Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

: Επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Κρύας Βρύσης




Στις 23.8.2012 και στα πλαίσια του Εορτασμού Απόδοσης Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Κέντρου Υγείας Κρύας Βρύσης, ο Διοικητής των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων ΓΝ Γιαννιτσών και ΓΝ Έδεσσας Παύλος Μάρκου
και η Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του ΓΝ Γιαννιτσών κα Παγώνα Ντιούδη πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Κρύας Βρύσης για να συζητηθούν θέματα του.
Ο Διοικητής τόνισε την αναγκαιότητα να αρχίσουν οι εργασίες αποκατάστασης στο Κέντρο Υγείας για να βελτιωθούν οι υποδομές του. Ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο του προγράμματος Δημιουργία Θέσεων Απασχόλησης Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε τοπικό χαρακτήρα του ΓΝ Γιαννιτσών με την ΙΝΕ/ΓΣΕΕ και εντός του μήνα θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψης για 5μηνη απασχόληση στο Κέντρο Υγείας συνολικά 15 ατόμων με ειδικότητες ΥΕ Γενικών Καθηκόντων (3), ΥΕ Καθαριστών-Καθαριστριών (3), ΔΕ ελαιοχρωματιστών (4), ΔΕ Ηλεκτρολόγων (1), ΔΕ Υδραυλικών (1), ΔΕ Κηπουρών (2) και ΥΕ Εργατών (3). Το προσωπικό αυτό θα διατεθεί για τη δράση της «Συντήρησης και Αισθητικής Αποκατάστασης του Κέντρου Υγείας Κρύας Βρύσης», οπότε επισημάνθηκε ότι οι κτηριακές υποδομές και ο περίβολος χώρος του Κέντρου Υγείας πρέπει να εκσυχρονισθούν πλήρως. Προς αυτή την κατεύθυνση εξετάσθηκε και η προσφορά άλλων φορέων και των πολιτών. Επίσης εξετάσθηκε το θέμα της άμεσης κοπής δέντρων εντός του Κέντρου Υγείας, που αποτελούν κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος, για το οποίο έχουν γίνει ήδη σχετικές ενέργειες από το ΓΝ Γιαννιτσών για την έκδοση σχετικής άδειας και θα ζητηθεί συνεργασία του Δήμου Πέλλας. Κατά τη συνάντηση διαπιστώθηκε ότι το παραγόμενο έργο του Κέντρου Υγείας Κρύας Βρύσης είναι ιδιαίτερα σημαντικό και ότι υπάρχει επάρκεια σε θέματα στελέχωσης του Κέντρου Υγείας με νοσηλευτικό προσωπικό και σε θέματα εφημεριακής του κάλυψης από ιατρούς καθώς και πολύ καλή συνεργασία σε θέματα διακομιδής ασθενών και με το Νοσοκομείο αλλά και με το ΕΚΑΒ. Επίσης συζητήθηκε το θέμα αποχώρησης ιατρών του Κέντρου Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων και ανακοινώθηκε ότι μετά την τοποθέτηση Αγροτικής Ιατρού για το ΠΙ Αμπελειών, που καλύπτει και άλλους οικισμούς είναι σε διαδικασία άμεσης πρόσληψης και Αγροτικού Ιατρού για το ΠΙ Καριώτισσας. Ειδικά από τις μαίες του ΚΥ ζητήθηκε η περαιτέρω δραστηριοποίηση τους στη διενέργεια τεστ Παπανικολάου και επισκέψεων τους σε όμορους οικισμούς και για αυτό θα υπάρχει άμεσα η έκδοση σχετικής απόφασης της Διοίκησης.
Ο Διοικητής έδωσε σχετικές οδηγίες για θέματα ροής και επάρκειας προμήθειας υλικών και ενημέρωσε για τα θέματα προμήθειας ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού μέσω ΕΣΠΑ που είναι σε εξέλιξη. Ειδικά ενημέρωσε ότι έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία κατακύρωσης της προμήθειας ενός (1) φορητού υπερηχοτομογράφου προϋπολογισμού 10.000 Ευρώ και τελικής τιμής αγοράς 7.749 Ευρώ, συμπεριλαμβανόμενου ΦΠΑ και εκκρεμεί η παράδοση του. Για την προμήθεια ενός (1) οδοντιατρικού μηχανήματος προϋπολογισμού 16.000 Ευρώ η διαδικασία προμήθειας του σχετικού διαγωνισμού είναι σε αξιολόγηση και για τη διαδικασία προμήθειας ενός (1) ψηφιοποιητή ακτινολογικού μηχανήματος αναμένεται η προκήρυξη σχετικού διαγωνισμού μέσω της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας.
Ιδιαίτερα συζητήθηκαν θέματα εξυπηρέτησης των πολιτών στο Κέντρο Υγείας και στα Περιφερειακά Ιατρεία και τους οικισμούς τους και ειδικά της κάλυψης τους μετά την ανάκληση αδειών ιατρών από το Διοικητή για αυτό το λόγο. Ο Διοικητής εκδήλωσε την ικανοποίηση του για τους ιατρούς, που παρά τον αυξημένο φόρτο εργασίας τους, πολλές φορές παραμένουν για να εξυπηρετήσουν τους πολίτες και πέραν του ωραρίου τους. Επίσης επισημάνθηκαν τα προβλήματα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και η συνέχεια της διαθεσιμότητας και άλλων φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών και εκτυπωτών εντός του μήνα και μέσω της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας και του Νοσοκομείου. Τέλος συζητήθηκαν οικονομικά θέματα του Κέντρου Υγείας και ειδικά τα έσοδα  σε σχέση με τα έξοδα προκειμένου να υπάρχει οικονομική ωφέλεια του.
                                                                         

    


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)