Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Προληπτική οδοντιατρική στην Αριδαία




Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Πέλλας  σε συνεργασία με το Χαμόγελο του παιδιού  συνεχίζουν την εκστρατεία της προληπτικής οδοντιατρικής .

Το Σάββατο βρέθηκαν στη Αριδαία  όπου εξέτασαν πολλά παιδιά . Στελέχη από το χαμόγελο του παιδιού  με την βοήθεια της προέδρου  του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πέλλας Κατερίνα Φυσικούδη , του οδοντιάτρου και δημοτικού συμβούλου  Μάκη Δεμίρη εξέτασαν τα παιδιά , Τη μονάδα επισκέφθηκαν και ο Δήμαρχος Αλμωπίας Δημήτρης Πασόης  με τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Τραπεζανίδη.
  ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Δωρεάν οδοντιατρική περίθαλψη σε παιδιά οικογενειών με σοβαρά οικονομικά προβλήματα, σε απομακρυσμένα χωριά του νομού Πέλλας, παρέχουν εδώ και τρεις ημέρες εθελοντές οδοντίατροι της περιοχής.
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του μη κερδοσκοπικού συλλόγου «Φωτεινά Χαμόγελα», που υλοποιείται σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Πέλλας και τον σύλλογο «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Η συγκεκριμένη δράση, που θα διαρκέσειμέχρι αύριο Κυθριακή  5 Φεβρουαρίου, γίνεται με την επιστημονική στήριξη της Ελληνικής Παιδοδοντικής Εταιρείας, υπό την αιγίδα της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της ιεράς μητρόπολης Εδέσσης, Πέλλας και Αλμωπίας, καθώς και των τοπικών δήμων.
Συγκεκριμένα, εθελοντές οδοντίατροι του νομού Πέλλας, χρησιμοποιώντας την κινητή οδοντιατρική μονάδα που διέθεσε για τον σκοπό αυτό ο σύλλογος «Το Χαμόγελο του Παιδιού», παρέχουν οδοντιατρική περίθαλψη σε άπορα παιδιά, ενώ κάνουν και προληπτική στοματική εξέταση και ενημέρωση στοματικής υγείας σε παιδιά και γονείς. Στόχος της προσπάθειας αυτής είναι η κινητοποίηση και άλλων φορέων προς αυτή την κατεύθυνση, ώστε να συνεισφέρουν όλοι όσο μπορούν στην οδοντιατρική θεραπεία παιδιών των οποίων οι οικογένειες αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά θέματα, ιδιαίτερα σε απομακρυσμένα χωριά όπου δεν υπάρχει οδοντίατρος.
Εξάλλου, μέσα από τέτοιες διαδικασίες επιτυγχάνεται και η βελτίωση της επικοινωνίας μεταξύ παιδιού και οδοντιάτρου, ενώ ενθαρρύνονται παιδιά και ενήλικες να φροντίζουν συχνά και συστηματικά τα δόντια τους και τη στοματική τους κοιλότητα.
Επιπλέον, στόχος των διοργανωτών είναι η ευαισθητοποίηση των φορέων και της πολιτείας, ώστε να δημιουργηθεί θεσμός εθελοντή σχολικού οδοντίατρου σε όλα τα δημοτικά σχολεία της χώρας, ώστε όλα τα παιδιά να εξετάζονται από εθελοντές οδοντίατρους συστηματικά δύο φορές τον χρόνο και να ενημερώνονται οι οικείοι τους.
Τα οφέλη από την εκπλήρωση των παραπάνω στόχων είναι πολλά και σημαντικά, όπως αύξηση της συχνότητας και βελτίωση της περιποίησης της στοματικής κοιλότητας, ελάττωση των προβλημάτων των δοντιών και του περιοδοντίου, μείωση των οικονομικών και κοινωνικών επιπτώσεων που δημιουργούν αυτά τα προβλήματα και περισσότερα φωτεινά χαμόγελα από όλους μας.


2 σχόλια:

  1. καλή υγεία στα δόντια σημαίνει και όμορφα χαμόγελα στις φωτογραφίες , στις οποίες δεν λείπουν ΠΟΤΕ οι ασχολούμενοι με τα κοινά , είτε είναι εκδήλωσεις , χορός , α τώρα έχουμε και πολλές κοπές βασιλόπιτας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλα δημαρχε φωτο και με τον μα.......κη μαζι?Ολα θα τα δουμε απο σενα μου φαινεται.Καλα κανουν και σε βριζουν στα δημ.συμβουλια ο κοντος και ο φωτογραφιακιας.Τους δινεις πολυ θάρρος.Κοψτους επιτελους τον βηχα και πες σε εκεινο τον προεδρο του Δ.Σ τον Νικολαιδη να εφαρμοσει επιτελους τους Νομους-αποφάσεις που διέπονται τα δ.σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)