Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Δεν έκαναν …προσφορα οι δικηγόροι της Αλμωπίας για να πάρουν υποθέσεις του Δήμου.




Τα αδικαιολόγητα προσπαθεί να δικαιολογήσει ο Δήμαρχος Αλμωπίας  κ. Δημήτριος Πασόης  στο θέμα που προέκυψε  με τους δικηγόρους της περιοχής  τους οποίους παραγκώνισε για να συνεργαστεί με  δικηγόρο  της Έδεσσας .
Μάλιστα κατηγορεί τους δικηγόρους ότι δεν   του έστειλαν την επιστολή  διαμαρτυρίας ,αλλά την είδε στο…διαδίκτυο μόλις την.. Τρίτη. Όμως και ο ίδιος τους απάντησε με τον ίδιο τρόπο, δηλ μέσω διαδικτύου .Στον προφανή πανικό του υποστηρίζει ότι οι δικηγόροι της Αλμωπίας δεν του …έκαναν προσφορά. Δεν διευκρινίζει βέβαια αν τους έκανε προσφορά ο δικηγόρος της  ΄Εδεσσας
Αντιλαμβανόμενος το μέγεθος της γκάφας ,  αφήνει τώρα το ενδεχόμενο συνεργασίας λέγοντας «.Είμαι ανοικτός, θέλω συνεργασία και με τους υπόλοιπους δικηγόρους, αλλά κάποιοι είναι αντίδικοι, δεν μπορώ να συνεργαστώ με αντίδικους του Δήμου. Με τους υπόλοιπους κάλλιστα θα μπορέσουμε να συνεργαστούμε. Δεν αποκλείω κανέναν».

 Προσπαθώντας να δικαιολογηθεί ο Δήμαρχος γι αυτή την απόφαση ισχυρίζεται ότι :
«Ξεκίνησαν μια συνεργασία με συγκεκριμένο δικηγόρο από την Αλμωπία, δυστυχώς δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί σε αυτά που ζητήσαμε και οπότε λύσαμε τη συνεργασία μας.

Συνεχίζουμε με άλλο δικηγόρο, αλλά επειδή είναι πάρα πολλές οι υποθέσεις του Δήμου, ανατέθηκαν κάποιες και σε δικηγόρο της Έδεσσας.

Στον δικηγόρο της Αριδαίας δώσαμε πάρα πολλές υποθέσεις, δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί, δεν ξέρω για ποιους λόγους, δήλωσε ότι δεν μπορεί να ανταπεξέλθει και οπότε προχωρήσαμε στη λύση της συνεργασίας.

Έχω επιστημονικό συνεργάτη τον κ. Πολατίδη, αλλά για δικαστικές υποθέσεις που έρχονται αναθέτω και σε άλλους δικηγόρους. Κατά τα άλλα, δεν είχαμε προσφορά από άλλους δικηγόρους της Αριδαίας.»

15 σχόλια:

