Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία των 149 αγροτών των χωριών Νησίου, Βρυττών

Με ερώτηση προς τους:

Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων    
και Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
 ο βουλευτής της Ν.Δ. Γ. Καρασμάνης ανφέρει ότι
Συνεχίζεται η ταλαιπωρία των 149 αγροτών των χωριών Νησίου, Βρυττών και 
 Άγρα που επλήγησαν από την υπερχείλιση φράγματος τον Δεκέμβριο του 2002
     εξαιτίας της αδικαιολόγητης καθυστέρησης εκ μέρους της ΔΕΗ καταβολής
     αποζημίωσης.

Στην υπ’ αριθμό 11023 από 3-6-2010 προηγούμενη Ερώτηση μου σας είχα τονίσει την αδικαιολόγητη καθυστέρηση εκ μέρους της ΔΕΗ στην καταβολή αποζημιώσεων εξαιτίας υπερχείλισης φράγματος τον Δεκέμβριο του 2002 σε 149 αγρότες των χωριών Νησίου, Βρυττών και Άγρα.
Οι εν λόγω αγρότες είχαν υποστεί τεράστιες ζημιές σε δενδρώδεις κι άλλες καλλιέργειες και υποχρεώθηκαν σε μακροχρόνια δικαστική διαμάχη με την ΔΕΗ προκειμένου να δικαιωθούν την αποζημίωση που τους αναλογεί.   
Μετά την δικαίωση τους από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Έδεσσας, το οποίο είχε εκδώσει τις υπ’ αριθμό 107 και 108 από 9-12-2008 τελεσίδικες κι εκτελεστές αποφάσεις σύμφωνα με τις οποίες η ΔΕΗ υποχρεούνταν στην καταβολή του ποσού των 841.431,57 Ευρώ ως αποζημίωση, οι ανωτέρω 149 αγρότες ήλπιζαν στην καταβολή αυτής ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στην οικονομική δυσπραγία στην οποία οδηγήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια.
Αντ’ αυτού όμως παρατηρήθηκε μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή της επιδικασθείσας αποζημίωσης, η οποία μάλιστα δεν έχει πραγματοποιηθεί έως σήμερα με αποτέλεσμα την έντονη δυσαρέσκεια, ανασφάλεια και δυσπιστία των 149 αγροτών προς το Ελληνικό Κράτος για το αν τελικά θα λάβουν τις αποζημιώσεις τους.    
Επειδή η αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην καταβολή της αποζημίωσης από πλευράς ΔΕΗ έχει προκαλέσει αγανάκτηση και μεγάλη οικονομική δυσπραγία στους αγρότες αυτούς των οποίων η επιβίωση εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την εκμετάλλευση των χωραφιών τα οποία επλήγησαν.

Ερωτώνται οι κύριοι Υπουργοί

Πότε τελικά θα καταβληθεί η δικαιούμενη αποζημίωση από τη ΔΕΗ στους 149 αγρότες των χωριών Νησίου, Βρυττών και Άγρα  για τους οποίους επιδικάσθηκε το ποσό των 841.431,57 Ευρώ από τις τεράστιες ζημιές που υπέστησαν εξαιτίας της υπερχείλισης φράγματος ;


Ο Ερωτών


Γιώργος Καρασμάνης
Κοσμήτορας της Βουλής
Βουλευτής Πέλλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)