Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

«Σφυροκόπημα» Πασόη μέσω Εδέσσης



Το σφυροκόπημα του Δημάρχου Αλμωπίας  Δημήτρη Πασόη μέσω…Εδέσσης  δρομολόγησαν όπως φαίνεται  ελάχιστοι εναπομείναντες αμετανόητοι Νεοδημοκράτες(σε αντίθεση με τη συντριπτική πλειοψηφία που επιζητά την πρόοδο του τόπου) , οι οποίοι επιθυμούν να επανέλθουν μετά από...ζαμάνια στη Δημοτική εξουσία. Τα παλαιότερα  παθήματα των επιλογών τους(ούτε στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών δεν μπόρεσαν να περάσουν με τον συγκεκριμένο  συμβουλάτορα) φαίνεται ότι δεν τους έγιναν μαθήματα. ΄Ετσι ξεκινούν όπως όλα δείχνουν το νέο εγχείρημά τους .

Αρχικά μέσα από το διαδίκτυο και στην συνέχεια προφανώς εντύπως κουνάν  διακριτικά και απειλητικά το δάχτυλο προς τον Δ. Πασόη, ,προσπαθώντας να διαιρέσουν  τον συνδυασμό του δημάρχου , που έτσι και αλλοιώς δεν είναι απόλυτα ενωμένος. Κατηγορούν τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ότι …δεν μπορεί να κρατήσει το επίπεδο των συνεδριάσεων .
Τη στιγμή που, πολύ παλαιότερα  ,μέχρι ξύλο κόντευε να πέσει,σε ορισμένες συνεδριάσεις .
  
«Για άλλη μια συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Αλμωπίας ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Κος Νικαλαϊδης δεν μπόρεσε να κρατήσει το επίπεδο της συνεδρίασης σε ανεκτά επίπεδα. Ως γνωστών την λειτουργία των Δημοτικών συμβουλίων διέπει κανονισμός λειτουργίας που σε καμιά περίπτωση δεν έχει τηρηθεί. Μάλιστα δέχθηκε και πυρά από συμβούλους της συμπολίτευσης και κυρίως από τον κο Θεοδωρίδη(Τσεκρέζο) και από τον κο Παρούτογλου. Οι διαδοχικές ερωτήσεις προ ημερησίας διάταξης. Οι διακοπές και οι λεκτικοί διαξιφισμοί πλέον βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη των συμβουλίων.  Δεν ήταν λίγοι αυτοί (σ.σ. Ποιοι είναι άραγε αυτοί; Από την εποχή Θεοδοσιάδη ελάχιστοι συμμετέχουν στο σημερινό συμβούλιο)  που έφεραν στο μυαλό τους συνεδριάσεις  των προηγούμενων Προέδρων Πρόδρομου Δεμίρη και του αδικοχαμένου κου Θεωδοσιάδη.( σ.σ. ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ και Όχι Θεωδοσιάδης . Αυτή η επίκληση του ονόματος κάτι θυμίζει) .
 Βεβαίως το έργο του αρκετά δύσκολο αλλά δεν μπορεί κάθε φορά οι συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων να μετατρέπονται σε σόου χωρίς αρχή και τέλος.  Η αλλαγή του Προέδρου ίσως να είναι μια λύση που μπορεί να δώσει ο Δήμαρχος Αλμωπίας κος Πασόης σε αυτό το πρόβλημα»,γράφουν.
Καίνε τον Ζιάκα
Αναφορά γίνεται και στον τέως πολιτευτή και  τέως δημοτικό συμβουλο Κώστα Ζιάκα, ο οποίος όλως περιέργως παραβρέθηκε στη συνεδρίαση της Τρίτης και ζήτησε να λάβει το λόγο επί προσωπικού.
Γίνεται εκτενής αναφορά στη παρουσία του και την…αρχηγική του στάση ..

Γράφουν συγκεκριμένα :
«Ηγετική εμφάνιση από τον Κ. Ζιάκα στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλμωπίας

Μπορεί πλέον να μην είναι Δημοτικός σύμβουλος, αλλά το παρόν έδωσε στη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Αλμωπίας ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αλμωπίας Κώστας Ζιάκας. Κατά τη συνεδρίαση μάλιστα ο σημερινός Πρόεδρος της επιχείρησης μίλησε για την κακή κατάσταση της ΔΕΥΑ αλλά και για ένα δάνειο από την Τράπεζα Πειραιώς το 2005 το οποίο δεν εξυπηρετείται σήμερα και το οποίο είχε πάρει ο κος Ζιάκας. Αμέσως ο τελευταίος ζήτησε το λόγο επί του προσωπικού και τόνισε ότι η ΔΕΥΑ είχε ιδρυθεί στο πόδι, δεν υπήρχαν πόροι και έσοδα όπως προβλεπόταν και ότι είχε δημιουργήσει υποχρεώσεις προς τοπικούς επιχειρηματίες που έπρεπε να πληρωθούν άμεσα. Έτσι η λύση του δανείου ήταν μονόδρομος ώστε να λειτουργεί με σωστό τρόπο. Ακόμη τόνισε ότι επί δικής του θητείας (σ.σ. σχεδόν αμέσως μετά ανέλαβε άλλος πρόεδρος στη ΔΕΥΑ) το δάνειο εξυπηρετούνταν και ότι πλέον είναι ευθύνη του σημερινού προέδρου το ότι δεν πληρώνεται. Υπήρξε και λεκτικός διαξιφισμός κατηγορώντας τον κο Κανονίδη είναι ότι δειλός στην διοίκηση της ΔΕΥΑ.  Η εμφάνιση του κου Ζιάκα είχε πολλούς αποδέκτες υπό την ένια ότι δείχνει να βρίσκεται παρών στην πρώτη γραμμή του αγώνα και σίγουρα αποτελεί και μήνυμα για τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές…»
Είναι ολοφάνερο ότι με αυτό τον τρόπο θέλουν να κάψουν την υποψηφιότητά του. Αυτό το αντιλαμβάνεται και ένας αρχάριος της Πολιτικής.
Είναι φαεινότερο του ηλίου ότι οι κρυφοί και φανεροί δελφίνοι επιθυμούν την αποπομπή του Κώστα Ζιάκα από το παιχνίδι και φαίνεται ότι προς το παρόν  το κατάφεραν .
Κατάφεραν όμως για μια ακόμα φορά να μην μπορέσουν να κρύψουν τα προσωπεία τους.
Ό,τι και να κάνουν δεν μπορούν να ξεφύγουν από την νοοτροπία τους.

Α.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)