Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

1Ος ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΛΙΜΝΗΣ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑΣ




Μεγάλη επιτυχία σημείωσε ο 1ος ημιμαραθώνιος Λίμνης Βεγορίτιδος που διεξήχθη την Κυριακή το πρωί με ώρα έναρξης 11.οο μ.μ από την κεντρική πλατεία της Άρνισσας
και στο ίδιο ακριβώς σημείο τερμάτισαν οι παίκτες διανύοντας 21 χιλιόμετρα στον δρόμο δίπλα ακριβώς στη λίμνη Βεγορίτιδα. Ο πρώτος που έκοψε το νήμα στις 1 :15 περίπου ήταν ο Τσιούνης Δημήτρης από τα Τρίκαλα  ο οποίος  στο τέλος συγκίνησε όλους τους παρευρισκομένους αφιερώνοντας το βραβείο στον εμπνευστή αυτής της εκδήλωσης Βαγγέλη Δούπκαρη που δυστυχώς έλειπε εξαιτίας ενός σοβαρού προβλήματος υγείας που είχε κατά την διάρκεια της εβδομάδος γεγονός που τον  κράτησε μακριά από αυτήν την μέρα που τόσο ανυπόμονα περίμενε. Ευτυχώς όμως έχει βγεί εκτός κινδύνου και σίγουρα θα είναι πολύ περήφανος για την μεγάλη επιτυχία που είχε η διοργάνωση αυτή..
Ο αριθμός συμμετοχής ξεπέρασε τον αναμενόμενο αφού συνολικά 135 άτομα πήραν μέρος και έτρεξαν ανάμεσα στους οποίους ήταν και αρκετοί άνθρωποι που έχουν ξεπεράσει τα 40 χρόνια.  Τα βλέμματα και το χειροκρότημα όλων έκλεψε ο 78χρονος κ Παναγιώτης Μαυρίδης με ημερομηνία γέννησης 26 Μαρτίου 1934 ο οποίος μάλιστα παρέλαβε και ειδικό βραβείο από την επιτροπή.
Η οργάνωση της εκδήλωσης αυτής έγινε από την ΔΗ.ΚΕ.ΔΕ  Δήμου Έδεσσας πρόεδρος της οποίας είναι ο κ Ρουμελιώτης Γιώργος ο οποίος μας μίλησε για αυτήν  την ημέρα :Είναι ο 1ος ημιμαραθώνιος που έγινε. Ήταν μια πρόταση που κατέθεσε ο Βαγγέλης Δούπκαρης, το ΔΣ την είδε με πολύ αγάπη και με ενθουσιασμό, θέλοντας με αυτόν τον αγώνα να αναδείξει και τουριστικά την  Βεγορίτιδα. Άλλωστε ο δρόμος αυτός είναι αφιερωμένος στην προστασία της Λίμνης που μαζί με το χιονοδρομικό κέντρο αποτελούν τα 2 φυσικά στολίδια του Δήμου Έδεσσας.. Η συμμετοχή είναι πάρα πολύ μεγάλη. Οι συμμετέχοντες ξεπέρασαν τους 130 και για πρώτη φορά αυτό ξεπέρασε κάθε μας προσδοκία αφού περιμέναμε γύρω στις 80 συμμετοχές. . Οι άνθρωποι που έτρεξαν ήταν από κάθε ηλικία  αφού σημασία δεν έχει ο χρόνος αλά η  συμμετοχή.. Αυτός ο ημιμαραθώνιος θα γίνει θεσμός πλέον για τον Δήμο Έδεσσας και για την Βεγορίτιδα με αφορμή τον αθλητισμό θα επιδιώξουμε και την τουριστική προβολή του τόπου. Αποδεικνύουμε ότι ο ορεινός όγκος του Δήμου Έδεσσας δεν ενδείκνυτε μόνο για σκι  αλλά μπορεί να φιλοξενήσει πάρα πολλές δραστηριότητες., φτάνει να υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι θα πολεμήσουν..
 Η όλη διοργάνωση γίνεται με ένα ελάχιστο κοστολόγιο, τα περισσότερα έξοδα καλύπτονται από τους χορηγούς τους  οποίους και ευχαριστούμε πάρα πολύ.
 Και κυρίως μέσα από τους αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους που δέχονται εθελοντικά και προφέρουν την βοήθεια τους.

