Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ‘ΕΠΙΣΗΜΟ’ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ




            Με μεγάλη έκπληξη διάβασα πρόσφατα στον τοπικό τύπο (σκληρή) επιστολή του εν λόγω συνδέσμου με τίτλο «ξηλώνονται οι διαιτητές για προβολή του προέδρου της Ε.Π.Σ.»
            Η έκπληξη οφείλεται στο ότι, μία ειλικρινά πολύ σωστή και με κόστος για τους διαιτητές οικιοθελής απόφασή τους να προσφέρουν με την ενέργειά τους αυτή στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του νομού μας καλύπτοντας την παρουσία γιατρού στα παιχνίδια της Α1 κατηγορίας , αντί να αποτελεί στοιχείο επαίνου και παράδειγμα προς μίμηση εντάσσεται από τον «επίσημο» σύνδεσμο στις προσωπικές και όχι μόνο αντιπαραθέσεις τους με τον επίσημα εκλεγμένο πρόεδρο της Ε.Π.Σ. ΠΕΛΛΑΣ.
            Τα αναφερόμενα στην επιστολή, οικονομικές αναλύσεις, πώληση λαχείων, επιλογή γιατρών, στολές διαιτητών, γυμναστές και πολλά αλλά που γίνονται, πρέπει να καταλάβουμε ότι είναι πλέον αρμοδιότητα της αρμόδιας  επιτροπής και του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. ΠΕΛΛΑΣ και ότι όλα αυτά γίνονται μετά από άριστη συνεργασία με το σύνολο των εν ενεργεία διαιτητών.
            Σύμφωνα με αποφάσεις της ευρωπαικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου η ευθύνη για την διαιτησία των πρωταθλημάτων περιέρχεται στις ομοσπονδίες και στις ενώσεις, έτσι η Ε.Π.Σ. ΠΕΛΛΑΣ δραστηριοποιήθηκε και οργάνωσε σχολές διαιτησίας για νέους διαιτητές, σεμινάρια διαιτησίας όπου κλήθηκαν να διδάξουν κορυφαίοι διαιτητές ( Δούρος, Μπρίακος, Βασσάρας, Μποζατζίδης κ.α.) συνδιοργάνωσε πρόσφατα στα Γιαννιτσά τις αγωνιστικές δοκιμασίες ( FIFA TEST) για τους εν ενεργεία αξιολογημένους διαιτητές και βοηθούς διαιτητές Football League, διαιτητών Football League 2, υποψηφίων ταλέντων βοηθών διαιτητών Football League 2 και υποψηφίων ταλέντων διαιτητών Δ’ Εθνικής κατηγορίας.
            Τέλος απορώ γιατί ο «επίσημος» σύνδεσμος δεν σχολιάζει θετικά ή αρνητικά τις ενέργειες αυτές και δεν προτείνει σε τελική ανάλυση τι μπορεί να γίνει για την καλύτερη λειτουργία του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.
            Η επιστολή μου αυτή εκφράζει καθαρά προσωπικές θέσεις και απόψεις και είναι η πρώτη και η τελευταία μου αναφορά στον «επίσημο» σύνδεσμο διαιτητών.
            Το φίλαθλο κοινό του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της Πέλλας είναι αυτό που θα κρίνει και θα διακρίνει τις όποιες ιδιοτελείς σκοπιμότητες υπάρχουν και αναφέρονται στις κατά καιρούς δημοσιεύσεις στον τοπικό τύπο.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΤΜΑΚΙΔΗΣ

Αντιπρόεδρος Ε.Π.Σ. ΠΕΛΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)