Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Καμπάνα 120 χιλ ευρώ στον Σταύρο Τουφεγγόπουλο



Σε καταλογισμό  προχώρησαν οι οικονομικοί επιθεωρητές στον πρώην Δήμαρχο του Σταύρο Τουφεγγόπουλο  ο  οποίος   καλείται να καταβάλλει  120 χιλιάδες ευρώ για τις εικονικές όπως αποδείχτηκε  χαλικοστρώσεις  στον πρώην Δήμο Εξαπλατάνου.


Ο Παράσχος Τσάνταλης   και οι συνεργάτες του, δημοτικοί σύμβουλοι και πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων  του συνδυασμού ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ  ,νοιώθουν δικαιωμένοι ,αφού ο αγώνας τους δεν πήγε χαμένος.
Στάθηκαν συνεπείς  στον θεσμικό τους ρόλο και απέναντι στους πολίτες που τους εμπιστεύτηκαν . Με πρωτεργάτη τον Παράσχο Τσάνταλη , πού έψαξε ,βρήκε και αποκάλυψε την αλήθεια ,παρά τις ύβρεις , τις χυδαίες επιθέσεις  ή ακόμα και την προκλητική και σκόπιμη αδιαφορία κάποιων αρχών. Κατάφερε με την επιμονή του  να βρει και να κινητοποιήσει συνεπείς και ευσυνείδητους υπαλλήλους  του ελεγκτικού μηχανισμού ,προκειμένου να ξετυλίξει το κουβάρι  και να ελεγχθούν  κάποιοι στον  Δήμο.
Οι οικονομικοί ελεγκτές μετά τους ελέγχους , διαπίστωσαν την αλήθεια και μαζί με τα πορίσματα έκαναν και τους καταλογισμούς  για τις χαλικοστρώσεις «μαϊμού»  που υποτίθεται ότι έγιναν Δεκέμβρη μήνα  και μάλιστα σε ελάχιστες μέρες. Θεωρούν μάλιστα  ότι οι οικονομικοί επιθεωρητές Αιμίλιος Σαμόλης και Αναστάσιος  Τσομπανίδης σε πείσμα των καιρών και του γενικού ξεχαρβαλώματος της κρατικής μηχανής , έφεραν σε πέρας την έρευνα που τους ανατέθηκε  για τις χαλικοστρώσεις που δεν έγιναν ποτέ.  Ο  πρώην  Δήμαρχος Σταύρος Τουφεγγόπουλος εκτός  από  τις περί του αντιθέτου δημόσιες δηλώσεις  του  και τις επιθέσεις κατά του Παράσχου  Τσάνταλη και της παράταξής του  «ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ»  προχώρησε σε μήνυση εναντίον τους , όπως και εναντίον της εφημερίδας μας  ,επειδή δημοσίευσε τις απόψεις τους. Το πόρισμα των οικονομικών επιθεωρητών είναι καταπέλτης  αποδεικνύει  ότι οι χαλικοστρώσεις δεν έγιναν ποτέ και επισφραγίζεται με τον καταλογισμό των 120 χιλ. ευρώ που πρέπει να πληρώσει ο πρώην Δήμαρχος.
Η τελική έκβαση και τα αποτελέσματα της  συγκεκριμένης έρευνας γίνονται δεκτά με ιδιαίτερη ικανοποίηση και αίσθημα δικαίου  από την συντριπτική πλειοψηφία  των κατοίκων της περιοχής ,οι οποίοι διαπιστώνουν ότι έστω και αργά , αποδίδεται δικαιοσύνη. Έτσι έφθασε η ώρα να πληρωθεί το τίμημα των πράξεων  για την κατάχρηση της εμπιστοσύνης  του κόσμου , της κακοποίηση  του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης , της νομιμότητας και της κακοδιοίκησης . Υπηρέτησε ,όπως προκύπτει  βάζοντας  πρώτα  το προσωπικό του συμφέρον .

   ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ

΄Ετσι  κλήθηκαν να καταβάλουν  ο  Δ.Σ. από τον Αρχάγγελο 34.223.00ευρώ,32.292.00 ευρώ ο Κ.Ι. από την ΄Ιδα και 32.499.00 ευρώ ο Α.Κ. από τον  Εξαπλάτανο. Στις αποφάσεις αντικρούονται οι αντιρρήσεις που είχαν υποβάλλει με τις ενστάσεις τους οι εργολάβοι. Ο ισχυρισμός περί καλών ημερών ,από 11 έως 26 Δεκεμβρίου του 2006,που υποτίθεται ότι έγιναν οι χαλικοστρώσεις  διαψεύδεται από έγγραφο της Μετεωρολογικής υπηρεσίας που βεβαιώνει ότι ο καιρός ήταν βροχερός εκείνη τη περίοδο.
Γι αυτό   κλήθηκαν να καταβάλουν ο καθένας στη ταμειακή υπηρεσία του Δήμου Αλμωπίας τα συγκεκριμένα ποσά . Σε περίπτωση που δεν τα καταβάλουν ,θα ακολουθήσουν καταλογισμοί.

ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΕΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ

Προσκλήσεις καταβολής του ποσού των 120.545.00 ευρώ  ο καθένας πήρανε και οι σύμβουλοι παραλαβής  της περιόδου 2003-2006 Χ. Π. κάτοικος ΄Ιδας  και Κ. Γ. κάτοικος Χρυσής,οι οποίοι είχαν βεβαιώσει την καλή εκτέλεση των χαλικοστρώσεων  προκειμένου να εκδοθούν τα εντάλματα  και να πληρωθούν οι εργολάβοι  , για την εκτέλεση εικονικών έργων .
Οι οικονομικοί  επιθεωρητές , αφού εξέτασαν το υπόμνημα με τις αντιρρήσεις τους επισημαίνουν ότι: «στο υπόμνημα σας με τον πλέον σαφέστατο τρόπο δηλώνετε , ότι    υπογράψατε  τις βεβαιώσεις καλής εκτέλεσης  για τις εν λόγω χαλικοστρώσεις σε χρόνο μεταγενέστερο από αυτόν που φέρεται ότι έχουν υπογραφεί, πεισθήκατε από τους εργολάβους και τον Δήμαρχο κ. Τουφεγγόπουλο  ότι τα έργα εκτελέστηκαν ….»
Προκύπτει ότι με τις δικές σας βεβαιώσεις  ο Δήμος ζημιώθηκε ,καθώς πλήρωσε έργα  που είχαν γίνει μόνο στα χαρτιά . Γι’ αυτό και καλούνται να καταβάλουν τα χρηματικά ποσά,  διαφορετικά θα γίνει καταλογισμός .
Το ποσό των 120.545.00 ευρώ καλείται από τους οικονομικούς επιθεωρητές να πληρώσει και ο πρώην Δήμαρχος Σταύρος Τουφεγγόπουλος ,γιατί ο ίδιος προέβη στην εκκαθάριση και ενταλματοποίηση των δαπανών για τις χαλικοστρώσεις, που αποδεδειγμένα δεν έγιναν . Ζημίωσε τον Δήμο κατά το ανάλογο ποσό , ενώ γνώριζε πολύ καλά ότι βεβαιώσεις καλής εκτέλεσης δεν υπήρχαν . Με δική του παρότρυνση υπογράφηκαν οι μεταχρονολογημένες βεβαιώσεις , όπως δηλώνουν οι δημοτικοί σύμβουλοι που τις υπέγραψαν , και μάλιστα μετά που έληξε η θητεία τους, το 2007.
Με την ανάλογη πρόσκληση που πρέπει να έχει επιδώσει ο Δήμος Αλμωπίας , ο Σταύρος Τουφεγγόπουλος είτε έχει ήδη  καταβάλει το ποσό   ή το ποσό θα του καταλογιστεί από τους οικονομικούς επιθεωρητές . Σύμφωνα  δε με τους τρόπους που ορίζουν οι  νόμοι, ο Δήμος Αλμωπίας πρέπει να φροντίσει  να εισπράξει το παραπάνω ποσό . Το ποσό δεν αποκλείεται να μεγαλώσει  όταν ολοκληρωθεί η έρευνα των οικονομικών επιθεωρητών για έργα οδοποιίας στο Θεοδωράκι που δεν έγιναν , αλλά τα λεφτά πληρώθηκαν 


Ο καταλογισμός των χαλικοστρώσεων –μαϊμού αφορούν χαλικοστρώσεις επί θητείας Χρήστου Παλίκογλου . Τότε  η Δημαρχιακή επιτροπή η οποία ελεγχότανε από τον Σταύρο Τουφεγόπουλο ,επικεφαλής  τότε της αντιπολίτευσης ,αποφάσισε τον Οκτωβριο του 2006 να κάνει  την ανάθεση . Οι χαλικοστρώσεις υποτίθεται  ότι έγιναν από 11-26 Δεκεμβρίου του 2006. Όπως απέδειξε περίτρανα ο έλεγχος των οικονομικών επιθεωρητών ήταν  «μαϊμού». Ο τότε δήμαρχος Σταύρος Τουφεγγόπουλος φρόντισε το 2007 να πληρωθούν ,αν και ήξερε ότι όλα ήταν εικονικά .Μάλιστα σύμφωνα με τη έρευνα οι εργολάβοι με εντολή του Σταύρου Τουφεγγόπουλου
απέδωσαν τα χρήματα των ενταλμάτων στην ιδιαιτέρα του .




