Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Άγριος καυγάς μεταξύ εργολάβου στην Αριδαία με μέλος επιτροπής δημοπράτησης



΄Αγριος καυγάς ξέσπασε σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μεταξύ του εργολάβου που έδωσε τη μεγαλύτερη έκπτωση  για το έργο της επέκτασης του ΧΥΤΑ Αλμωπίας (38%) 
με μέλος της επιτροπής  που άνοιξαν τους φακέλους των προσφορών ,επειδή ισχυριζότανε ότι δεν πληροί  τους όρους της διακήρυξης. Μετά από γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου κρίθηκε ότι ο εργολάβος  πληροί τις προϋποθέσεις . Η επιτροπή προχώρησε στον μισό έλεγχο του φακέλου του δεύτερου μειοδότη (28%) και θα συνεχίσει αύριο την υπόλοιπη διαδικασία  και θα ελέγξει και τους υπόλοιπους φακέλους Οι υπόλοιπες εκπτώσεις ήταν μία 12% , μία 4% και οι υπόλοιπες κυμάνθηκαν στο 2-3%.
Το εργο έχει προϋπολογισμό 5,5 εκ. ευρώ και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή ΄Ενωση στην οποία θα επιστρέψει η έκπτωση . Μέχρι στιγμής πάντως κανείς δεν γνωρίζει αν υπάρξουν ενστάσεις η προσφυγές στη δικαιοσύνη από τους υπόλοιπους ενδιαφερόμενους εργολάβους. 
Κύκλοι που είναι γνώτεσ υποστηρίζουν ότι προηγήθηκε έντονο παρασκήνιο το οποίο δεν έχει τελειώσει ακόμα .

2 σχόλια:

  1. ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΜΟΝΟ ΟΙ ΔΥΟ ΝΤΟΠΙΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΕΔΩΣΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ 38% ΚΑΙ 29% ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΕΔΩΣΑΝ ΣΥΝΕΝΝΟΗΜΕΝΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΧΑΜΗΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. to ergo prepei na dothei se topiko ergolavo.Opoios ki an einai οτι κομα κι αν ψηφίζει! Τα λεφτά πρεπει να μεινουν στην Αλμωπία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)