Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024

Ληστεία με λεία ποσό-μαμούθ στο Λαύριο: Πήραν περίπου 1 εκατ. ευρώ από χρηματαποστολή

Ληστεία στο Λαύριο: Και η Αντιτρομοκρατική στις έρευνες - Ψάχνουν το ΙΧ των δραστών
 

 

Τέσσερις υπολογίζεται ότι ήταν οι ληστές της χρηματαποστολής έξω από το Jumbo στο Λαύριο.

 

 Συναγερμό σήμανε στις ειδικές υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας το κινηματογραφικό χτύπημα σε χρηματαποστολή στο Λαύριο.

Αστυνομικές πηγές εξηγούν ότι μετά από πολλά χρόνια σημειώνεται μία επίθεση αυτού του επιχειρησιακού επιπέδου. Την έρευνα έχει αναλάβει το ΥΔΕΖΙ της Ασφάλειας Αττικής, ωστόσο την υπόθεση παρακολουθεί διακριτικά και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, όπως συμβαίνει στα περιστατικά που κρίνονται ως εξαιρετικά σοβαρά.

Η έρευνα αυτήν την ώρα επικεντρώνεται στον εντοπισμό ενός πράσινου αυτοκινήτου μάρκας Honda Civic, με το οποίο φέρονται να εξαφανίστηκαν οι τέσσερις ληστές. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν δοθεί εντολές για σχετικές αναζητήσεις σε όλη την Αττική. Παράλληλα, αυτό που θα ψάξουν σε πρώτη φάση οι αστυνομικοί είναι να βρουν πώς είχαν τόσο καλή πληροφόρηση για τις κινήσεις της χρηματαποστολής. Πως για παράδειγμα γνώριζαν ποια ώρα είναι η καταλληλότερη για να χτυπήσουν και ότι η χρηματαποστολή είχε πάρει χρήματα και από άλλες εταιρίες λίγη ώρα νωρίτερα;

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας προσπαθούν να συλλέξουν δεδομένα για το πώς έγινε η χολιγουντιανού τύπου ληστεία, λαμβάνοντας μέχρι αυτήν την ώρα καταθέσεις από τους υπαλλήλους της χρηματαποστολής, οι οποίοι ανήκουν σε εταιρία σεκιούριτι με εξειδίκευση στις χρηματαποστολές. «Οι υπηρεσίες μας σχεδιάζονται με το υψηλότερο επίπεδο ακρίβειας και ασφάλειας. Συνδυαστικές χρηματαποστολές με 2 ή περισσότερους πελάτες», γράφει η ιστοσελίδα της εταιρίας.

Στην ίδια ιστοσελίδα σημειώνεται ότι η εταιρία διαθέτει στόλο τουλάχιστον 70 θωρακισμένων οχημάτων. Στις σχετικές φωτογραφίες διακρίνονται ορισμένα καινούργια οχήματα για χρηματαποστολές. Ωστόσο, στο Λαύριο οι ληστές επιτέθηκαν σε ένα εμφανώς παλιό όχημα, όταν αυτό σταμάτησε έξω από κατάστημα παιχνιδιών γνωστής αλυσίδας.

Ένας από τους υπαλλήλους μπήκε στο κατάστημα, ενώ ο συνάδελφός του παρέμεινε μέσα στο αυτοκίνητο. Οι τέσσερις ληστές, φορώντας λευκές φόρμες και χειρουργικές μάσκες, αρχικά προσέγγισαν με το όχημά τους το πίσω μέρος του αυτοκινήτου της χρηματαποστολής. Με γρήγορες κινήσεις, έσκασαν τα λάστιχα με αιχμηρό αντικείμενο.

Στη συνέχεια έριξαν μπογιά στον παρμπρίζ, ενώ ο ένας κρατούσε Καλάσνικοφ. Συνολικά άρπαξαν 16 σακούλες με περίπου 1,5 εκατ. ευρώ. Οι υπάλληλοι υποστηρίζουν πως δεν είχαν προλάβει να τα τοποθετήσουν τα χρήματα στις ειδικές συσκευασίες, οι οποίες εκκρίνουν χρώμα. Μάλιστα, φεύγοντας πέταξαν κάτι σαν καπνογόνο.

Δείτε φωτογραφίες από τη ληστεία στο Λαύριο:

lavrio_listeia_2acc8.jpg

lavrio_listeia2_b08c4.jpg

lavrio_listeia3_a0a2d.jpg

lavrio_listeia4_bb2f8.jpg

lavrio_listeia5_01c95.jpg

lavrio_listeia6_84891.jpg lavrio_listeia7_0d59b.jpg 

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)