Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Ο ΑΡΙΩΝΑΣ τίμησε τον Νίκο Ξενιτίδη στο θέατρο Μελίνα Μερκούρη στην Καλαμαριά



 
 Aιχμές ΓΙΆΝΝΗ  ΣΗΦΑΚΗ  για όλους αυτούς που ευθύνονται για την απόφαση του μεγάλου ευεργέτη της Αλμωπίας να μεταδημοτεύσει από την Αλμωπία και να συνεχίζει να προσφέρει τις ευεργεσίες του αλλού, εμφανώς πικραμένος από τον τρόπο που του συμπεριφέρθηκε ο τόπος που γεννήθηκε και ευεργέτησε.   






Ο Σ.Φ.Μ.Α. «Ο ΑΡΙΩΝ» τίμησε τον Νίκο Ξενιτίδη, ευεργέτη της Αλμωπίας σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Καλαμαριάς στο θέατρο Μελίνα Μερκούρη την Τετάρτη 3 Απριλίου. Ο Νίκος Ξενιτίδης τιμήθηκε επίσης από τον Δήμο Καλαμαριάς για τις ευεργεσίες του και στην Καλαμαριά.
 Στην προσφώνηση του ο πρόεδρος του ΑΡΙΩΝΑ Γιάννης Σηφάκης αφού εξέφρασε την ευγνωμοσύνη όλων των κατοίκων της Αλμωπίας τον Νίκο Ξενιτίδη για την σημαντική προσφορά του στην Αλμωπία, στο πολιτισμό της , στην υγεία, στην εκπαίδευση άφησε αιχμές για όλους αυτούς που ευθύνονται για την απόφαση του μεγάλου ευεργέτη της Αλμωπίας να μεταδημοτεύσει από την Αλμωπία και να συνεχίζει να προσφέρει τις ευεργεσίες του αλλού, εμφανώς πικραμένος από τον τρόπο που του συμπεριφέρθηκε ο τόπος που γεννήθηκε και ευεργέτησε.    
 Ο Νίκος Ξενιτίδης συγκινήθηκε ιδιαίτερα από την πρωτοβουλία των συντοπιτών του. 
Η προσφώνηση του προέδρου του ΑΡΙΩΝΑ :
« Αγαπητέ Νίκο Ξενιτίδη
 Ο σύλλογος μας, ο σύλλογος Μουσικής Αλμωπίας «Ο ΑΡΙΩΝ» εκφράζοντας τα αισθήματα όλων των πολιτών της Αλμωπίας, της γενέτειρας σου, εκφράζει την αγάπη , τον απόλυτο σεβασμό και την ευγνωμοσύνη όλης της Αλμωπίας στο πρόσωπο σου.
 Σε έναν άνθρωπο που οι λέξεις Αγώνας, Αξιοπρέπεια, Αλληλοβοήθεια, Αλτρουισμός, Ανιδιοτέλεια γράφονται με Α κεφαλαίο.
  Η ευγενική προσφορά σου στην περιοχή μας  είναι τεράστια, στον πολιτισμό, στην υγεία, στην εκπαίδευση.
  Σε ευχαριστεί θερμά ο συντοπίτης μας που παρακολουθεί στο κλειστό θέατρο της πόλης που μας πρόσφερες , το Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο, μουσικές συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, διαλέξεις, προβολές, συνελεύσεις επαγγελματικών και συλλογικών φορέων,
 Ο συντοπίτης μας που μπορεί να διασωθεί η ζωή του με το ασθενοφόρο που πρόσφερες στο Κέντρο Υγείας  Αριδαίας.
 Ο σπουδαστής που αδυνατούσε να ανταποκριθεί στα έξοδα των σπουδών του και σπουδάζει με την βοήθεια σου
 Ο μαθητής που μαθαίνει μουσική στο Ξενιτίδειο  Ωδείο Αριδαίας.
 Το Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο, κύριε Νίκο,  άλλαξε την πολιτιστική και πνευματική ζωή της περιοχής. Δημιουργήθηκαν σύλλογοι – που είχαν πλέον χώρο παρουσίασης της δράσης τους- , ήρθαν σε επαφή οι κάτοικοι της ακριτικής Αλμωπίας με την καλή πολιτιστική δημιουργία της χώρας, η Αλμωπία απέκτησε έναν χώρο για τις κεντρικές εκδηλώσεις της.
 Οι πολίτες της περιοχής γνωρίζουν την προσφορά σου και σε θεωρούν δικό τους άνθρωπο, αδελφό, πατέρα και παππού τους.
 Μακάρι το παράδειγμα σου να το ακολουθήσουν και άλλοι, ιδιαίτερα στις σημερινές πολύ δύσκολες συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης και υποβάθμισης των θεσμών.
 Και αν κάποιοι σε πλήγωσαν, και αν δεν μπόρεσαν να σταθούν με απόλυτο σεβασμό δίπλα στις αξίες που ευαγγελίζεται η προσφορά σου, η προσωπικότητα σου, μην έχεις την παραμικρή πικρία. Τίποτα και κανείς δεν μπορεί να μειώσει στην συνείδηση του κάθε συμπολίτη μας την βαθιά πεποίθηση του ότι βρέθηκε κάποιος άξιος Αλμωπαίος που στάθηκε ανιδιοτελώς στην πράξη δίπλα του και του πρόσφερε με απλοχεριά την ευγένεια, τον πολιτισμό, το μεγαλείο ψυχής.
 Σε ευχαριστούμε από καρδιάς, νάσαι πάντα γερός και δημιουργικός , να μας φωτίζεις όλους με το παράδειγμα σου
 Ο σύλλογος μας θέλει συμβολικά, όχι να σου προσφέρει μια πλακέτα που εσύ ο ίδιος δεικτικά είπες σε επίσημο της περιοχής μας που στην πρόσφερε ότι τις έχεις μπουχτίσει και θέλεις πράξεις και όχι λόγια και πλακέτες, αλλά να σου προσφέρει το CD «Παρακαταθήκη» παραγωγής του συλλόγου μας με προσφυγικούς σκοπούς, ένα βιβλίο με την μουσική που παίζεται με χάλκινα πνευστά ένθεν και ένθεν των συνόρων με τους βόρειους γείτονες μας, το οποίο επεξεργάστηκε ο σύλλογος καθώς και παραδοσιακά προϊόντα της Αλμωπίας Σε ευχαριστούμε





Δείτε το βίντεο :   http://youtu.be/SayRTgj-LJk





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)