Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Oι 10οι βαλκανικοί αγώνες τένις

Με επιτυχία ξεκίνησαν το μεσημέρι  της Παρασκευής , οι 10οι βαλκανικοί αγώνες τένις στην Αριδαία .



 Η πρώτη ημέρα περιλάμβανε τις αναμετρήσεις της Ελλάδας με την Τουρκία και της Βουλγαρίας με την Π.Γ.Δ.Μ. στα αγόρια ενώ στους αντίστοιχους αγώνες των κοριτσιών αντιμέτωπες ήρθαν η Τουρκία με τη Βουλγαρία και η Π.Γ.Δ.Μ. με την ΕλλάδαΣτο αγωνιστικό μέρος, η Τουρκία επικράτησε της Ελλάδας χάρη στη νίκη της στο διπλό αφού προηγουμένως, οι αθλητές των δύο ομάδων είχαν μοιραστεί τις νίκες σε δύο πολύ όμορφους αγώνες στα μονά.

Λίγο πιο εύκολα ήταν τα πράγματα για την Π.Γ.Δ.Μ. αφού επιβλήθηκε με 3-0 νίκες επί της Βουλγαρίας.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί πως η πρώτη νίκη των αθλητών της Π.Γ.Δ.Μ. στη συγκεκριμένη αναμέτρηση ήρθε μετά από έναν μαραθώνιο αγώνα τεσσάρων ωρών!

Με το ίδιο σκορ επικράτησε και η Τουρκία της Βουλγαρίας στα κορίτσια καθώς και η Ελλάδα της Π.Γ.Δ.Μ..

Πέραν του αγωνιστικού όμως, το κυριότερο σημείο εντοπίζεται στην εξαιρετική ατμόσφαιρα που επικρατεί τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδων. Μια ατμόσφαιρα που διαμορφώνεται από τους διοργανωτές αλλά κυρίως από τον κόσμο που έδωσε ένα βροντερό παρόν και βοήθησε ώστε το τουρνουά να λάβει τις πραγματικές του διαστάσεις ως μια γιορτή του αθλήματος αλλά και του πολιτισμού.

                                Δεύτερη μέρα
Με ανάλογη επιτυχία συνεχίστηκαν για δεύτερη μέρα οι 10οι βαλκανικοί αγώνες τένις στην Πιπεριά . Το πρόγραμμα στα αγόρια περιλάμβανε τις αναμετρήσεις της Τουρκίας με την Βουλγαρία και της Ελλάδας με την Π.Γ.Δ.Μ. Η Τουρκία επαλήθευσε για δεύτερη μέρα τον τίτλο του φαβορί επικρατώντας με σχετική άνεση επί

της Βουλγαρίας με 3-0 νίκες. Αντιθέτως, πιο δύσκολα απ’ ότι φανερώνει το 3-0 στις νίκες, επικράτησε η Ελλάδα επί της Π.Γ.Δ.Μ. αφού και οι δυο αγώνες των μονών χρειάστηκαν τρίτο σετ για να καθοριστεί ο νικητής και χαρακτηρίστηκαν από περίσσιο πάθος και ένταση μέχρι τον τελευταίο πόντο.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι αναμετρήσεις των κοριτσιών.

Η Τουρκία επικράτησε της Ελλάδας με 2-1 νίκες σε μια σειρά αγώνων με πολύ ποιοτικό τένις ενώ η αναμέτρηση της Π.Γ.Δ.Μ. με τη Βουλγαρία εξελίχθηκε σε ένα σπουδαίο ντέρμπυ με το διπλό στο τέλος της ημέρας, να γέρνει τη πλάστιγγα προς το μέρος της Βουλγαρίας.

Όλα αυτά μας προδιαθέτουν για ένα πολύ συναρπαστικό κλείσιμο των αγώνων την τρίτη και τελευταία μέρα που θα καθορίσει οριστικά και τη νικήτρια χώρα.

Η Τουρκία προηγείται και στις δύο κατηγορίες αλλά κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει μια έκπληξη της τελευταίας στιγμής



 .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)