Τρίτη 16 Ιουλίου 2024

Μαυραγορίτικες πρακτικές από τα golden boys της ΔΕΗ που διόρισε ο Μητσοτάκης

 λογαριασμός ΔΕΗ

 

 

 Μας κοροϊδεύουν ασύστολα.

Γράφει ο 

Σήμερα ο Μητσοτάκης καλεί σε έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για το πρόβλημα των τεράστιων αυξήσεων στην χονδρική αγορά που στην ουσία προκαλείται από την  μαυραγοριτική αισχροκέρδεια του καρτέλ στο ρεύμα που πρωταγωνιστούν ο Στάσης και η παρέα του στη ΔΕΗ. Οι τεράστιες αυτές αυξήσεις θα περάσουν άμεσα τον επόμενο μήνα στους καταναλωτές μέσω των χρωματιστών τιμολογίων.

Πρέπει να ξέρουν ότι υπάρχουν πρώην Δ/ντες της ΔΕΗ που γνωρίζουν πολύ καλά πως λειτουργεί η αγορά και το ηλεκτρικό σύστημα στη χώρα μας και στα Βαλκάνια και δεν τρώνε αμάσητες τις ανοησίες που μας σερβίρουν στα ΜΜΕ τα golden  boys του Μητσοτάκη. Διαδίδουν ότι το πρόβλημα είναι η καθυστέρηση στην συντήρηση της Μονάδας του πυρηνικού εργοστασίου (1000MW) στο Κολζοντούι και στα προβλήματα στο δίκτυο ΥΤ στην Ουγγαρία και στις διασυνδεδεμένες Ευρωπαϊκές αγορές ρεύματος.

Αυτά είναι δικαιολογίες και ανοησίες για τους άσχετους, ΟΧΙ για ανθρώπους πρώην στελέχη της ΔΕΗ.  Είναι δικαιολογίες για να βγάλουν τεράστια κέρδη οι μαυραγορίτες της ΔΕΗ, τα golden boys του Μητσοτάκη! Τα προβλήματα αυτά λύνονται άμεσα. Πρώτον, με μείωση της διασυνδετικής ισχύος μεταφοράς Ηλ. Ενέργειας στις Βόρειες Διασυνδέσεις που απορροφούν πάνω από 1300 MW από το Ελληνικό σύστημα εν μέσω καύσωνα, από τα Βόρεια σύνορα μας.  Αν οι Βούλγαροι αποφάσισαν εν μέσω καύσωνα, να βγάλουν την μεγαλύτερη Μονάδα που έχουν για συντήρηση, πρόβλημα τους, ας το λύσουν μόνοι τους. Δεν θα το λύσουν οι Έλληνες καταναλωτές πληρώνοντας διπλάσιες και τριπλάσιες  τιμές.

Δεύτερον, να βάλουν άμεσα σε λειτουργία όλες τις λιγνιτικές Μονάδες του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου και Μελίτης (1890 MW) που είναι άμεσα διαθέσιμες και έτοιμες να μπουν στο δίκτυο (Ήδη για τα μάτια του κόσμου λειτουργούν τον Άγιο  Δημήτριο 3 και την Μελίτη από χθες ενώ θα έπρεπε να λειτουργούν από την αρχή του καύσωνα). Να βάλουν και τις άλλες μονάδες στο δίκτυο ΑΜΕΣΑ 1890 MW συνολικά για να πέσουν οι τιμές. Όλοι οι συντελεστές κόστους παραμένουν αμετάβλητοι (τιμές Φ.Α., τιμές ρύπων CO2 κλπ). Είναι άκρως κερδοσκοπικές οι αυξήσεις αυτές. Η σημερινή συνάντηση στου Μάξιμου και η φορολόγηση των υπερκερδών του καρτέλ στο ρεύμα είναι ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΑΔΟΧΗ  από τον ίδιο τον Μητσοτάκη της μαυραγορίτικης κερδοσκοπίας των golden boys πού έχει διορίσει ο ίδιος στη ΔΕΗ!

Επιλέγουν την αισχροκέρδεια και την επιδότηση των καταναλωτών που τελικά θα πληρώσουν αργότερα αυτές τις επιδοτήσεις από την αυξημένη φορολόγηση!  Δεν είμαστε κοροΐδα.  Με τις επιδοτήσεις πάλι μέσω της φορολογίας θα τα πληρώσουμε εμείς, οι Έλληνες καταναλωτές, για να παίρνουν τα golden boys τεράστια bonus, μερίσματα και κέρδη οι μέτοχοι της CVC

Η αντιπολίτευση πρέπει άμεσα να ζητήσει την αλλαγή διοίκησης της ΔΕΗ, που με τις κερδοσκοπικές ενέργειες της καταστρέφει την Ελληνική οικονομία και να στείλει στο σπίτι της όλη την μαυραγορίτικη  ομάδα των golden boys του Στάση στη ΔΕΗ. Προτεραιότητα έχουν οι Έλληνες καταναλωτές και η Ελληνική οικονομία, όχι οι μέτοχοι της CVC που δουλεύει η κόρη του Μητσοτάκη.

*τέως διευθυντής της ΔΕΗ 

Πηγή: efsyn.gr

1 σχόλιο:

  1. Μαυραγοριτισμός και Μιζοτακης; 😱😱😱
    Τι είναι αυτά που λέτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)