Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Οι «γαργάρες» της αυτοσυνέντευξης Τουφεγγόπουλου


Κάποτε ο πρώην Δήμαρχος Εξαπλατάνου έλεγε ότι πολιτικός του αντίπαλος χρήζει ειδικής ιατρικής παρακολούθησης . Μάλλον μπερδεύτηκε  και προφανώς  εξ ιδίων έκρινε τα αλλότρια . Διότι  με τέτοια επιλεκτική μνήμη ή αμνησία δίνει την εντύπωση ότι 
εκείνος που χρήζει όντως ειδικής ιατρικής παρακολούθησης είναι αυτός και κανένας άλλος: .

Στην αυτοσυνέντευξή του  σε τοπική εφημερίδα λέει επιλεκτικά αυτά που θέλει .
Δηλαδή.
Οι σύμβουλοι παραλαβής λένε:
Θύματα εξαπάτησης από τον πρώην  Δήμαρχο  Εξαπλατάνου   Σταύρο Τουφεγγόπουλο ,αλλά και τους εργολάβους ,δηλώνουν ότι έπεσαν, οι σύμβουλοι παραλαβής  έργων   οι οποίοι παρέλαβαν και το έργο των χαλικοστρώσεων  το οποίο αποδείχτηκε εικονικό .    Οι  πρώην δημοτικοί  σύμβουλοι κλήθηκαν να υπογράψουν την παραλαβή των έργων μετά  την λήξη της θητείας τους. Μάλιστα ο ίδιος ο Δήμαρχος τους  πήγε  με το τζιπ του Δήμου σε δρόμους και τους  έπεισε  ότι  εκεί  έπεσαν  τα χαλίκια.

Ο Στ. Τουφεγγόπουλος  απαντά: 
Συνεπώς, αφού οι φάκελοι των έργων αυτών ήταν πλήρεις και υπήρχαν όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά με τις βεβαιώσεις καλής εκτέλεσής τους από την ορισθείσα επί θητείας του κ. Παλίκογλου αρμόδια επιτροπή, έκανα αυτό που επιβαλλόταν (άραγε, τι άλλο θα μπορούσα να κάνω!!;;;), δηλ. υπέγραψα τα εντάλματα, τα οποία στη συνέχεια διαβιβάστηκαν για έλεγχο και έγκριση στον αρμόδιο Επίτροπο. Έπραξα ότι θα έκανε οποιοσδήποτε δήμαρχος στη θέση μου, επιδεικνύοντας την δέουσα επιμέλεια και ενεργώντας με απόλυτη ευσυνειδησία. (σ ..σ Δεν λέει κουβέντα πότε υπογράφηκαν  οι βεβαιώσεις καλής εκτέλεση ς. )
Οι σύμβουλοι παραλαβής λένε:
Οι εργολάβοι των συγκεκριμένων έργων πίεζαν να πληρωθούν . Τότε ο Στ. Τουφεγγόπουλος κάλεσε τον Κυριάκο  Γιαλαμά  και τον Χρ. Παπαδόπουλο , αφού είχε λήξει πλέον η θητεία  τους  να υπογράψουν σχετικές βεβαιώσεις καλής εκτέλεσης.
‘ Όπως δικαιολογήθηκε τα συγκεκριμένα  έργα  ανατέθηκαν και εκτελέστηκαν στην δική τους θητεία .  Τότε ζήτησαν  να πάνε με τους υπαλλήλους της τεχνικής υπηρεσίας να τους υποδείξουν σε ποιους αγροτικούς δρόμους έγιναν  οι χαλικοστρώσεις από τους συγκεκριμένους εργολάβους.
Ο Στ. Τουφεγγόπουλος  , πάντα όπως αναφέρουν , τους είπε ότι δεν χρειάζεται να ταλαιπωρούν τις τεχνικές υπηρεσίες , αφού οι εργολάβοι μπορούσαν να τους υποδείξουν που έγινα τα έργα.
Δύο από τους εργολάβους τους πήγαν σε Δημοτικά Διαμερίσματα και τους έδειξαν κάποιους δρόμους, υποστηρίζοντας ότι όλα εκτελέστηκαν σύμφωνα με τα συμφωνητικά. Στα έργα τρίτου εργολάβου τους πήγε ο ίδιος ο Στ. Τουφεγγόπουλος και τους έδειξε τους αγροτικούς δρόμους.
Οι οικονομικοί ελεγκτές λένε στο πόρισμα :
 «στο υπόμνημα σας με τον πλέον σαφέστατο τρόπο δηλώνετε , ότι    υπογράψατε  τις βεβαιώσεις καλής εκτέλεσης  για τις εν λόγω χαλικοστρώσεις σε χρόνο μεταγενέστερο από αυτόν που φέρεται ότι έχουν υπογραφεί, πεισθήκατε από τους εργολάβους και τον Δήμαρχο κ. Τουφεγγόπουλο  ότι τα έργα εκτελέστηκαν ….»
Προκύπτει ότι με τις δικές σας βεβαιώσεις  ο Δήμος ζημιώθηκε ,καθώς πλήρωσε έργα  που είχαν γίνει μόνο στα χαρτιά .

