Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Στις καλένδες οι έλεγχοι στα Λουτρά



Πολλά ερωτηματικά προκαλεί η στάση της διοίκησης της επιχείρησης των Λουτρών Πόζαρ αναφορικά με το θέμα της αναζήτησης ευθυνών των προηγούμενων Διοικήσεων  στην οικονομική διαχείριση .
Ενώ η γενική συνέλευση (δημοτικό συμβούλιο) δεν ψήφισε τον ισολογισμό, δεν το απέστειλε αρμοδίως  για τα περαιτέρω . Μόνο μετά την υποβολή της ετήσιας έκθεσης του Συμπαραστάτη του Δημότη  τον περασμένο Φεβρουάριο , μετά από οκτώ μήνες περίπου , ενήργησε τα δέοντα , σύμφωνα με όσα έγινα γνωστά στην παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης του Συμπαραστάτη τη Τετάρτη .Σύμφωνα με τον Σταύρο Κλεισούρη ,δεν ζητήθηκε  από το Δ.Σ να αναζητηθούν τυχόν  ευθύνες των πρώην διοικήσεων και των εμπλεκομένων από ανεξάρτητη οικονομική αρχή.
* Η πρόταση δεν συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο μέχρι σήμερα.
**Η πρόταση δεν συζητήθηκε μέχρι σήμερα στο Δ.Σ της επιχείρησης καίτοι κοινοποιήθηκε στον Πρόεδρο της επιχείρησης.
 Η Διοίκηση μέχρι σήμερα δεν συγκάλεσε εκ νέου  γενική συνέλευση από την ημερομηνία μη έγκρισης του ισολογισμού  για  λήψη απόφασης  για την κατάθεση ή όχι αγωγής για τις ζημίες που υπέστη η επιχείρηση όπως ορίζεται στο αρθρ. 22β του Ν 2190/1920  σε βάρος όλων των εμπλεκομένων  και δεν ενημερώθηκε ο Συμπαραστάτης για το αν στάλθηκε η απόφαση της μη έγκρισης του ισολογισμού στην αποκεντρωμένη διοίκηση για έλεγχο σκοπιμότητας , νομιμότητας από ανεξάρτητη οικονομική αρχή.
Ο πρόεδρος της Επιχείρησης  Ιωάννης Ιωαννίδης εκνευρισμένος προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, πετώντας ταυτόχρονα κυριολεκτικά στα μούτρα του Συμπαραστάτη ένα πάκο με έγγραφα , τα οποία ήταν γνωμοδοτήσεις του νομικού συμβούλου της επιχείρησης και όχι απάντηση στα ερωτήματα που είχε θέσει ο Συμπαραστάτης.
Στο ίδιο μήκος εκνευρισμού και ο Δήμαρχος υπεραμύνθηκε των μέχρι τώρα χειρισμών. Υποστήριξε ότι μετά τους ελέγχους που θα γίνουν ( σ.σ.όταν γίνουν και εάν γίνουν) και εάν προκύψουν ευθύνες , τότε αυτές θα αποδοθούν και θα καταλογιστούν .
Εκτιμάται ότι η συγκεκριμένη τακτική έχει ως στόχο να βρίσκονται σε μόνιμη ομηρία οι προηγούμενες διοικήσεις και να αιωρείται η σκανδαλολογία και η σκανδαλολατρεία ,καθώς έχουν διαπιστώσει ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία  ή και καθόλου στοιχεία  και ότι οι προεκλογικές δεσμεύσεις ήταν απλοί λεονταρισμοί.
Παράλληλα υπάρχουν και κύκλοι που υποστηρίζουν ότι και η σημερινή διοίκηση δεν έχει λειτουργήσει  100% σύμφωνα με την νομιμότητα , για αυτό και προσπαθεί να προσπεράσει ανώδυνα τις παλιές της εξαγγελίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)