Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η υλοποίηση του πολυδύναμου περιφερειακού ιατρείου στην Πέλλα



Από το γραφείο της βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Πέλλας κ. Θ. Τζάκρη ανακοινώνεται ότι ολοκληρώνεται η διαδικασία της σύστασης Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου στην Πέλλα με πολύ συγκεκριμένες αποφάσεις και ενέργειες της σημερινής Κυβέρνησης.
Ειδικότερα:
1. Με την Κοινή Υπουργική Απόφαση 87554/17.7.2010 το έργο συμπεριλήφθηκε ήδη στον πίνακα έργων τομέα υγείας του ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και στην Επιχειρησιακή Συμφωνία των Υπουργείων Ανάπτυξης και Υγείας για τα έργα του ΕΣΠΑ, γεγονός που αποτελεί την πρώτη πραγματική υπουργική απόφαση έγκρισης του έργου και της χρηματοδότησής του από το ΕΣΠΑ.
2. Δρομολογήθηκε η σύσταση 3 νέων θέσεων εργασίας και συγκεκριμένα 1 θέσης κλάδου ΤΕ Νοσηλευτών-τριών, 1 θέσης κλάδου ΤΕ Μαιών και 1 θέσης κλάδου ΤΕ Επισκεπτών-τριών Υγείας, καθώς και η μεταφορά 2 θέσεων ιατρών και πιο συγκεκριμένα 1 θέσης Επιμελητή Β’ Γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας και 1 θέσης υπηρεσιών υπαίθρου, γεγονός που δείχνει έμπρακτα την πρόθεση της Κυβέρνησης για την ίδρυση και λειτουργία ενός Πολυδύναμου  Περιφερειακού Ιατρείου.
3. Έχει δρομολογηθεί ήδη η παραχώρηση του σχετικού οικοπέδου στο οποίο θα ανεγερθεί το ιατρείο από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προς το Νοσοκομείο Γιαννιτσών.
4. Έχει δρομολογηθεί η διαδικασία υπογραφής προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Νοσοκομείου Γιαννιτσών, της 3ης ΥΠΕ και του Δήμου Πέλλας, ο οποίος θα αναλάβει  την κατασκευή του έργου.
Όσον αφορά δε στην προηγούμενη κυβέρνηση, ουδέποτε προχώρησε έμπρακτα η σύσταση του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου όπως διατείνονται στελέχη της, τα οποία όπως φαίνεται παρά τις φιλότιμες προσωπικές προσπάθειες που έκαναν εισέπραξαν μόνο υποσχέσεις χωρίς αντίστοιχες πιστώσεις και αυτό γιατί:
1. Η απόφαση των τότε Υπουργών Υγείας και Οικονομικών για την ένταξη του έργου στις Δημόσιες Επενδύσεις ήταν άνευ αντικειμένου, δεδομένου ότι αναφερόταν σε έργο η ίδρυση του οποίου ουδέποτε είχε αποφασιστεί.
2. Καμία ενέργεια δεν έγινε για την σύσταση νέων θέσεων εργασίας, βασικής προϋπόθεσης για την λειτουργία ενός δυναμικού και πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου.
Συνεπώς με τις συγκεκριμένες ενέργειες της σημερινής Κυβέρνησης αποδεικνύεται ότι και βούληση υπάρχει και συγκεκριμένες αποφάσεις λαμβάνονται, σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, προκειμένου να ικανοποιηθεί το χρόνιο αίτημα των κατοίκων του νομού μας για την δημιουργία ενός Ενισχυμένου Περιφερειακού Ιατρείου στην Πέλλα.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)