Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Κακοήθεις και άθλιες καταγγελίες










ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΩΝΥΜΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΣΧΟΥ ΤΣΑΝΤΑΛΗ ΣΕ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ



Μια κακοηθέστατη καταγγελία , απόλυτα όμως σύμφωνη με την ψυχοσύνθεση των ανθρώπων που τη συνέταξαν, δόθηκε στο ΙΚΑ , την πολεοδομία και άλλες υπηρεσίες. Οι συντάκτες αυτής αναρωτιούνται για τον τρόπο με τον οποίο κατασκευάσθηκε η κατοικία μου στο Νερόμυλο , σα να έγινε κάτι περισσότερο ή λιγότερο από όσα ζητούν για την άδεια σε κάθε πολίτη.
Εξάλλου εγώ δεν υπήρξα ποτέ σε πολιτικές θέσεις να εκμεταλλευτώ τις γνωριμίες και την επιρροή της όποιας θέσης μου.
Το κείμενο που δόθηκε στις υπηρεσίες έχει ως εξής:                                         








Τα όσα αναφέρονται στην καταγγελία είναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΨΕΥΔΗ , όλως Ψευδώς αναφέρεται ότι στον υπ’ αριθμό 780 φιλοξενούνται το θερμοκήπιο και η πισίνα μου. Καμία σχέση δεν έχει το αγροτεμάχιο  - οικόπεδό μου με τον αγρό του κ. Σκορδά που ανακλήθηκε , ο οποίος (κ. Σκορδάς) θα μπορούσε να εξηγήσει στους ανώνυμους καταγγέλλοντες το λόγο που το εγκατέλειψε.
Αναφορικά με την αρχαιολογία και την λατρεία των αρχαίων αντικειμένων και φιλοσόφων οι καταγγελίες είναι και εδώ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΘΛΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΕΣ!! Και θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι οι άδεις σε ΌΛΗ την Ελλάδα δεν εκδίδονται  αν δεν υπάρχουν όλα τα νόμιμα δικαιολογητικά.
Επίσης οι αγανακτισμένοι συντάκτες της καταγγελίας γνωρίζουν ότι βοήθησα οικονομικά στην  αναμόρφωση του γηπέδου μπάσκετ   στο δημοτικό σχολείο του Προδρόμου , ένα πραγματικό στολίδι για την περιοχή στο οποίο αθλούνται τα παιδία της επαρχίας μας.
 Για ποιο λόγο λοιπόν  ενοχλήθηκαν (μετά από 15 χρόνια) για τη προσφορά μου στην ανακατασκευή του γηπέδου μπάσκετ;
Οι ποινές  φυλάκισης προφανώς βοηθούν την μνήμη ΤΩΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ και μη έχοντας... να καταγγείλουν κάτι άλλο στοχεύουν την ανιδιοτελή προσφορά μου στον τόπο μας.
Ας μας πουν λοιπόν αυτά τα ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΑ , ανώνυμα αρπακτικά τι πρόσφεραν στον τόπο μας , εκτός  από άθλιες , ανώνυμες και ανυπόστατες καταγγελίες.
