Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Κλείνει το Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων νομού Πέλλας.


Μετά από οχτώ χρόνια ( Ιδρύθηκε το 2003 ) κλείνει από την 1η Ιουλίου 2011 το  Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων νομού Πέλλας και τα στελέχη του απολύονται .
            Το Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων που αγαπήθηκε πραγματικά από όλους τους εκπαιδευόμενους που φοίτησαν σ’ αυτό, δεν θα συνεχίσει να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του γιατί έτσι αποφάσισε η υπουργός Παιδείας και δια βίου μάθησης κ. Άννα Διαμαντοπούλου.
            Η κυρία Διαμαντοπούλου αρνήθηκε πεισματικά να επεκτείνει την λειτουργία των κέντρων Εκπαίδευσης ενηλίκων (Κ.Ε.Ε.) πέραν της 30/6/2011 με εξασφαλισμένα ευρωπαϊκά κονδύλια από το ΕΣΠΑ, ως μια μεταβατική λύση, μέχρι οι δήμοι να είναι διοικητικά και οργανωτικά έτοιμοι να αναλάβουν την υλοποίηση προγραμμάτων δια βίου μάθησης.
            Έτσι η κα Υπουργός αρνείται σε 200 περίπου εκπαιδευμένα και έμπειρα στελέχη στον τομέα της δια βίου μάθησης τη δυνατότητα να συνεχίσουν να εργάζονται με σύμβαση έργου στον φορέα ( ΙΔΕΚΕ ) από την στιγμή που είναι δυνατή η ανανέωση των συμβάσεών τους με απόφαση του Δ.Σ. του ΙΔΕΚΕ, όπως αναγράφεται σε όρο της σύμβασής τους .
            Στερεί  την Ελλάδα από την είσπραξη του 75 ο/ο της συγχρηματοδότησης του έργου από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό ταμείο και την εργασία σε χιλιάδες εκπαιδευτές  να προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες σύγχρονης εκπαίδευσης σε εκατοντάδες χιλιάδες εκπαιδευόμενους ενήλικες  πολίτες  σε όλη την Ελλάδα . 
            Αναλυτικότερη ανακοίνωση θα δοθεί στην δημοσιότητα από τα στελέχη του ΚΕΕ Πέλλας .
            Παρακαλούνται όσοι εκπαιδευόμενοι φοίτησαν κατά την φετινή εκπαιδευτική περίοδο, καθώς κα σε παλαιότερες περιόδους και δεν έλαβαν τα πιστοποιητικά επιμόρφωσής τους να τα παραλάβουν :
Για το Δήμο Έδεσσας: από το ΚΕΕ Πέλλας (πλατεία Νέων Εργατικών Κατοικιών), μέχρι 30 Ιουνίου και από 09.30 π.μ. έως 15.30 μ.μ.
Για τους υπόλοιπους Δήμους: μετά τις 16/6/11 και κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Γιαννιτσών (υπεύθυνος κος Κεχαγιάς Μιχάλης, τηλ. 2382084376),
από το Δήμο Αλμωπίας (υπεύθυνη κα Ελπασίδου Παρθένα, τηλ. 2384350225) και
από το Δήμο Σκύδρας (υπεύθυνος κος Καραπαναγιώτης Ιγνάτιος, τηλ. 2381351863). 

Τα Στελέχη του ΚΕΕ Πέλλας
Παναγιωτίδης Γεώργιος
Δίτσου Μαρία
Σολακίδης Δημήτριος

1 σχόλιο:

(3)