Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Με επιτυχία οι εκδηλώσεις στα Καλύβια.



Ολοκληρώθηκαν με  επιτυχία οι τετραήμερες εκδηλώσεις που διοργάνωσε το Δ.Σ του Μακεδονικού Χορευτικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Ο Αμύντας» Καλυβίων από την 1η Ιουνίου έως και  τη Δευτέρα 4 του μήνα, με την ευκαιρία του εορτασμού του Αγίου Πνεύματος..

Όλες τις ημέρες κόσμος από τη γύρω περιοχή διασκέδασε στο μεγάλο αυτό πανηγύρι ΄που κάθε χρόνο δίνει τον δικό του τόνο.
Το απόγευμα της Παρασκευής 1/6 στο Νηπιαγωγείο Καλυβίων δόθηκε παιδική Θεατρική παράσταση «Το όνειρο του Ρο» της Στ. Μιχαηλίδου, από μαθητές-μέλη της Θεατρικής ομάδας του Συλλόγου.
Το Σάββατο 2/6 στον ίδιο χώρο, έγινε παρουσίαση βιβλίου της συγγραφέως Τριανταφυλλιάς Κωνσταντινίδου, που έχει γράψει το παιδικό βιβλίο «Η Γερακίνα και ο κύκνος» και ακλούθησε μουσική παράσταση από μαθητές-μέλη του μουσικού τμήματος του Συλλόγου.
Την Κυριακή 3/6, από το πρωί, στην πλατεία του Αγίου Μηνά Καλυβίων έγινε  ποδηλατοδρομία για την Ειρήνη και αγώνας Δρόμου ενώ το βράδυ σε ένα αφιέρωμα στα 100 χρόνια ελευθερίας στη Μακεδονία, πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον εκπαιδευτικό Ιωάννη Παπαλαζάρου, αντιπρόεδρο της Λαογραφικής Εταιρείας «Ο Φίλιππος» Γιαννιτσών.
Στη συνέχεια της εκδήλωσης, παρουσιάστηκαν χορευτικά συγκροτήματα, με το Παιδικό και Εφηβικό τμήμα του «Αμύντα» Καλυβίων και τους καλεσμένους  Πολιτιστικούς Συλλόγους Ακρολίμνης, Μελισσίου και Αραπίτσας από τη Νάουσα, υπό τους ήχους της ορχήστρας του Πέτρου Καρατζόβαλη. 
Η αυλαία του τετραήμερου έπεσε τη Δευτέρα 4 Ιούνη, ανήμερα του Αγίου Πνεύματος, στην Πλατεία της εκκλησίας του Αγίου Μηνά με βράβευση των παιδιών που κέρδισαν στην ποδηλατοδρομία και τον αγώνα δρόμου, μοντέρνους latin χορούς από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αραβησσού «Παύλος Μελάς» και παρουσίαση λαϊκών χορών, όπως χασάπικο και τσάμικο, από το χορευτικό τμήμα ενηλίκων «Αμύντα» Καλυβίων.
Στη διάρκεια των εκδηλώσεων έγινε έκθεση βιβλίου, όπως και χειροποίητου κοσμήματος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)