Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

100 χιλ. Ευρώ για ανύπαρκτο έργο


Ίσως είναι πρωτοφανές σε πανελλήνιο επίπεδο πρώην αντιδήμαρχος να βγαίνει δημόσια και να καταγγέλλει  ότι πληρώθηκε έργο χωρίς να γίνει . Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλμωπίας τη Δευτέρα με την άδεια του σώματος δόθηκε ο λόγος στον πρώην αντιδήμαρχο Εξαπλατάνου  Βασίλη  Αλεξόγλου.
Με κατηγορηματικό τρόπο δήλωσε ότι λίγο πριν  το τέλος του χρόνου  και της λήξης της θητείας του παρέλαβε αγωγή κατά του Δήμου ,από εργολάβο που διεκδικούσε το υπόλοιπα από έργο της τάξης των 100 χιλ ευρώ ,ενώ είχε πάρει ήδη 27 χιλ . ευρώ , όπως ανέφερε στην αγωγή του . Το γεγονός τον παραξένεψε ,γιατί επρόκειτο για έργο που υποτίθεται ότι έγινε στο χωριό του στη Μηλιά. ΄Όμως τέτοιο  έργο όχι μόνο δεν έγινε ,αλλά δεν πέρασε ποτέ από την δημαρχιακή επιτροπή ,μέλος της οποίας ήταν ,ούτε και από το Δημοτικό Συμβούλιο. Δεν  υπήρχαν όμως ούτε και παραστατικά στον Δήμο για την πληρωμή  των 27 χιλ. ευρώ . Προφανώς δόθηκαν από περίεργο ταμείο. Όπως δήλωσε , το έχει καταθέσει και στο ανακριτή. Υποστήριξε ότι έχουν πληρωθεί και άλλα έργα τα οποία δεν έγιναν.

Υποστήριξε ακόμα ότι όσε φορές ρωτούσαν τον δήμαρχο Σταύρο Τουφεγγόπουλο  για την οικονομική κατάσταση , τους διαβεβαίωνε ότι είναι πολύ καλή  και εάν λάβουν και την ΣΑΤΑ , τότε θα αφήσουν πλεόνασμα. Έκείνο τελικά που άφησε ήταν 2,5 εκ ευρώ χρέος.
Οαντιδήμαρχος Οικονομικού Νίκος Παρούτογλου επιβεβαίωσε ότι πράγματι η αγωγή υπάρχει και εκκρεμεί η εκδίκασή της.  
Στη συνεδρίαση  έγινε γνωστό ότι η τεχνική υπηρεσία  σε έλεγχο που έκανε στον Αρχάγγελο δεν βρήκε έργο που   υποτίθεται  οτι είχε γίνει και πλήρώθηκε , σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία

5 σχόλια:

  1. ΒΑΣΙΛΗ ΑΛΕΞΟΓΛΟΥ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.ΑΣΤΟΝ ΧΟΥΡΣΟΓΛΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙΠΟΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. για δειτε την πορεια του αλεξογλου..με οποιον κατεβαινει στις εκλογες μετα τους κατηγορει και παει με τους απεναντι τι γινεται?η ιδια ιστορια και τωρα.τωρα στηριζει πασοη?δεν παιζετε ο ανθρωπος μαλλον δεν του εδωσε να φαει αρκετα ο δημαρχος του και τωρα τον κατηγορει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτός ο εργολάβος που διεκδικεί λεφτά από έργο που δεν έγινε, μήπως, λέω μήπως ανήκει στην ίδια "συνομοταξία" με αυτούς που προχώρησαν σε κατασχέσεις και δέσμευσαν τα λιγοστά χρήματα του Δ. Αλμωπίας;; Μήπως, λέω μήπως όλοι αυτοί οι εργολάβοι είναι "αδελφές ψυχές" του Τουφεγγόπουλου και του Ζέρζη;;; Μήπως, λέω μήπως δεν ήταν αρκετή η εκλογική συντριβή του θανάσιμου διδύμου;; μήπως ήρθε η ώρα εκτός από ένα μεγάλο "αϊ σιχτίρ" να πρέπει και να πληρώσουν;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ρε κοιτα ποιος μιλάει το λαμογιο ο αλεξογλου!!! λιγο ντροπή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ο Αλεξογλου τι επαγγελεται? με ποια προσοντα ειχε τη δυνατοτητα να διοικει στον Εξαπλατανο?
    Οποιος να ναι δηλαδη μπαινει αντιδημαρχος εκει?
    Εχουν αυτοι οι κκ χουρσογλου?αλεξογλου τα προσοντα να ελεγξουν αδεις,μελετες και εργα? με τι γνωσεις? θα τρελαθουμε εδω περα!Οποιον να ναι!! μου φαινεται απιστευτο ποιοι ανθρωποι ειχαν ποστα στη μακρινη πατριδα μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)