  1. ΓΙΑΤΙ ΔΩΣΑΤΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΝΑΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΤΗΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΙΣ ΜΟΙΡΑΣΑΤΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΟΥΝ?
    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΕΞΗΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ:
    1. Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΝΑΘΕΣΑΤΕ ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΚΑΝΕ ΤΑ ΧΑΤΗΡΙΑ ΟΤΑΝ ΘΕΛΑΤΕ ΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ, ΛΟΥΤΡΑ ΚΛΠ.
    2. ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΦΟΡΤΩΣΕΤΕ ΜΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΛΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΝΑ ΤΑ ΦΤΥΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΕ ΕΚΤΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΟΥΝ ΤΑ ΑΠΛΥΤΑ ΣΑΣ ΣΤΗ ΦΟΡΑ.
    3. ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΡΕΣΤΟΙ ΟΙ ΑΡΙΔΑΙΩΤΕΣ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΔΙΚΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ (ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ ΑΡΧΙΔΙΑΙΤΗΤΗΣ)
    4. Ο ΕΔΕΣΑΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΛΗΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
    5. ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΥΠΟΠΤΟ ΣΚΕΦΤΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ.
    ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΓΚΑΦΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. είμαστε σε περίοδο εκπτώσεων, να πάνε αύριο οι δικηγόροι στον δήμο να κάνουν μια προσφορά ! Σα δεν ντρέπεσαι ρε δήμαρχε. Κρίμα που σε ψήφισαν και οι υπογράφοντες το κείμενο, οι οποίοι γνωρίζουν για ποιο λόγο το έκανες. Φρόντισε να λύσεις τις χειροπέδες που σου έβαλαν οι από πίσω σου ...ονόματα δεν λέμε εσύ τα γνωρίζεις ...Μην υποτιμάς την νοημοσύνη των δικηγόρων και πολύ περισσότερο τους αντιπάλους σου ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και με κείνον τον συνεργάτη σου δικηγόρο δήμαρχε που χρησιμοποιείς στην δημοτική επιχείρηση τί γίνεται δεν είναι αντίδικος ? δεν έκανε κατασχέσεις κατά του Δήμου? τι λές γι αυτό ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ? γιατί συνεχίζεις να τον χρησιμοποιείς ? Μήπως επειδή δεν είναι πολιτικό σου αντίπαλος ? ΑΡΧΗ ΑΝΔΡΑ ΔΕΙΚΝΥΣΙ ...ΔΗΜΑΡΧΕ ! ΕΙΣΑΙ ΛΙΓΟΣ ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δημητράκι όταν φύγεις απ'την καρέκλα σου, αν βρεθεί έστω και ένας να σε χαιρετάει όταν πάψεις να είσαι Δήμαρχος-δηλαδή σε περίπου 2 χρονάκια-γράψε μου. Έχεις καταφέρει να υποβιβάσεις τόσο πολύ τον εαυτό σου με την συμπεριφορά και τους τρόπους σου, που θα περάσεις μαύρα γεράματα... Οι πρώτοι δε που θα σε ξεφτιλίσουν όταν φανούν οι εκλογές στον ορίζοντα-σε κανα χρόνο δηλαδή-θα είναι τα φιλαράκια που έχεις κάνει τον τελευταίο χρόνο και καταστρέφετε παρέα οτι έχει μείνει από τον έρμο τον Δήμο μας. Αν διαβάζεις τα σχόλια, βάλτο καλά στο μυαλουδάκι σου και...να είσαι προετοιμασμένος! Μην μας πάθεις και τίποτα όταν σου έρχονται όλα κατακέφαλα... Δημαρχάρα μας εσύ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτοί οι δικηγόροι της Αλμωπίας που επιθυμούν να είναι συνεργάτες του Δήμου λόγω εντοπιότητας, σε ποια καταστήματα της Αριδαίας, μπακάλικα των χωριών που διαμένουν είναι πελάτες; Οι ίδιοι στηρίζουν με τα εισοδήματά τους την τοπική αγορά, προτιμούν πάντα τους τοπικούς επαγγελματίες; Ποιες υποθέσεις είναι σε θέση να διαχειριστούν, όταν έχουν τριβή μόνο με διαζύγια και κληρονομικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. astous na lene dhmarxe mas poly kala ekanes kai ta phges sthn edessa......gia na ta pas kati para panv ua hjeres mhn fobasai tipota emeis mazi soy mprabo gia allh mia fora ase toys aloys na lene as kanoyn kala thn doyleia toys kai meta na milane