Οι γνωστοί – άγνωστοι αυτοί κρατικοδίαιτοι και μη καταγγέλλοντες κρίνοντας εξ ιδίων εκλαμβάνουν την κάθε προσφορά μου προς τους συντοπίτες μας ως προσπάθεια εξαγοράς της γνώμης και της συνείδησης τους.
Ουδέποτε αρνήθηκα την βοήθεια μου σε όποιον την είχε πραγματικά ανάγκη και το γνωρίζουν καλά.
Επίσης να πληροφορήσω τους καταγγέλλοντες ότι εκτός από το γήπεδο του μπάσκετ έχω προσφέρει και άλλα έργα στα οποία μπορούν να τα καταγγείλουν στις υπηρεσίες, όπως : η συμμετοχή μου στο μνημείο των Ποντίων στην Αριδαία, την διαμόρφωση του Λυκείου Εξαπλατάνου (με βρύσες , πρόπυλο και περίφραξη), το Οστεοφυλάκιο στην Περίκλεια , την Πλατεία του Νερομύλου, την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ στο Νερόμυλο (με σιντριβάνι, κιόσκι και βρύσες με περίφραξη από πέτρα) την οποία πλήρωσε δήθεν ο δήμος , τον Πρόναο στην εκκλησία του Νερομύλου, την πλακόστρωση της αυλής της εκκλησίας , την περίφραξη με πέτρα και την παρέμβασή μου στο ξωκλήσι του Αϊ Γιάννη κλπ.
ΑΓΑΝΑΚΤΩ που οι αγανακτισμένοι πολίτες δεν τα κατήγγειλαν ακόμη (ίσως δεν βρήκαν τα ανταλλάγματα που θα είχα κάνοντας όλα τα παραπάνω).
Είναι λυπηρό για τους καταγγέλλοντες να προσβάλουν επώνυμα και να χαρακτηρίζουν «φουκαρά», «ασήμαντο» και «φτωχό» ένα συμπολίτη μας και να θεωρούν ότι μπορεί η συνείδηση ενός ολόκληρου χωριού να εξαγοραστεί με πεζοδρόμια και γήπεδα μπάσκετ. Προφανώς θεωρούν τους εαυτούς τους ανώτερους , πλούσιους και σημαντικούς σε σχέση με όλους τους άλλους.
Ας μη φοβούνται οι καταγγέλλοντες και ας μη κρύβονται πίσω από την ανωνυμία , αφού ούτως ή άλλως είναι γνωστοί και εξάλλου αν είναι αληθή τα όσα καταγγέλλουν ας τα υποστηρίξουν δημόσια , όπως εγώ στήριξα όλες τις καταγγελίες για τις ατασθαλίες και  την άθλια λειτουργία που διαπίστωσα στον πρώην Δήμο Εξαπλατάνου.
Τέλος μια και οι αγανακτισμένοι πολίτες αναγνωρίζουν την αγάπη που έχω για την  λατρεία των αρχαίων αντικειμένων και φιλοσόφων να επισημάνω και να τους υπενθυμίσω τρείς ρήσεις αρχαίων αλλά και νέων φιλοσόφων που είμαι βέβαιος θα τους κάνει καλό να τις γνωρίζουν και να τις έχουν πάντα υπόψη τους :
     1.Το γαρ πολύ τις θλίψεως – ένεκα των ποινών φυλακίσεως – γεννά παραφροσύνη.
     2. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί.
     3. Το γινάτι βγάζει μάτι.


