Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Ευρύτερο μέτωπο και συνεργασία με επίκεντρο τον ΣΥΡΙΖΑ


Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν πια οι συνεννοήσεις των δυνάμεων, πολιτικών κινήσεων και προσωπικοτήτων που αντιμάχονται το Μνημόνιο και δεν αποκλείεται τις επόμενες μέρες οι συνεργασίες να πάρουν επίσημη μορφή.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, που έχει θέσει ως κεντρικό πολιτικό του στόχο τη συγκρότηση αντιμνημονιακού μετώπου, έπειτα από πολλές συζητήσεις και με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου των επίσημων συναντήσεων έχει κατορθώσει να βρεθεί κοντά με ευρύτερες πολιτικές δυνάμεις.
Στην Πάτρα σε μαζική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας  η Κοινωνική Αριστερά ανακοίνωσε την απόφασή της να συνεργαστεί μαζί του. Την ίδια ώρα εμπεδώνονται οι καλές σχέσεις με τη Σοφία Σακοράφα. Η ανεξάρτητη βουλευτής, που έχει επιλέξει μέχρι τώρα να μην συμμετέχει σε άλλες συσπειρώσεις στελεχών που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, είναι ομιλήτρια σε πολλές από τις εκδηλώσεις που οργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα και την Περιφέρεια.
Στην ομιλία της η Σ. Σακοράφα έστειλε μήνυμα ενότητας, ενώ απευθύνθηκε στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ καλώντας τον να κάνει το βήμα και να συμπαραταχθεί στη δημιουργία ενός νέου ΕΑΜ. Πριν από λίγες μέρες ο Αλ. Τσίπρας και η Σ. Σακοράφα κατέθεσαν από κοινού ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών βασισμένη στην απάντηση του Ευρωπαίου επιτρόπου Ενέργειας στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Χουντή.
Κοινές πρωτοβουλίες στη Βουλή έχει πάρει ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και με τον έτερο ανεξάρτητο βουλευτή Παν. Κουρουμπλή. Πριν από λίγες μέρες ο Παν. Κουρουμπλής μίλησε στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Νέου Ηρακλείου, την πέμπτη κατά σειρά διαδικασία της ριζοσπαστικής αριστεράς, που συμμετείχε, στην οποία δεν δίστασε να κάνει αυτοκριτική για την ψήφιση του πρώτου Μνημονίου. “Στη ζωή υπάρχουν και λάθη” είπε, ενώ για μια ακόμη φορά στάθηκε στην ανάγκη πλατιάς συμπόρευσης κόντρα στη “συμμαχία των νεοφιλελεύθερων”.
Εξάλλου τις προσεχείς ημέρες ο ΣΥΡΙΖΑ θα συναντηθεί με την Ενωτική Κίνηση, στην οποία συμμετέχει ο ανεξάρτητος βουλευτής. Τον νεοσύστατο πολιτικό φορέα συγκρότησαν στελέχη προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ, ανάμεσά τους οι Ν. Κοτζιάς, Αλ. Μητρόπουλος, Αντ. Κοτσακάς, Δημ. Τσουκαλάς. Η Ενωτική Κίνηση, που ιδρύθηκε "για να αποτελέσει δίαυλο συνεργασίας των αντιμνημονιακών δυνάμεων", απέστειλε την Παρασκευή πρόσκληση για συνάντηση σε σχηματισμούς και κόμματα που κατατάσσονται στις αντιμνημονιακές δυνάμεις, ανάμεσά τους η Δημοκρατική Αριστερά, το Άρμα Πολιτών, οι Οικολόγοι Πράσινοι, η Σπίθα και, βέβαια, ο ΣΥΡΙΖΑ.
Την περασμένη Τετάρτη η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε έναν πρώτο απολογισμό των συναντήσεων με τις αντιμνημονιακές δυνάμεις οργανώνοντας τα επόμενα βήματα. Στόχος είναι να προχωρήσουν οι συνεργασίες σε συλλογικό επίπεδο. “Προχωράμε με όσους ανταποκρίνονται” έλεγε στέλεχος του χώρου, ενώ οι ενστάσεις που διατυπώνονται για συγκεκριμένα πρόσωπα θα ξανασυζητηθούν στην πορεία.
Στη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Πάτρα ο Γιάννης Γκόβας, πρ. μέλος της νομαρχιακής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Αχαΐας, απηύθυνε χαιρετισμό και ενημέρωσε για την απόφαση της Κοινωνικής Αριστεράς να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα επίπεδα.
Στην Κοινωνική Αριστερά συμμετέχουν επίσης ο Γιώργος Ραυτόπουλος (ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, πρώην ευρωβουλευτής, πρώην πρόεδρος της ΓΣΕΕ), Σπύρος Κότσιας (πρώην πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών και πρώην νομάρχης Βοιωτίας και Αρκαδίας) κ.ά.
Πολιτική Κίνηση ΣΥΝ Δήμου Αλμωπίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)