήστου

Κωπηλασία  Πέτρος Γκαϊδατζής και  Αντώνης Παπακωνσταντίνου


 

Στιγμές δόξας ζει η Ελληνική κωπηλασία τη σημερινή ημέρα καθώς η Ελλάδα μέτρησε 3/3 προκρίσεις σε τελικούς στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισίου.

Την αρχή σήμερα έκαναν οι Μπούρμπου/Αναστασιάδου οι οποίες έκαναν το πρώτο βήμα για την επιτυχημένη ημέρα της κωπηλασίας. Στη συνέχεια οι φοβεροί Παπακωνσταντίνου και Γκαϊδατζής πήραν επίσης την πρόκριση με εξαιρετικό αγώνα.

Το τελευταίο ελληνικό πλήρωμα της ημέρας ήταν η Μιλένα Κοντού με τη Ζωή Φίτσιου. Οι δύο Ελληνίδες πρωταθλήτριες δήλωσαν πως θέλουν το μετάλλιο στον προκριματικό και το απέδειξαν και στο σημερινό τους αγώνα.

Μεγάλη μάχη δόθηκε ανάμεσα σε 4 πληρώματα στην κούρσα των κοριτσιών. Φίτσιου και Κοντού τα έδωσαν όλα στα τελευταία 1000 και κυρίως 500 μέτρα και κατάφεραν από την 4η θέση να τερματίσουν δεύτερες με χρόνο στα 6:57.90 και προκρίθηκαν στον τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών.

Ο μεγάλος τελικός θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2/8 στις 13:22μ.μ.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Προκρίθηκε με Πανελλήνιο ρεκόρ στα ημιτελικά των 200μ. πεταλούδας η Δαμασιώτη  

Σημαντική πρόκριση στα ημιτελικά των 200μ. πεταλούδας πέτυχε η Γεωργία Δαμασιώτη, καταγράφοντας μάλιστα και Πανελλήνιο ρεκόρ.

Πιο συγκεκριμένα, η Γεωργία Δαμασιώτη τερμάτισε στην πέμπτη θέση της τρίτης προκριματικής σειράς των 200 μέτρων πεταλούδας με χρόνο 2:09.55 και πήρε την πρόκριση στα σημερινά ημιτελικά με τον 13ο καλύτερο χρόνο.

Η 21χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια με την επίδοση που σημείωσε, κατάφερε να καταρρίψει το 2:09.74 που είχε η ίδια από τις 25 Ιουνίου 2023 στη Ρώμη κάνοντας νέο Πανελλήνιο ρεκόρ.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 – Αναλυτικά τα αποτελέσματα των 200μ. πεταλούδας:

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Προκρίθηκε με Πανελλήνιο ρεκόρ στα ημιτελικά των 200μ. πεταλούδας η Δαμασιώτη 

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πρόκριση στα ημιτελικά των 200μ. ύπτιου για Χρήστου και Σίσκο 

σημαντική πρόκριση στα ημιτελικά των 200μ. ύπτιου σημείωσαν οι Απόστολος Σίσκος και ο Απόστολος Χρήστου.

Πιο συγκεκριμένα, ο Απόστολος Σίσκος τερμάτισε στην τρίτη θέση της τέταρτης προκριματικής σειράς των 200 μέτρων ύπτιου με χρόνο 1:57.26.

Και οι δύο Έλληνες πήραν την πρόκριση για τα σημερινά ημιτελικά. Ο Χρήστου με τον έβδομο καλύτερο χρόνο και ο Σίσκος με τον ένατο καλύτερο χρόνο.

Την καλύτερη επίδοση των προκριματικών σημείωσε ο Ελβετός Ρόμαν Μιτιούκοφ με 1:56.62, ενώ αίσθηση έκανε η δεύτερη θέση του Γερμανού Λούκας Μέρτενς, χρυσού Ολυμπιονίκη στα 400μ. ελεύθερο, που δεν έχουμε συνηθίσει να τον βλέπουμε στο ύπτιο.

Αξίζει να αναφερθεί και η ακύρωση του Βρετανού Λιουκ Γκρίνμπακ, που τερμάτισε μακράν πρώτος στην 4η σειρά, αλλά και ο αποκλεισμός του Ουκρανού πρωταθλητή Ευρώπης, Ολεξάντρ Ζελτιάκοφ.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 – Αναλυτικά τα αποτελέσματα για τα 200 ύπτιου ανδρών:

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πρόκριση στα ημιτελικά των 200μ. ύπτιου για Χρήστου και Σίσκο 

 

Πρόκριση σε τελικό για την Ελληνική κωπηλασία σήμερα καθώς ο Πέτρος Γκαϊδατζής και ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου κατάφεραν να περάσουν δεύτεροι από την ημιτελική σειρά τους στο διπλό σκιφ αντρών.

Λίγη ώρα μετά την επιτυχία των Μπούρμπου/Αναστασιάδου, το ελληνικό δίδυμο έκανε ακόμη έναν εξαιρετικό αγώνα στους Ολυμπιακούς Αγώνες με χρόνο στα 6:23.36  και βρέθηκε κοντά και στους πρώτους Ιταλούς οι οποίοι τερμάτισαν στα 6.22.85.

Εξαιρετικοί οι Παπακωνσταντίνου και Γκαϊδατζής οι οποίοι υπενθυμίζουμε ότι πέρασαν στον ημιτελικό μέσω του ρεπεσάζ.

Ο τελικός θα διεξαχθεί την Παρασκευή (2/8) στις 13:02.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Τελικός στο σκιφ για Γκαϊδατζή και Παπακωνσταντίνου! – Αποκλείστηκε η Τελτσίδου 

Πλήρωσε μία κακή στιγμή η Τελτσίδου

Με τις καλύτερες προοπτικές μπήκε στη φάση των «16» η Ελισάβετ Τελτσίδου με την Ελληνίδα πρωταθλήτρια να περνάει με bye τη φάση των «32». Η νίκη του Θοδωρή Τσελίδη λίγα λεπτά νωρίτερα μάλιστα ήταν θετικό σημάδι για τη συνέχεια.

Η Ελληνίδα είχε στόχο το μετάλλιο στα 70 κιλά, ωστόσο δέχτηκε ανεπάντεχη ήττα από τη Βελγίδα Γκαμπριέλα Βίλεμς. Η Τελτσίδου ήταν πιο επιθετική. Την ώρα που προσπάθησε να κάνει μια επίθεση όμως η Βελγίδα κατάφερε να γυρίσει την κατάσταση υπέρ της και να ακινητοποιήσει την Ελληνίδα παίρνοντας τη νίκη με ippon.

Πηγή: sportime.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)