Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ προς τα μέλη του ΤΕΕ/ΤΚΜ




Σε εφαρμογή του Ν.4030/2011 (ΦΕΚ209Α/21.9.2011) «Νέος τρόπος έκδοσης αδειών δόμησης, ελέγχου κατασκευών και λοιπές διατάξεις», που θα τεθεί σε ισχύ από 1 Μαρτίου 2012, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης πρόκειται να συγκροτήσει τα παρακάτω Συμβούλια:

1.   «Συμβούλια Πολεοδομικών θεμάτων & Αμφισβητήσεων – ΣΥΠΟΘΑ», στην έδρα κάθε Περιφερειακής Ενότητας (Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Σέρρες, Ημαθία, Πιερία, Πέλλα, Κιλκίς), σύμφωνα με τα άρθρα 30, 31, 32 του Ν.4030/2011 «Νέος τρόπος έκδοσης αδειών δόμησης, ελέγχου κατασκευών και λοιπές διατάξεις», σε αντικατάσταση των ΣΧΟΠ Νομού, καθώς και του ΣΧΟΠ Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
Τα ΣΥΠΟΘΑ είναι πενταμελή. Σ’ αυτά συμμετέχει ένας μηχανικός εκπρόσωπος του ΤΕΕ με τον αναπληρωτή του, με αποδεδειγμένη εμπειρία σε θέματα Χωροταξίας και Πολεοδομίας. Το ΤΕΕ/ΤΚΜ πρόκειται να συντάξει κατάλογο, ο οποίος θα αποσταλεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης και η επιλογή του εκπροσώπου του με τον αναπληρωτή του για κάθε Περιφερειακή Ενότητα, θα γίνεται μετά από ηλεκτρονική κλήρωση.
Για την κατάρτιση του καταλόγου του ΤΕΕ/ΤΚΜ θα συνυπολογιστούν τα παρακάτω κριτήρια:
§  Τετραετής εμπειρία σε θέματα Χωροταξίας και Πολεοδομίας
§  Εκπόνηση πολεοδομικών ή χωροταξικών μελετών
§  Μεταπτυχιακό ή διδακτορικό σε θέματα Χωροταξίας και Πολεοδομίας
και θα γίνει συγκριτική αξιολόγηση.

2.   Στα «Συμβούλια Αρχιτεκτονικής-ΣΑ», (στην έδρα κάθε Περιφερειακής Ενότητας (Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Σέρρες, Ημαθία, Πιερία, Πέλλα, Κιλκίς), σύμφωνα με τα άρθρα 20 έως και 24 του Ν.4030/2011 (ΦΕΚ 249Α) «Νέος τρόπος έκδοσης αδειών δόμησης, ελέγχου κατασκευών και λοιπές διατάξεις», σε αντικατάσταση των Α’βάθμιων ΕΠΑΕ Νομών και της Β’βάθμιας ΕΠΑΕ Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
Τα Συμβούλια Αρχιτεκτονικής είναι τετραμελή. Σ’ αυτά συμμετέχουν δύο (2) Αρχιτέκτονες ιδιώτες μελετητές με τους αναπληρωτές τους, οι οποίοι επιλέγονται με κλήρωση από μητρώα που τηρούνται σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα με μέριμνα του Γενικού Γραμματέα Χωροταξίας & Αστικού Περιβάλλοντος και του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης. Τα μητρώα συντάσσονται με τη σύμφωνη γνώμη του ΤΕΕ και του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών - Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων (ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ). Σ’ αυτά εγγράφονται όσοι Αρχιτέκτονες πληρούν δύο (2) από τις παρακάτω προϋποθέσεις:
§  Εξαετή Αρχιτεκτονική εμπειρία
§  Διάκριση σε Αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς
§  Δημοσιεύσεις επί Αρχιτεκτονικών θεμάτων
§  Μεταπτυχιακό ή διδακτορικό σε Αρχιτεκτονικές Σχολές
Η θητεία των (ΣΑ) είναι διετής. Δεν επιτρέπεται ο ορισμός των ίδιων προσώπων ως μελών του (ΣΑ) εάν δεν παρεμβληθεί διάστημα μεγαλύτερο των τεσσάρων ετών.

Σας καλούμε, εφόσον διαθέτετε τα απαιτούμενα κατά περίπτωση προσόντα, να υποβάλλετε απλή αίτηση με βιογραφικό σημείωμα, έως 25/02/2012,
στα γραφεία του Τμήματος, Μ. Αλεξάνδρου 49 στην Θεσσαλονίκη
με fax 2310 883110
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα Γραφεία του Τμήματος, στην κα Κυριακή Πετρίδου τηλ. 2310 88312

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)