Αφιλοκερδώς πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους και ο ΣΔ Κριτών Στίβου η βοήθεια των οποίων ήταν τεράστια και ανάμεσα στους οποίους ήταν και συνάδελφος Νίκος Φίστας.
Παρουσιαστής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Φανιόπουλος Χριστόδουλος  ο οποίος είναι και Πρόεδρος του ΣΔ Βετεράνων αθλητών Στίβου Έδεσσας  και μας είπε στις δηλώσεις του :Είναι ο πρώτος δρόμος Λίμνης Βεγορίτιδος  που έγινε μετά από ιδέα του Βαγγέλη Δούπκαρη που δυστυχώς σήμερα δεν τα κατάφερε να είναι μαζί μας αφού αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα υγείας, οπότε και εμείς σαν Σύνδεσμος Βετεράνων αθλητών Στίβου συνδράμαμε  για να αναδείξουμε  το άθλημα του δρόμου μεγάλων αποστάσεων και αυτό το αποδεικνύουν οι συμμετοχές των αθλητών που ήρθαν από το Ακτιο,Τρίκλα,Καλαμπάκα,Πρέβεζα αλλά και από τους κοντινούς συλλόγους των Γιαννιτσών,Σκύδρας,Εδεσσας,Πτολεμαίδας,Κοζάνης.
Ελπίζουμε ότι τα 135 άτομα που συμμετείχαν φέτος του χρόνου να διπλασιαστούν  γιατί πρόκειται για μια άρτια διοργάνωση με κύριο φορέα την ΔΗ.ΚΡ.ΔΕ Έδεσσας αλλά και με την δικά μας αφού συνδράμαμε όπου έπρεπε και κυρίως στην σηματοδότηση της διαδρομής.. Ευχαριστούμε πολύ τους χορηγούς και ελπίζουμε  ότι του χρόνου ο 2ος ημιμαραθώνιος θα έχει πανελλήνια εμβέλεια και ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή. Ευχαριστώ πολύ.
 Στον τερματισμό του αγώνα τους αθλητές περίμεναν μικροί εθελοντές που τους πρόσφεραν από αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής και μετάλλιο και παράλληλα  υπήρχε και μπουφές με πίτες και γλυκά που πρόσφερε ο ΣΔ γυναικών Άρνισσας.

Με την ολοκλήρωση του ημιμαραθώνιου  απονεμήθηκαν βραβεία και κύπελλα στους 3 πρώτους των παρακάτω κατηγοριών:
ΒΡΑΒΕΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ
1ος Τσιούνης Δημήτρης Τρίκαλα
2ος Κουκουτσέλης Αντώνης Βέροια
3ος Κων/νίδης  Θες/νίκη
 Τα βραβεία παρέδωσε ο αντιδήμαρχος Έδεσσας κ. Βερυκούκης

ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΩΣ 29 ΕΤΩΝ
1Ος Κουτσουρέλης Νίκος Λάρισα
2ος Κουτσουμίδης Δημήτρης Πτολεμαίδα
3ος Μογιατζής Θωμάς
 Τα βραβεία παρέδωσε ο κ. Χατζηγεωργίου πρόεδρος του τοπικού Διαμερίσματος Άρνισσας. 

ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΩΣ 39 ΕΤΩΝ
1ος Παντελιάδης
2ος Μήτσκας
3ος Δόλλας
Τα βραβεία παρέδωσε ο κ. Γιώγας
ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΩΣ 49 ΕΤΩΝ
1Ος Στογιάννης
2ος Αντωνίου
3ος Παντακίδης
Τα βραβεία παρέδωσε ο κ. Γιούρος

ΒΡΑΒΕΙΟ  +50 ΕΤΩΝ
1ος Μανωλάς Κων/νος
2ος Φιλιμέγκας Γιώργος
 3ος Δρουβάκης Ιωάννης
Τα βραβεία παρέδωσε ο κ. Ρουμελιώτης Γιώργος πρόεδρος ΔΗ.ΚΕ.ΔΕ Έδεσσας

ΕΙΔΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ
Μαυρίδης Παναγιώτης 78 χρόνων

 ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΙΣ 3 ΠΡΏΤΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
1η Πατούρα Φανή
2η Γεωργιάδου
3η Γρηγοριάδου Μακρίνα
Τα βραβεία παρέδωσαν ο κ. Φανιόπουλος και ο Μίλτσης
Τέτοιες εκδηλώσεις είναι γιορτές όχι μόνο για τον αθλητισμό αλλά και για την τουριστική ανάπτυξη του τόπου και πρέπει να υπάρχει συμπαράσταση από όλους τους φορείς του Τόπου αλλά και από τους απλούς πολίτες που βοηθούν με την παρουσία τους.
 Συγχαρητήρια στους διοργανωτές και ιδιαίτερα στον εμπνευστή αυτής Βαγγέλη Δούπκαρη.

 ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΑΡΟΥΛΑ       ΜΑΤΕΝΤΖΟΓΛΟΥ                   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)