Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων

Κατασχέθηκαν 257 πλαστά χαρτονομίσματα


Συνελήφθησαν χθες (04-07-2011) το βράδυ, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Έδεσσας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σκύδρας, τρεις αλλοδαποί υπήκοοι Νιγηρίας 43, 36 και 30 ετών, για τους οποίους σχηματίσθηκε δικογραφία για παραχάραξη και κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων.

Ειδικότερα, στο 75ο χλμ. Π.Ε.Ο. Θεσ/νίκης - Έδεσσας (Λιποχώρι), ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών ότι 30χρονος αλλοδαπός κατέχει και διακινεί σημαντικές ποσότητες πλαστών χαρτονομισμάτων ονομαστικής αξίας 20 ευρώ, εντοπίστηκε το Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 30χρονου.

Σε έλεγχο των αστυνομικών βρέθηκαν, επιμελώς κρυμμένα σε ειδική κρύπτη στο δάπεδο του οχήματος, (255) πλαστά χαρτονομίσματα ονομαστικής αξίας 20 ευρώ, εκ των οποίων τα (170) είναι με τον ίδιο αριθμό σειράς και τα υπόλοιπα (85) ομοίως με τον ίδιο αριθμό σειράς και τα οποία κατείχαν με σκοπό να τα θέσουν σε κυκλοφορία.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 30χρονος προμηθεύτηκε τα πλαστά χαρτονομίσματα από ένα 43χρονο ομοεθνή του. Σε έρευνα της οικίας του 43χρονου στη Θεσσαλονίκη βρέθηκαν επιπλέον (2) πλαστά χαρτονομίσματα με ίδιους αριθμούς σειράς. 

Τα (257) συνολικά πλαστά χαρτονομίσματα κατασχέθηκαν, ενώ επιπλέον κατασχέθηκαν και (7) κινητά τηλέφωνα ως μέσα διευκόλυνσης παράνομων πράξεων. 

Οι συλληφθέντες 36 και 30 ετών θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Έδεσσας, ενώ ο 43χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)