Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Κουβέντα για την Ταμπακιέρα στην αυτοσυνέντευξη Τουφεγγόπουλου




Σε μια επιμελημένη ομολογουμένως αυτοσυνέντευξη ο Σταύρος Τουφεγγόπουλος προσπαθεί να βγει αθώα και κυνηγημένη Παναγία , σε όσα του καταλογίζουν οι οικονομικοί επιθεωρητές για έργα ‘μαϊμού’ στον πρώην Δήμο  Εξαπλατάνου , την περίοδο που ήταν Δήμαρχος  Εξαπλατάνου .

Βλέπει παντού διώκτες και συκοφάντες . Πλην όμως ότι έχει γραφεί μέχρι σήμερα βασίζεται στα πορίσματα των ελεγκτών της Δημόσιας Διοίκησης , οι οποίοι πλην των ‘αλλων είχαν και τις ομολογίες ευνοούμενων εργολάβων της θητείας του, ότι δεν εκτέλεσαν συγκεκριμένα έργα ,για τα οποία πληρώθηκαν  και έδωσαν τα χρήματα  σύμφωνα με όσα υποστήριξαν , εμμέσως πλην σαφώς στον ίδιο.
Επί της ουσίας δεν δίνει καμία απάντηση ούτε και ρωτάται παραδόξως από αυτόν που πήρε την συνέντευξη. Διότι και ένας πρωτοετής σχολής δημοσιογραφίας θα  έμπαινε  στον κόπο να ρωτήσει τα απλά και αυτονόητα.
Παρά λίγο να μας πείσει  ότι τον Δεκέμβριο του 2006 ο καιρός ήταν τόσο καλός  και κατάλληλος μέχρι που έκανε και για μπάνια. Αποσιωπά ότι και  το 2006  έλεγχε ο ίδιος την Δημαρχιακή επιτροπή , παρά το γεγονός ότι δήμαρχος ήταν ο Χρήστος Παλίκογλου.
Αποσιωπά ακόμα το γεγονός ,ότι  υποχρέωσε ή και ξεγέλασε όπως ισχυρίζονται οι σύμβουλοι παραλαβής ,να υπογράψουν μήνες μετά την λήξη της θητείας του .
Η μνημειώδης  αυτοσυνέντευξη  του Στ. Τουφεγγόπουλου , μαζί με την καταπληκτική ομολογουμένως εισαγωγή( ποιος άραγε την έγραψε  Σταυράκη;;;) , ‘εχει ως εξής


Είδαμε στις τελευταίες εκδόσεις της εφημερίδας πώς έκριναν οι οικονομικοί επιθεωρητές τις χαλικοστρώσεις στο Δήμο Εξαπλατάνου το Δεκέμβριο του 2006 και αναφερθήκαμε στα ποσά που καταλόγισαν σε βάρος αυτών που θεώρησαν ως υπαίτι-ους οικονομικής βλάβης στον τότε δήμο.

Αυτή όμως είναι η μία άποψη για το πώς εξελίχτηκαν τα πράγματα. Μια άλλη άποψη, διαφορετική, υποστηρίζει και βεβαίως δικαιούται να εκφράζει ο πρώην δή-μαρχος Εξαπλατάνου Σταύρος Τουφεγγόπουλος, ο οποίος πήρε την πρωτοβουλία να συζητήσουμε το θέμα, καθώς θεωρεί ότι δεν εξελίχθηκαν τα γεγονότα, όπως περιγράφηκαν, ενώ θίγεται από την έως τώρα αντιμετώπιση της υπόθεσης και έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του απέναντι στην κοινή γνώμη της περιοχής μας αποκαθιστώντας την αλήθεια.

Γιατί, μπορεί οι επιθεωρητές, πέντε ή έξι περίπου χρόνια μετά τις χαλικο-στρώσεις, να έκαναν μια έρευνα και να κατέληξαν σε κάποια συμπεράσματα, αλλά ούτε κατηγορίες απέδωσαν ούτε δίκασαν κανέναν ούτε επιδίκασαν ποινές. Οι επιθεωρητές έσπευσαν να κατοχυρώσουν τα δικαιώματα του δήμου, και πολύ καλά έκαναν, άλλοι όμως θα κρίνουν την όλη υπόθεση μιας κι άνοιξε το θέμα.

