Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΕΔΕΣΣΑΣ




Μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Έδεσσας, κ. Δημήτρη Γιάννου, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της
Πέμπτης, 14 Ιουλίου 2001, ευρεία σύσκεψη προκειμένου να πραγματοποιηθεί ενημέρωση των πολιτών για το σύνολο των θεμάτων και  τη διοίκηση του Νοσοκομείου της Έδεσσας.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκτός του Δημάρχου Έδεσσας και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πέλλας κ. Θεοδωρίδης, ο Δήμαρχος Σκύδρας κ. Χοΐδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Άλκης Νουσηκύρου, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Έδεσσας κ. Δεβόρας, ο πρώην Νομάρχης Πέλλας κ. Καραμάνης, ο εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Πέλλας κ. Μουμτσιδέλης, πολλοί Διευθυντές Κλινικών, γιατροί και εργαζόμενοι του Νοσοκομείου, αλλά και ενεργοί πολίτες.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αναλύθηκε η κατάσταση του Νοσοκομείου Έδεσσας και γενικά του τομέα της υγείας στην ευρύτερη περιοχή. Κοινή συνισταμένη όλων των απόψεων που εκφράστηκαν είναι ότι ο στόχος είναι η βελτιστοποίηση των υπηρεσιών των μονάδων υγείας, η οργανωτική βελτίωση, η διατήρηση της δυναμικότητας των κλινικών και των κλινών και γενικότερα η βελτίωση της κατάστασης στις μονάδες υγείας.
Στο τέλος της συνάντησης ο Διοικητής του Νοσοκομείου Έδεσσας, κ. Δαβόρας απαντώντας συνολικά στα θέματα λειτουργίας του Νοσοκομείου που τέθηκαν από τους παραβρισκόμενους, ενημέρωσε ότι θα μεταφερθούν τα επείγοντα, δεσμεύτηκε για τη δημιουργία ιατρείου πόνου, ενώ ζήτησε συγγνώμη από τους πολίτες για την κατάσταση της στάθμευσης λόγω της επέκτασης του Νοσοκομείου, με την οποία όμως θα βελτιωθούν πολύ οι υπηρεσίες του Νοσοκομείου.
Ο Δήμαρχος Έδεσσας, κ. Δημήτρης Γιάννου στο τέλος της ευρείας σύσκεψης τόνισε ότι στόχος δεν είναι να δημιουργήσουμε υγειονομική αντιπαλότητα με το Νοσοκομείο των Γιαννιτσών, αλλά να σεβαστούμε τις απόψεις και την επιστημονική τεκμηρίωση σχετικά με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του Νοσοκομείου Έδεσσας, που οδηγούν στο συμπέρασμα για την παραμονή της διοίκησης. Άλλωστε με βάση την επιστημονική τεκμηρίωση προτάθηκε από το Υπουργείο Υγείας το Νοσοκομείο Έδεσσας ως διοικητικό κέντρο των μονάδων υγείας του Νομού Πέλλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)