Ελπίδες για μείωση της τιμής στο λάδι δημιουργούν οι προβλέψεις για αύξηση της παραγωγής τόσο στην Ελλάδα όσο και στις κορυφαίες ελαιοπαραγωγής χώρες Ισπανία και Ιταλία.
Ο γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποίησης Ελαιόλαδου Γιώργος Οικονόμου, μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε ότι «Η ποσότητα που αναμένουμε είναι της τάξεως των 230.000 τόνων, κατά πολύ αυξημένη σε σχέση με την περσινή, γεγονός που θα επηρεάσει ως αναμένεται και τις τιμές στο επίπεδο του παραγωγού».
Με βάση τα τωρινά δεδομένα η φετινή παραγωγή στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου αναμένεται να ξεπεράσει κατά τουλάχιστον 50% την περσινή παρασύροντας προς τα κάτω τις τιμές που σε εύλογο χρονικό διάστημα θα μπορούσαν να υποχωρήσουν, σύμφωνα με στελέχη του λιανεμπορίου τροφίμων, από τα 12 με 13 ευρώ που είναι σήμερα κάτω από τα 10 ευρώ από τον Νοέμβριο και μετά.
Ο διευθυντής της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μόσχος Κορασίδης είπε στο ΕΡΤNEWS ότι «Οι τιμές που αυτή τη στιγμή γίνονται οι συμφωνίες για το ελαιόλαδο, αν και είναι λίγες και μικρές, είναι λίγο χαμηλότερες από πέρυσι κατά 1 έως 1,5 ευρώ/λίτρο.
Παραμένουν υψηλές σχετικά για τον παραγωγό για να έχει εισόδημα, αλλά διαμορφώνουν μια τάση στην αγορά πιο μόνιμη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια».
Ο πρόεδρος της Οργάνωσης Αμπελουργών και Ελαιοπαραγωγών Κρήτης είπε στο ΕΡΤNEWS πως «Δεν μπορεί να ξέρει κανείς τις τιμές, διότι το πρόβλημα δεν είναι μεταξύ του παραγωγού και του προϊόντος που θα παραχθεί και στον καταναλωτή, αλλά έχει να κάνει με την ίδια την αγορά, η οποία υπερβάλλει στις τιμές που αγοράζει μεταξύ παραγωγού και καταναλωτή, από το χωράφι στο ράφι.
Όχι ρε g@mwt0. Τώρα που έχουμε συνηθίσει τις βαρβολίνες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι πολύ παχύ.Βάζε λάδι για αλυσίδα αλυσοπρίονου καλύτερα,μην αποκτήσεις χοληστερίνη.
ΔιαγραφήΔε βρίσκω. Τα έχει κλείσει όλα ο Μπάτσης
Διαγραφή