Κι εν πάση περιπτώσει στα δώδεκα χρόνια του Καποδίστρια δε συνωμότησε το σύμπαν στο Δήμο Εξαπλατάνου για να μπορεί ο Τουφεγγόπουλος να σκηνοθετεί κατά βούληση εικονικά έργα… Αν αντικρύσουμε την πραγματικότητα με τους παραμορφωτικούς φακούς της συνωμοσιολογίας, τότε προκύπτουν σημεία και τέρατα …

Αποφάνθηκαν, λοιπόν, οι οικονομικοί επιθεωρητές ότι ο δήμος Εξαπλατάνου υπέστη το 2006 – 2007 οικονομική ζημιά με τις χαλικοστρώσεις αγροτικών δρόμων σε δημοτικά διαμερίσματα του δήμου και ότι η ευθύνη γι’ αυτό ήταν δική μου και δύο δημοτικών συμβούλων ως μελών της επιτροπής παραλαβής αναφέρει ο Σταύρος Τουφεγγόπουλος. Και συνεχίζει, εάν συνέβαινε κάτι τέτοιο και βέβαια θα αναλάμβανα την ευθύνη και θα αποκαθιστούσα τη ζημιά, εάν αυτό όμως ήταν αληθές.

Δεν είναι όμως έτσι τα πράγματα, γιατί όταν το 2006 δρομολογήθηκαν οι αναθέσεις εγώ δεν είχα καμιά σχέση με το θέμα ούτε μπορούσα να έχω την οποιαδήποτε ανάμειξη. Και δεν μπορούσα να έχω κάποια θεσμική ανάμειξη, αφού δε συμμετείχα στην τότε δημαρχιακή επιτροπή που ενέκρινε τις αναθέσεις και προχώρησε στις συμβάσεις με τους εργολάβους.

Ποια, λοιπόν, είναι η ευθύνη του Σταύρου Τουφεγγόπουλου και γιατί να καταλογιστεί σε βάρος του αυτό το τεράστιο ποσό; Τα έργα δεν ανατέθηκαν από τον Τουφεγγόπουλο ούτε εκτελέστηκαν στη διάρκεια της θητείας του Σταύρου Τουφεγ-γόπουλου.

Όπως γνωρίζετε ένα έργο μπορεί ενώ έχει ολοκληρωθεί, η πληρωμή του να γίνει μετά από ένα χρονικό διάστημα. Έτσι και αυτό το έργο υλοποιήθηκε επί δημαρχίας του κ Παλίκογλου η οποία δεν προχώρησε στην αποπληρωμή του έργου, αλλά κλήθηκα εγώ ως νέος Δήμαρχος να προχωρήσω σε αυτή. Όταν υπάρχουν όλες οι υπογραφές των αρμόδιων συμβούλων ότι καλώς εκτελέστηκαν τα έργα καθώς και όταν η τεχνική υπηρεσία δεν εκφράζει την παραμικρή αντίρρηση ή αμφιβολία στην εξόφληση των έργων, όταν οι εργολάβοι πιέζουν τρεις μήνες μετά την εκτέλεση των έργων να πληρωθούν, ποια ευθύνη θα αναλάβω εγώ ως δήμαρχος Εξαπλατάνου να μην υπογράψω τα εντάλματα;

Συνεπώς, αφού οι φάκελοι των έργων αυτών ήταν πλήρεις και υπήρχαν όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά με τις βεβαιώσεις καλής εκτέλεσής τους από την ορισθείσα επί θητείας του κ. Παλίκογλου αρμόδια επιτροπή, έκανα αυτό που επιβαλλόταν (άραγε, τι άλλο θα μπορούσα να κάνω!!;;;), δηλ. υπέγραψα τα εντάλματα, τα οποία στη συνέχεια διαβιβάστηκαν για έλεγχο και έγκριση στον αρμόδιο Επίτροπο. Έπραξα ότι θα έκανε οποιοσδήποτε δήμαρχος στη θέση μου, επιδεικνύοντας την δέουσα επιμέλεια και ενεργώντας με απόλυτη ευσυνειδησία.

Δεν είχα καμιά ευθύνη να πάρω την ταινία και να μετρήσω το μήκος, το πλάτος και το βάθος των χαλικοστρώσεων. Άλλωστε, αν υπήρχε το παραμικρό πρόβλημα σχετικά με τη δαπάνη αυτών των έργων, δεν θα εγκρίνονταν (χωρίς την οποιαδήποτε παρατήρηση) τα αντίστοιχα εντάλματα και από τον αρμόδιο Επίτροπο της Δημοσιονομικής Υπηρεσίας.