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι λέτε ρε παιδιά παραπάνω, τα πιστεύετε και τα λέτε;;; Ποιός Πασόης. Μας τελείωσε πριν καν αρχίσει το νταβαντούρι. Τα μπογαλάκια σου και στο Λουτράκι σου, στην εφορία σου και στο σπιτάκι σου. Οσο νωρίτερα το καταλάβεις, τόσο καλύτερα για όλους μας. Πριν χάσεις και το τελευταίο,ελάχιστο ίχνος αξιοπρέπειας που σου έχει απομείνει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ...αν κρινω απο το υφος της χολης σας...μαλλον δικηγοροι της πλακας εισται ολοι σας!
    ενδεχομενως οι επιλογες του Πασοη ειναι ζυγισμενες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το blog αυτό φιλοξενεί παράξενα σχόλια του τύπου: «Δεν τις μοιράσατε (τις υποθέσεις) σε όλους» δηλαδή οι δικηγόροι της Αριδαίας είναι σύμφωνοι στο να μοιράζουν τις υποθέσεις του δήμου μεταξύ τους; και αν ισχύει (αυτό το απίθανο και μάλλον αντιδεοντολογικό για επιστήμονες επαγγελματίες) προϋποθέτει ότι, δεν θα αναλάβουν τις υποθέσεις των αντιδίκων (εργολάβων) του δήμου, περιμένοντας τη ¨μοιρασιά¨ . Γίνονται αυτά τα πράγματα; Είναι δυνατόν οι δικηγόροι να επιθυμούν κάτι τέτοιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οι δικηγόροι που έχουν πελάτες αυτούς που διεκδικούν «τα λεφτά τους» από τον Δ. Αλμωπίας. Κάποιοι εκ των οποίων δεν τα διεκδίκησαν για 4 – 6 χρόνια (για λόγους που δεν γνωρίζουμε). Οι δικηγόροι αυτοί Θέλουν να τους ανατεθούν υποθέσεις του Δήμου;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όταν ένας δικηγόρος αναλαμβάνει να ¨δεσμεύσει, να κατασχέσει¨ χρήματα του δήμου (των πολιτών της Αλμωπίας) για λογαριασμό των πελατών του, κάνει καλά τη δουλειά του (και πληρώνεται). Αν ο δήμος αναθέσει σε αυτούς υποθέσεις του, θα κάνει καλά τη δουλειά του ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο δικηγόρος ενός εργολάβου που έχει στραφεί εναντίον του δήμου, δεν έχει κανένα πρόβλημα όταν συγχρόνως, χειρίζεται άλλες υποθέσεις υπέρ του δήμου. Αυτό μπορεί να είναι ηθικό και νόμιμο για τους δικηγόρους γιατί (θα μου πουν) φροντίζουν τα συμφέροντα των πελατών τους. Αλλά με την κοινή λογική, ο πολίτης Α που σύρεται στα δικαστήρια, από τον πολίτη Β, μπορεί να επιλέξει ως δικηγόρο του, τον δικηγόρο του Β;;; Είμαστε καλά;;; Μήπως θα ήταν ικανοποιημένοι οι δικηγόροι της Αριδαίας, εάν γινόταν μία συγκέντρωση όλων των εργολάβων που έχουν στραφεί εναντίον του δήμου και εκπροσώπων του δήμου και όλοι μαζί, αγαπημένοι, μοίραζαν τις υποθέσεις;;;……εσύ παίρνεις τον εργολάβο Χ πελάτη, εγώ τον δήμο, εσύ τον δήμο εγώ τον εργολάβο Ψ κλπ. «Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει» και οι πολίτες κορόιδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εγώ μέχρι πρότινος πίστευα (ο αδαής) ότι, οι δικηγόροι (μορφωμένοι επαγγελματίες που επιτελούν λειτούργημα) λειτουργούν και συμπεριφέρονται με τελείως διαφορετικό τρόπο σε σχέση με άλλους επαγγελματικούς κλάδους. Αλλά διαβάζοντας την επιστολή τους και βλέποντας συγκεκριμένες υπογραφές πείστηκα ότι, η μόνη διαφορά τους σε σχέση πχ. με τους (καθ’ όλα συμπαθείς) λαχανέμπορους είναι μόνο στην ηθική προσέγγιση. Οπότε καλά είναι να ετοιμάσουν τιμοκατάλογο (υπέρ σου 500 € κατά και υπέρ σου 450 €)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Στη βουλή πλειοψηφία ήταν και είναι οι δικηγόροι, οπότε για το χάλι της Ελλάδας κάποια σχέση έχει με αυτούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δήμαρχε αγνόησέ τους... Σκυλιά που γαβγίζουν μην τα φοβάστε μόνο για αυτό αξίζουν οι κύριοι που παίζουν ανέκαθεν με τις ψυχές των ανθρώπων αυτοί που ότι κάνουν το κάνουν για το χρήμα, αυτοί που δεν έχουν ιερό και όσιο, αυτοί που η ψευτιά είναι επαγγελματικό εργαλείο, αυτοί που έχουν πουλήσει προ καιρού την ψυχή τους στον διάβολο. Όχι κύριοι αφήστε τον Δήμαρχο να πράξει όπως νομίζει, Σεβαστείτε την λαϊκή εντολή των συμπολιτών μας. Σε τι επίπεδο φτάσατε κύριοι που εκθέτεται τις απόψεις σας με αυτόν τον τρόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)