Ο Στ Τουφεγγόπουλος λέει:

Δεν είχα καμιά ευθύνη να πάρω την ταινία και να μετρήσω το μήκος, το πλάτος και το βάθος των χαλικοστρώσεων. Άλλωστε, αν υπήρχε το παραμικρό πρόβλημα σχετικά με τη δαπάνη αυτών των έργων, δεν θα εγκρίνονταν (χωρίς την οποιαδήποτε παρατήρηση) τα αντίστοιχα εντάλματα και από τον αρμόδιο Επίτροπο της Δημοσιονομικής Υπηρεσίας.
Δεν απαντά όμως. Τους πήγε ή όχι με το τζιπ σε άλλους δρόμους;
Οι οικονομικοί ελεγκτές λένε στο πόρισμα :
« ενώ γνώριζε (Ο Στ. Τουφεγγόπουλος) πολύ καλά ότι βεβαιώσεις καλής εκτέλεσης δεν υπήρχαν . Με δική του παρότρυνση υπογράφηκαν οι μεταχρονολογημένες βεβαιώσεις , όπως δηλώνουν οι δημοτικοί σύμβουλοι που τις υπέγραψαν , και μάλιστα μετά που έληξε η θητεία τους, το 2007.»

Οι  σύμβουλοι λένε :
Μετά την περιήγηση και την αυτοψία  στα έργα από τους εργολάβους και τον Δήμαρχο  ,πείστηκαν να υπογράψουν πιστεύοντας   ότι είχαν υλοποιηθεί δικά τους έργα  . Μάλιστα ο Στ. Τουφεγγόπουλος τους έπεισε  ότι ήταν μια απλή διαδικασία ,αφού επρόκειτο για δικά τους έργα.  Κάθε συνετός άνθρωπος θα έκανε το ίδιο. Δεν μπορούσαν να αμφισβητήσουν τον Δήμαρχο και τους εργολάβους  μετά την αυτοψία . Εκτός και εάν υπήρχε συμπαιγνία των εργολάβων και του Δημάρχου για να τους εξαπατήσουν , υποδεικνύοντας άλλα έργα από αυτά που συμφωνήθηκαν να γίνουν .
Ο Στ Τουφεγγόπουλος λέει:
Ακούστηκε ότι δήθεν εκβιάστηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της περιόδου 2003-2006 από τον Σταύρο Τουφεγγόπουλο να υπογράψουν τις βεβαιώσεις καλής εκτέλεσης. Αυτά δεν είναι σοβαρές κουβέντες. Αν κάποιος θέλει, υπογράφει. Αν δεν θέλει, δεν υπογράφει. Πώς μπορούσα να εκβιάσω τους συγκεκριμένους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους, που μάλιστα κινούνται σε διαφορετικούς πολιτικούς χώρους; Και γιατί τόσα χρόνια δεν έγινε σχετική και συγκεκριμένη καταγγελία σε βάρος μου;
(σ.σ Μέχρι σήμερα κανένας δεν έχει ισχυριστεί ότι οι δύο σύμβουλοι παραλαβής εκβιάστηκαν . Προφανώς  το ξέρει μόνο  αυτός που το έκανε )