Ακούστηκε ότι δήθεν εκβιάστηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της περιόδου 2003-2006 από τον Σταύρο Τουφεγγόπουλο να υπογράψουν τις βεβαιώσεις καλής εκτέλεσης. Αυτά δεν είναι σοβαρές κουβέντες. Αν κάποιος θέλει, υπογράφει. Αν δεν θέλει, δεν υπογράφει. Πώς μπορούσα να εκβιάσω τους συγκεκριμένους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους, που μάλιστα κινούνται σε διαφορετικούς πολιτικούς χώρους; Και γιατί τόσα χρόνια δεν έγινε σχετική και συγκεκριμένη καταγγελία σε βάρος μου;

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω διαβάσει τα υπομνήματα των δύο δημοτικών συμβούλων προς τους οικονομικούς επιθεωρητές. Οι συνάδελφοι είναι υπεύθυνα άτομα. Εγώ γνωρίζω ότι ελέγχθηκαν κανονικά τα έργα. Δεν θέλω να σχολιάσω περαιτέρω.

Οι οικονομικοί επιθεωρητές επικαλούνται έγγραφο της ΕΜΥ για βροχές το Δεκέμβρη του 2006. Δεν γνωρίζω αν το έγγραφο αναφέρεται σε βροχές γενικά στην Ελλάδα ή ειδικά στην Αλμωπία. Πάντως για την Αλμωπία ο Δεκέμβρης του 2006 δεν ήταν ιδιαίτερα βροχερός μήνας. Δε σημειώθηκαν πλημμύρες, δεν είχε γίνει λόγος για ζημιές. Ακόμα και οι εορταστικές εκδηλώσεις ενόψει των Χριστουγέννων είχαν γίνει κανονικά.

Συνεπώς γιατί να μην εκτελεστούν τα έργα;
Και συνεχίζει τη συζήτηση… Όλα τα υπόλοιπα κακόβουλα σχόλια που ακούστηκαν κατά καιρούς από τους γνωστούς πολιτικούς αντιπάλους μου, οφείλω, να διευκρινίσω, πως είναι παραμύθια με σκοπό να πλήξουν ανεύθυνα και αβασάνιστα την τιμή και την υπόληψή μου. Να τονίσω για πολλοστή φορά πως πρόκειται για μια ακόμη ενορχηστρωμένη και συκοφαντική επίθεση εναντίον μου. Η ζωή και η δουλειά μου είναι διαφανείς, κάτι το οποίο είναι ολοφάνερο και από τον όγκο των περιουσιακών μου στοιχείων που δεν υπάρχει. Δεν έχω τίποτα να φοβηθώ και τίποτα να κρύψω. Είμαι ανοιχτός σε κάθε οικονομικό έλεγχο. Σε ολόκληρη την πολιτική μου σταδιοδρομία ουδέποτε συμμετείχα σε πολιτικά παιχνίδια και οδηγός μου ήταν και θα είναι πάντα το συμφέρον του τόπου μας. Η πολιτική μου διαδρομή ήταν και είναι πάντα στο φως και δεν θα επιτρέψω οποιονδήποτε να ρίξει σκιές.

Αυτή, λοιπόν, είναι η αλήθεια για τις περιβόητες χαλικοστρώσεις του 2006 και τη δική μου εμπλοκή στο συγκεκριμένο θέμα. Ουδέν το παράνομο έπραξα και ουδεμία ζημία επήλθε στο δήμο.

Ωστόσο, υπήρξε κάποια καταγγελία και όφειλαν να την εξετάσουν. Εγώ όμως είμαι υποχρεωμένος να υπερασπιστώ τον εαυτό μου και έχω ήδη προσφύγει κατά του καταλογισμού σε βάρος μου ενώπιον του δικαστηρίου.

Οι πολίτες του Εξαπλατάνου πρέπει να έχουν ξεκάθαρο στη συνείδησή τους ότι ο δήμαρχος τον οποίο εμπιστεύθηκαν, τίμησε την ψήφο τους, δεν την πρόδωσε και έκανε ό,τι μπορούσε για να βελτιωθεί η κατάσταση στην Ανατολική Αλμωπία. 

