Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Τα ελβετικά καζανάκια δύο ταχυτήτων ς και ο Θαλής ο Μιλήσιος



Τα ...ελβετικά καζανάκια δύο ταχυτήτων  και τον Θαλή τον Μιλήσιο , επικαλείται σε ανακοίνωσή της η ΔΕΥΑ Αλμωπίας .  Η ανακοινωση δεν διευκρινίζει αν τα καζανάκια τραγουδάνε κιόλας .Συγκεκριμένα:




           

 


« Η πρώτη απόλυτη αρχή των
    πάντων είναι το ύδωρ»
    Θαλής ο Μιλήσιος 640- 548 π.Χ.



   Στη χώρα των πολλών λιμνών, των ποταμών και των χιονιών, στην Ελβετία, όπου τα νερά περισσεύουν, οι κάτοικοι φροντίζουν ακόμα και στις τουαλέτες να έχουν καζανάκια δύο ταχυτήτων.
Αυτό από μόνο του δείχνει πόση σημασία και πόση αξία δίνουν οι Ελβετοί στο πόσιμο νερό.
   Εμείς εδώ, στην κατάφυτη Αλμωπία, όπου φαινομενικά δεν έχουμε ιδιαίτερα προβλήματα επάρκειας πόσιμου νερού, σε πολλές περιπτώσεις σε ό,τι αφορά στην κατανάλωσή του δεν δείχνουμε την πρέπουσα σημασία. Ίσως εδώ να βρίσκεται και η διαφορά στην κουλτούρα μας ως λαού. Ίσως υπάρχει μία μορφή υπερβολής στη χρήση του νερού.
   Εμείς εδώ θεωρούμε αυτονόητο ότι το πόσιμο νερό , που αποτελεί βασικό αγαθό για τον άνθρωπο και για κάθε ζωντανό οργανισμό, είναι δεδομένο. Ωστόσο πολλές φορές εμείς οι ίδιοι ξεχνάμε ότι απαιτείται ένας διαρκής αγώνας του Δήμου μας και της Επιχείρησης, παρά τα χρόνια οικονομικά προβλήματά της, για να φθάσει το πόσιμο νερό στη βρύση μας.
   Στην Αλμωπία με τα δεκάδες χωριά και τα αντίστοιχα υδροδοτικά τους συστήματα, μέσω των οποίων εξασφαλίζεται η ασφαλής τροφοδοσία τους με πόσιμο νερό, περιλαμβάνουν ένα σύστημα από πηγές, γεωτρήσεις, δεξαμενές  και αγωγούς διανομής νερού ( δίκτυα).
   Όταν λέμε δίκτυο ύδρευσης εννοούμε το σύνολο των αγωγών που μεταφέρουν το νερό μέχρι την πόρτα μας. Φροντίδα της Επιχείρησης είναι η εξασφάλιση υψηλής ποιότητας του πόσιμου νερού που φθάνει τελικώς στο σπίτι μας.
   Η ποιότητα του νερού θα πρέπει να είναι σύμφωνη με τις προδιαγραφές που ορίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση και πόσιμο νερό χαρακτηρίζεται το νερό που είναι καθαρό από φυσική, χημική και μικροβιολογική άποψη και μπορεί να καταναλώνεται χωρίς να κινδυνεύει η υγεία του ανθρώπου. Γι’ αυτό και η ποιότητα του νερού πρέπει να παρακολουθείται μέχρι να φτάσει στη βρύση του καταναλωτή.
   Όλα τα παραπάνω, λοιπόν, τα αναφέρουμε, για να κάνουμε τους καταναλωτές να συνειδητοποιήσουν ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, όπως πολλοί ενδεχομένως να νομίζουν, που θεωρούν ότι δεν έχουν υποχρεώσεις προς τη ΔΕΥΑ  Αλμωπίας και δεν πληρώνουν τους λογαριασμό τους, όπως οφείλουν να πράττουν, αλλά νομίζουν ότι έχουν μόνο δικαιώματα, αδιαφορώντας έτσι για τα κόστη με τα οποία επιβαρύνεται η Επιχείρηση.
   Ωστόσο ορισμένοι καταναλωτές ας έχουν υπόψη ότι το πόσιμο νερό δεν θα το έχουν εσαεί στη βρύση τους.

3 σχόλια:

  1. Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΛΟΓΙΟΣ ΚΑΝΟΝΙΔΗΣ... ΥΦΑΚΙ , ΣΤΥΛΑΚΙ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ...ΝΟΥΛΑ ! ΒΑΣΙΛΗ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. o kanonidis mia xara ta leei, alla ta zoa poy na katalaboyn exoyn sinithisei tosa xronia na min plironoyn kia moy fainetai 10.57 pos ki esy ena apo ayta prepei na eisai

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. σαμάντη το οτι εισαι καραγκιόζης είναι γνωστό, απλά το επιβεβαιώνεις καθημερινά με τις παπαριές που αναρτάς! αντε γεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)