Οι  σύμβουλοι λένε :
Πρόσφατα μάλιστα όπως αναφέρεται στο υπόμνημα, ο Στ. Τουφεγγόπουλος στις 29-11-2011 ζήτησε από τους δύο συμβούλους παραλαβής ,που είχαν  κληθεί να καταθέσουν ανωμοτί  στον Πταισματοδίκη  Αλμωπίας ,να καταθέσουν ότι έργα εκτελέστηκαν και αυτός θα επιληφθεί της υπόθεσης.

Ο Στ .Τουφεγγόπουλος λέει:
Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω διαβάσει τα υπομνήματα των δύο δημοτικών συμβούλων προς τους οικονομικούς επιθεωρητές. Οι συνάδελφοι είναι υπεύθυνα άτομα. Εγώ γνωρίζω ότι ελέγχθηκαν κανονικά τα έργα. Δεν θέλω να σχολιάσω περαιτέρω.



4 σχόλια:

  1. vrexei k to fegari einai kokkino.....to fegari einai kokkino ara vrexei????? wraia logikh exeis re..gelasa me to arthraki sou....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. SAMANTH GOYSTARV POY BGAZEIS TOSO XOLH ..SE EXOYN PAREI XABAREI OLOI POY YPOSTHRIZEIS TRELA TON TSANTALH -
      TI ASYNARTHSIES GRAFEIS PALI ESY KAI O FILARAKOS SOY
      OLOI MERA ME AYTO ASXOLEISTE

      Διαγραφή
  2. Μπράβο κ. Σαμάνδη που έχεις το θάρρος και αναρτείς τέτοια άρθρα, σε σχέση με άλλα φιλοτουφεγγοπουλικά μπλοκ που ούτε τα σχόλια που δεν συμφέρουν δεν ανεβάζουν..όντως γαργάρα ο κ. Τουφεγγόπουλος ο οποίος έχει και ένα πόρισμα στην πλάτη του και τ΄ρεχει τώρα να καλύψει τα ακάλυπτα.. Το ότι οι εργολάβοι πληρώθηκαν για έργο που δεν έγινε και του πήγανε τα χρήματα και για αυτό δεν λέει τίποτα ο κ. τουφεγγόπουλος και έρχεται και συνέχεια αυτό είναι το ένα έργο που βγήκε .. έπονται και άλλα.. η μπίλια θα καθήσει κοντά στις 800000 ευρω.. Έχουμε χαλικοστρώσεις , ασφαλτωστρώσεις , αναθέσεις 6000 κλπ κλπ πλέον ο κοσμάκις ξύπνησε και απαιτεί απο τους πολιτικούς να φέρουν πίσω τα κλεμμένα.. σε οποιαδήποτε άλλη χώρα ο κ. τουφεγγόπουλος θα ήταν φυλακή τώρα..
    Και πάλι μπράβο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΣΑΜΑΝΤΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΛΕΓΕΣΑΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑΤ ΑΛΛΑ ΤΣΑΝΤΑΛΟΓΕΓΟΝΟΤΑ. ΣΕ ΠΗΡΑΝΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ ΠΛΕΟΝ.
      ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΨΕΜΑΤΑ....
      ΚΑΙ ΕΣΥ ΔΗΘΕΝ ΑΝΩΝΥΜΕ 9 ΚΑΙ 6 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΞΥΠΝΗΣΕΣ.......ΘΑ ΘΕΛΕΣ ΠΟΛΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΑΡΑΚΟ
      Ο ΤΟΥΦ ΕΙΝΑΙ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟΣ
      ΧΑΧΧΧΧ

      Διαγραφή

(3)