6 σχόλια:

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΠΕΤΡΟ.ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ,ΤΑ ΣΥΚΑ-ΣΥΚΑ ΚΑΙ Η ΣΚΑΦΗ-ΣΚΑΦΗ.ΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΑΤΥΧΙΑ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΕΜΕΙΣ,ΝΑ ΒΡΕΘΗ Ο Κοs ΤΣΑΝΤΑΛΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΗ ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΕΜΟΥΛΑ,ΑΨΗΦΩΝΤΑΣ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ.ΕΥΓΕ Κε ΤΣΑΝΤΑΛΗ. ΟΛΑΟΣ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΘΑ ΣΑΣ ΧΡΩΣΤΑ ΕΥΝΟΜΩΣΥΝΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. h PROPAGANDA SOY GIA TON TSANTALH DEN EXEI ORIA-
      KANEIS DEN ASXOLEITAI PLEON ME SENA PETROS-
      NTROPH SOY

      Διαγραφή
    2. ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΣΟΥ ΣΑΜΑΝΤΗ

      Διαγραφή
  2. Μερικοί προτιμούν τό Ξυνόμαυρο4 Μαρτίου 2012 στις 12:51 π.μ.

    Ο Παράσχος Τσάνταλης εκ τών πραγμάτων δείχνει πειραγμένος, διότι έχει εμμονές αποκλειστικά καί μόνον μέ τόν Κύριο Σταύρο Τουφεγγόπουλο. Δέν χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια γιά να τό αντιληφθεί κανείς, η πάθήσή του χρονίζει καί φαίνεται πώς είναι ανίατη, δέν υπάρχει δυστυχώς άλλη λογική εξήγηση. Οι κινήσεις του εκπέμπουν εμπάθεια, στενοκεφαλιά, έλλειψη στοιχειώδους αυτογνωσίας, θεωρεί ότι έτσι θά μπορέσει νά γίνει πιό προσφιλής μέ τήν μονόπλευρη συμπεριφορά του ; Όσο επιμένει άλλο τόσο θά ρεζιλεύεται μήπως αυτή είναι η πνευματική του καθαρότητα; η διαύγεια; είναι ευδόκιμο λοπόν νά προσγειωθεί στήν πραγματικότητα, στραγγίζοντας τό μυαλουδάκι του, άν έχει μείνει κάτι στό βάθος τού εγκεφάλικού τούνελ. Ίσως όμως νά μήν έμεινε τίποτα τό ουσιώδες, παρά μόνον τά προκλητικά επιχειρήματα καί οι συνεχείς αντιπαλότητές του γιά νά αποτυπώνεται έτσι ο αντιρρησίας υπερόπτης, ο καταστροφικός καί δεδαλώδης χαρακτήρας του..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εσείς δε πάτε καθόλου καλά. Στην πρώτη παράγραφο λέτε ότι τότε δήμαρχος ήταν ο Τουφεγγόπουλος και στην τέταρτη παράγραφο για το ίδιο εργο δήμαρχος ο Παλίκογλου. Το έχετε χάσει και γράφετε ότι σας καπνίσει για να εξυπηρετήσετε τα συμφέροντα σας και να σώσετε την εφημερίδα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εσύ 2:51 βλέπω αμπελλοφιλοσοφείς , Ο Παράσχος Τσάνταλης μέχρι τώρα έχει ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ πλήρως και για τον Τουφεγγόπουλο , αλλά και για τον Παλίκογλου και απορώ πως ακόμη είναι στις δημόσιες θέσεις τους ακόμη όταν υπάρχει πόρισμα ελεγκτών δημόσιας διοίκησης που καταλογίζει βαρειά αμέλεια (ίσον κακούργημα).. Η συνέντευξη δε του Τουφεγγόπουλου ήταν γραπτή και όντως μελετημένη από την κόρη του και τον κ. Ψαρίκογλου (δικηγόροι και οι δύο) και ουσιαστικά είναι απολογία του γιατί δεν έκανα το έργο.. όποιος διαβάσει προσεκτικά ο τίτλος της συνεντευξης με αυτά πυ αναφέρει μέσα δεν έχουν καμία σχέση.. και για όσους δεν ξέρουν 92 άτομα πήρανε καταθέσεις οι ελεκτές και μόνο 2 εργολάβοι οι οποίοι και αυτοί πλέον ετοιμάζουν νέες καταθέσεις και πλέον οι πρώην Δήμαρχοι είναι μόνοι τους .. να φέρουν πίσω τα κλεμμένα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)