Οι μάσκες έπεσαν
Έστω και αργά ,παρά τις  συνεχείς δημόσιες καταγγελίες δια του τύπου  της παράταξης του Παράσχου Τσάνταλη  για τις χαλικοστρώσεις «μαϊμού» κάποιοι συγκινήθηκαν . Τότε κανένας δεν έβλεπε ούτε άκουγε τίποτα .
Μάλιστα το θράσος και η αλαζονεία του Σταύρου Τουφεγγόπουλου ήταν τόση που σε μια μνημειώδη συνέντευξή  του έλεγε με στόμφο:

ΕΧΩ  δώσει πολλές φορές απαντήσεις . Πιστεύω ότι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι (  σ.σ. δηλ. ο Παράσχος Τσάνταλης  και οι εκλεγμένοι του συνδυασμού του )είναι και επικίνδυνοι και άσχετοι από  την τοπική αυτοδιοίκηση .Επικίνδυνοι και για την κοινωνία ,διότι σε κανέναν πολίτη δεν μπορεί να περάσει από το μυαλό  ότι στον Δήμο  Εξαπλατάνου  δεν  έχει γίνει ένα σημαντικό έργο. Δεν μπορεί όταν κάνεις μια ανάθεση  για παράδειγμα 6. 000 ευρώ να επιζητά από τον εργολάβο  να παρανομεί και να κόβει εικονικά τιμολόγια, πόσο μάλλον για έργα 140 χιλ. ευρώ. Κανείς δεν θέλει να έχει προβλήματα . Οι κύριοι αυτοί τρία χρόνια πολιτεύονται με αυτό τον τρόπο . Δεν έχουν καταθέσει ούτε μία πρόταση , παρά μόνο τις εμφανίσεις τους στον τύπο. Με  διάφορα δημοσιεύματα και με τον εισαγγελέα. Εμείς μιλάμε με έργα και αυτοί είναι απόντες από τον Δήμο . Δεν μπορούν αυτοί οι απόντες να υπερασπίζονται τα συμφέροντα του Δήμου.
Μόνο που η αλήθεια που έλαμψε είναι πολύ διαφορετική.



7 σχόλια:

  1. Που είναι ο φαλακρός τώρα οεο , ούτε για καφέ δεν βγαίνει ... πολύ λίγα σε σχέση με αυτά που έφαγε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τουςε αργολαβους γιατι τους κρυβεις σαμαντη πρεπει να μαθη ο κοσμος της αλμωπιας πιοι τα τρωγανε με τον πρωην δημαρχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΤΡΩΓΕ Ο ΦΑΛΑΚΡΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΓΥΡΩ ΤΟΥ.ΤΑ 120.000 ΠΟΥ ΤΟΥ ΚΑΤΑΛΟΓΊΣΤΗΚΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΗΔΑΜΙΝΆ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΦΑΓΕ.ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΛΥΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΟΥ ΑΡΝΑΚΙΑ;ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΙΣΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΑΝ Ή ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΤΡΟΠΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. οι επιθεωρητές δεν έχουν δικαιωμα να κάνουν καταλογισμό
    μην γραφεις ότι θέλεις σδαμαντη και βγάζεις χολη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ο ψευτης και ο .κλευτης τον πρωτο χρονο χαιρονται φιλε εργολαβε απο τον εξαπλατανο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΛΕΦΤΕΣ. ΟΛΟΙ ΜΕΣΑ ΚΟΠΡΙΤΕΣ. ΜΠΗΚΑΤΕ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ Ε??? ΜΕΣΑ ΡΕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΛΑ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΟΥ ΣΑΜΑΝΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ. ΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙΣ ΟΠΩς ΘΕΛΕΙΣ. Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΝΤΑΚΑΘΡΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)