Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ


            


    Με επιστολή του  ο Πανελλήνιος Σύλλογος  Ιαματικών Πηγών Ελλάδας  Προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος ,  Κλιματικής Αλλαγής  και Πράσινου Ταμείου ,επισημαίνει την αλλαγή χρήσης του χώρου μπροστά από το υδροθεραπευτήριο Κύθνου . Συγκεκριμένα αναφέρει:


Κύριε πρόεδρε

Ακόμη μια εγκληματική αβλεψία ή αδυναμία έρχεται να προστεθεί στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος , στην εξυπηρέτηση του δημοσίου και κοινωνικού συμφέροντος, στην ανάπτυξη του Ιαματικού και θεραπευτικού τουρισμού.
Πρόκειται για τον αποχαρακτηρισμό του Ο.Τ.29 του σχεδίου Λουτρών της Νήσου Κύθνου Κυκλάδων, που από χαρακτηρισμένο  χώρο κοινόχρηστο θέλουν να τον μετατρέψουν σε οικοδομήσιμο.
Πρέπει να γνωρίζετε ότι ο μοναδικός χώρος που δίνει την απίστευτη ομορφιά στο χώρο συνδέοντας την ιαματική πηγή με την θάλασσα διασφαλίζει στους χρήστες των Ιαματικών Λουτρών την εξαίρετη , απρόσκοπτη και ορθή χρηστικά λειτουργία τους σε ένα φυσικό περιβάλλον ελεύθερο από την επερχομένη οικοδόμηση .
Η συνδρομή του ταμείου σας στον Δήμο Κύθνου είναι επιτακτική για την αντιμετώπιση των οικοπεδούχων που θέλουν να υποβαθμίσουν τις Ιαματικές πηγές κάτι που περιλαμβάνεται στους σκοπούς  του  ( προστασία, ανάδειξη και αποκατάσταση του περιβάλλοντος) . Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι δεν θα παραμείνει απαθής στο παραπάνω θέμα . 
Αντίθετα θα ζητήσει την αντίδραση των κατοίκων και των φορέων  του Νησιού καθώς και της Περιφέρειας.
Παράλληλα σας γνωρίζουμε ότι σε επαφή που είχαμε στην έδρα  του συλλόγου μας με τον Αντιδήμαρχο του δήμου Κύθνου  συντονιζόμαστε για το παραπάνω θέμα .
 Είμαστε βέβαιοι ότι με την ευαισθησία που διακρίνει την Υπηρεσία του Πράσινου Ταμείου, θα επιληφθείτε τάχιστα του αιτήματος του Συλλόγου μας .

Με εκτίμηση                     Ο Αντιπρόεδρος                        Ο Γραμματέας

Για το Δ.Σ.                       Χρήστος Σιδηροπουλος      Αχιλλέας Μεταλουλης

Ο  Πρόεδρος

Ανέστης Αναστασιάδης

Υ.Γ. Το παρόν έγγραφο κοινοποιείται στον Δήμο Κύθνου  αρμόδιο Αντιδήμαρχο και Μ .Μ Ε.              

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)