Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Κωλοτούμπες για τον ΧΥΤΑ Αλμωπίας ;


Αναβλήθηκε  για την ερχόμενη Τρίτη στην οικονομική επιτροπή του Δήμου Αλμωπίας , η συζήτηση των ενστάσεων και η κατακύρωση του διαγωνισμού του
έργου της επέκτασης του ΧΥΤΑ Αλμωπίας, συνολικού προϋπολογισμού  5.525.148,30.
Αυτό αποφασίστηκε στη συνεδρίαση της Παρασκευής  , καθώς ό λα τα έγγραφα δεν είχαν δοθεί εγκαίρως στα μέλη της οικονομικής  Επιτροπής.
Ωστόσο εκείνο που έκανε εντύπωση είναι το γεγονός ότι τέσσερα από τα μέλη της επιτροπής αναιρούν ουσιαστικά την πρώτη απόφασή τους , ενώ στην γνωμοδότηση έχουν μία μεσοβέζικη άποψη που αυτοαναιρείται και δεν υπάρχει ξεκάθαρη άποψη , όπως διαπίστωσε και ο Δήμαρχος Δημήτρης Πασόης. Ξεκάθαρες απόψεις απαίτησε  και ο Νίκος Αποστολίδης.
Ο εργολάβος που πλειοδότησε ήταν παρών και υποστήριξε ότι τα πάντα είναι σύμφωνα με τη διακήρυξη . Τους κατέθεσε και επί πλέον έγγραφο ,που όπως υποστήριξε , καταρρίπτει τις έτσι κι αλλιώς αβάσιμες  επιφυλάξεις που διατυπώθηκαν, ως προς την περίπτωσή του . 
Αν συνεχιστούν με αυτό τον ρυθμό οι διαδικασίες και με αυτή τη ¨θολούρα» στις γνωμοδοτήσεις μια πολύπειρης επιτροπής ,τότε θεωρείται πιθανό ότι μέσα από την χρονοβόρο διαδικασία που αναμένεται να ακολουθήσει ,το έργο να απενταχθεί .
Υπάρχει ακόμα διάχυτη η εντύπωση και στον πλέον αδαή ,ότι όσα συμβαίνουν δεν έχουν   λογική εξήγηση .Οδηγούν δε στο έστω και αυθαίρετο συμπέρασμα ότι η ιστορία κάπου  αλλού οδηγείται.
Περισσότερα σύντομα


2 σχόλια:

  1. ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟ ΠΡΩΙ ΘΕΑΘΗΚΕ ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΠΟΥ ΓΥΡΝΟΥΣΕ ΣΤΗΝ ΑΡΙΔΑΙΑ ΚΑΙ ΕΤΑΖΕ ΛΕΦΤΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ Η ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΣ ΜΕΤΡΑΕΙ?
    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΑΥΤΗ Η ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΛΥΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΥΤΑ ΕΙΝΑ ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙ ΟΤΙ ΥΠΟΚΡΥΠΤΕΙ ΑΛΗΣΒΕΡΙΣΗ.
    Ο ΚΟΣΜΑΚΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΑΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η τακτική μερικών εργολάβων σε ορισμένα έργα είναι γνωστή.
    α) βάζουν ειδικούς φωτογραφικούς όρους στο διαγωνισμό
    ώστε ο δήθεν "ανταγωνισμός" να είναι μεταξύ της παρέας τους
    β) δίνουν χαμηλή έκπτωση ώστε να υπάρχει αρκετό χρήμα για μοίρασμα στις επιτροπές.
    γ) αν υπάρχουν κάποιοι εργολάβοι που βρήκαν την "εμπειρία" και τους χαλάσουν την δουλειά τάζουν ότι θα μοιράσουν χρήμα δεξιά και αριστερά ώστε να τους ακυρώσουν απο τον διαγωνισμό αφού από την χαμηλή έκπτωση περισσεύει μπόλικο χρήμα.
    δ) Ετσι στο τέλος κάποια απο τα έργα όπου οι υπεύθυνοι ενδίδουν στο τάξιμο τα παίρνουν με χαμηλές - εικονικές εκπτώσεις και κερδίζουν εκατομμύρια ενώ έχουν τάξει ότι θα δώσουν ψίχουλα σε αυτούς που υποτίθεται ότι ορκίστηκαν να υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον αλλά είναι έτοιμοι να ξεβρακωθούν για λίγα ευρουδάκια.
    Στην Ελλάδα της μέχρι τώρα ατιμωρησίας αυτοί οι εργολάβοι κάναν πάρτυ αλλά επιτέλους κάτι πάει να αλλάξει και οι τιμωρίες προς τους εμπλεκόμενους στην ρεμούλα του δημοσίου χρήματος θα είναι καταπέλτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)