Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΣΥ στα ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ με το ΠΑΜΕ



Συνάδελφοι αγρότισσες & αγρότες

         Με πολύμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα απάντησε η μικρομεσαία αγροτιά όλο το προηγούμενο διάστημα στη νέα βάρβαρη επίθεση της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου , που στοχεύει στη παραπέρα μείωση για μια ακόμη χρονιά το 2012 του αγροτικού μας εισοδήματος .
       Απαντήσαμε αγωνιστικά στο πέρα για πέρα ψεύτικο ισχυρισμό ότι «η κρίση δεν πλήττει την αγροτιά» , αφού οι τιμές των προϊόντων μειώνονται, το κόστος παραγωγής και ζωής αυξάνει με τον ΦΠΑ στο 23%, η ακρίβεια χωρίς τέλος στα είδη λαϊκής κατανάλωσης , η εξίσωση πετρελαίου θέρμανσης με κίνησης ειδικά με τις τωρινές καιρικές συνθήκες στις περισσότερες περιοχές της χώρας , τα κάθε είδους χαράτσια, όπως για τ' ακίνητα μέσω ΔΕΗ, με τον εκβιασμό ότι θα μας κόψουν το ρεύμα, αύξηση των ασφαλίστρων του ΕΛΓΑ, χωρίς να ασφαλίζουν και να αποζημιώνουν την παραγωγή μας , αύξηση στις εισφορές του ΟΓΑ κατά 23% και μετακίνηση στην παραπάνω κλίμακα για να πληρώνουμε περισσότερα, για μια συνταγή πρέπει να πληρώνουμε 5 ευρώ στα Κέντρα Υγείας και στα Νοσοκομεία με ταυτόχρονη μείωση παροχών στην υγεία με τον ΕΟΠΠΥ , θα βάλουν υδρόμετρα για να πληρώσουμε διπλά το νερό για τα χωράφια μας, ενώ πληρώνουμε πανάκριβα και το νερό ύδρευσης, αυξήθηκε η τιμή στο αγροτικό ρεύμα κατά 20% και στο οικιακό 11% , μείωσαν το αφορολόγητο όριο στις 5.000 ευρώ , προβλέπουν νέα χαράτσια φορολόγησης και των χωραφιών μας ,...
      Είμαστε για πολλές μέρες στους δρόμους σε πανελλαδικό αγωνιστικό συντονισμό με καταλήψεις των γραφείων του ΕΛΓΑ , των Περιφερειών , των υποκαταστημάτων της ΑΤΕ , της ΔΕΗ , με το άνοιγμα των διοδίων , με τοπικές συγκεντρώσεις , με συλλαλητήρια σε πολλές περιοχές της χώρας με αγωνιστικό σταθμό το μαζικό μας συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη στην AGROTICA, έδειξαν ξεκάθαρα το δρόμο αντίστασης & αντεπίθεσης , που είναι ο δικός μας μονόδρομος .
     Μπροστά σε αυτή την κατάσταση που οδηγεί στη μόνιμη φτώχια και εξαθλίωση τους φτωχομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους, είναι αναγκαία η ενίσχυση του λαϊκού αγωνιστικού μετώπου εργατών, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, γυναικών, νεολαίας ανέργων της πόλης και του χωριού απέναντι στο μαύρο μέτωπο της Ε.Ε.,  των κυβερνήσεων των κομμάτων του κεφαλαίου, των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών.
    Επόμενος σταθμός των κινητοποιήσεών μας μαζί με τα άλλα λαϊκά στρώματα τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα την ερχόμενη Πέμπτη 9 Φλεβάρη .
     Απαιτείται αγώνας σύγκρουσης και ανατροπής αυτής της βάρβαρης πολιτικής, αγώνας για ριζικές αλλαγές σε επίπεδο οικονομίας και εξουσίας.
     Στη κατεύθυνση αυτή συμμετείχαμε σαν ΠΑΣΥ στη περιφρούρηση της απεργίας των εργαζομένων στις γαλακτοβιομηχανίες του ομίλου ΣΑΡΑΝΤΗ - ΟΛΥΜΠΟΣ χαιρετίζοντας & δηλώνοντας τη συμπαράστασή μας στους απλήρωτους εργαζόμενούς του σε όλη τη χώρα με τις συνεχείς μειώσεις μισθών , ενώ οι γαλακτοβιομηχανίες κερδοσκοπούν ασύστολα και έχουν μειώσει τις τιμές παραγωγού και έχουν αφήσει απλήρωτους για μήνες και τους γαλακτοπαραγωγούς . Δηλαδή ξεκληρίζουν τους αγρότες στην ύπαιθρο και φθηναίνουν το κόστος εργασίας στις πόλεις. Αυτό είναι το σχέδιό τους . Συμμετείχαμε γιατί κατανοούμε την ανάγκη κοινής συμπόρευσης & ενίσχυση του λαϊκού αγωνιστικού μετώπου αγροτών , εργαζομένων , αυτοαπασχολούμενων , νεολαίας , ανέργων της πόλης και του χωριού απέναντι στο μαύρο μέτωπο ΕΕ - ΔΝΤ - συγκυβέρνησης του κεφαλαίου .
      Συνεχίζουμε με συσκέψεις & περιοδείες ενημέρωσης των μικρομεσαίων αγροτών  , συγκεντρώσεις στα χωριά προχωρώντας στον επόμενο αγωνιστικό μας σταθμό με το γιορτασμό του ΚΙΛΕΛΕΡ.                                                                                                                             Φλεβάρης 2012                                                                   Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)