ΑΦΗΝΩ τους αγανακτισμένους πολίτες ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ.


Παράσχος Τσάνταλης




16 σχόλια:

  1. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΗΝ ΚΑΡΑΤΖΟΒΑ(ΔΗΜΟΣ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ,ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ο.Α.Ε.Δ. ΚΛΠ)ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΤΟ ΑΥΓΟ ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΝΑ ΛΑΣΠΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΟΥΝ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΣΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΑΙΡΕ ΣΤΗΝ ΚΑΡΑΤΖΟΒΑ ΕΠΡΕΠΕ Η ΑΛΜΩΠΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΑΚΥΡΗΞΗ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΕΡΓΕΤΗ.ΤΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΠΕΛΕΚΥΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΚΟ Σ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΣΕ ΤΗΝ ΦΩΛΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΧΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΛΜΩΠΙΑ ΕΚΑΝΕ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΕΡΓΑ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΔΥΟ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΏΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αντί να τρίζει το κάρο τρίζει ο καροποιός(παλιά παροιμία από την πατρίδα [Μ. Ασία])καροποιός=αμαξάς,οδηγός της άμαξας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. re mas blepoyn.sto spiti toy kremasmenoy den milane gia sxoini

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλώς τηνα την πέρδικα που περπατεί λεβέντικα.πολύ αγανάκτηση σ αυτήν την έρμη επαρχία.γιατί:γνωρίζει να μας απαντήσει κανείς:με το να λες ψεύδοι εναντίον κάποιου άλλου δεν καλύπτεις τα δικά σου αδικήματα.η ώρα της κρίσης πλησιάζει εκεί στην ανατολική αλμωπία(έρχονται κακουργιοδικεία και άλλα πολλά)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΥΤΗΝ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΠΑΡΑΣΧΟΣ ΔΙΟΤΙ ΒΡΗΚΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ. ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΣΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΣΟ ΚΑΛΟΣ ΕΥΕΡΓΕΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΡΑΣΧΟΣ.
    ΑΝ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΤΙ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΠΟΔΙΔΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΑ, ΤΟΤΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΑΝΑΦΩΝΗΣΟΥΜΕ:
    ΧΑΙΡΕ ΕΥΕΡΓΕΤΗ ΠΑΡΑΣΧΟ. ΟΙ ΑΛΜΩΠΙΕΙΣ ΣΕ ΧΑΙΡΕΤΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΨΗΦΙΖΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τρόμος πάνω απο την Αλμωπία , απ' όλα τα λαμόγια μήπως και κατέβει στις εκλογές ο Τσάνταλης ... ότι κάνει ο Τσάνταλης ΠΑΝΤΑ κάπου αποβλέπει , κάνει έργα είναι νόμιμος τον καταγγέλουν τον βρίσκουν εντάξει τους λαδώνει, πάντα ΠΡΈΠΕΙ Ο ΤΣΑΝΤΑΛΗΣ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ..
      ΜΑΚΑΡΙ να κατέβει στις εκλογές για να ΞΕΒΡΩΜΙΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ , απ' όλους αυτούς που φέρανε τον Δήμο σε αυτή την κατάσταση και έχουν το θράσσος να μιλάνε κι όλας..
      Τώρα λοιπόν αν απο την καταγγελία βγαίνει κερδισμένος ο Τσάνταλης ας το σκεφτόντουσαν αυτοί (ος) που εκανε την καταγγελία..

      Διαγραφή
    2. Ρε μπας και την καταγγελλία την έκανε ο Παράσχος?

      Διαγραφή
  7. Η ΣΠΕΙΡΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΘΟΛΩΣΕΙ ΤΑ ΝΕΡΑ.ΣΧΕΣΗ ΕΡΩΤΙΚΗ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ-ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΙΚΗ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΣΠΕΙΡΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΩΝΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. το κινημα των "αγανακτισμενων" δημιουργηθηκε κατα την διαρκεια της κρισης απο ανθρωπους που χασανε τα κεκτημενα τους, την δουλεια τους, τα δικαιωματα τους ακομα κ τα ονειρα τους εξαιτιας ολων αυτων που επι χρονια κακοκυβερνουσαν τον τοπο μας ειτε απο αγνοια των ευθυνων τους ειτε λογω προσωπικων συμφεροντων !!! πολλοι απο την επαρχια μας συμμετειχαν σε πολλες συναντησεις των αγανακτισμενων ειτε ενεργα ειτε νοερα με την ψυχη τους !! ενας απο αυτους τους αγανακτισμενους ειμαι κ εγω !!! θεωρω πως ειναι ΝΤΡΟΠΗ να υπογραφουν μια τοσο βρωμικη καταγγελια με την ιδιοτητα των αγανακτισμενων. εμενα προσωπικα με προσβαλλει αυτη η υπογραφη σε ενα εντυπο που δημιουργηθηκε για να εξυπηρετησει καθαρα προσωπικους σκοπους καποιων.δηλαδη οι αγανακτισμενοι εκαναν καταγγελια στον ανθρωπο που κυνηγαει την κακοδιαχειρηση κ την ρεμουλα ? το θεωρω τουλαχιστον ΓΕΛΟΙΟ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. αποψη μου και δεν την αλλαζω.παρασχακο,φτανει!ολα τα σχολια τα εγραψες μονος σου!τι παροιμιες απ την πατριδα θυμηθηκες , τι παπαριες ... ενα μονο λεω: ο ευεργετης ,ειθιστε να ειναι καλος ανθρωπος.εσυ δεν εισαι...για φυλακες και για κακο μονο κοπιαζεις... και επειδη σ αρεσουν, ΜΑΧΑΙΡΑ ΕΔΩΣΕΣ , ΜΑΧΑΙΡΑ ΘΑ ΛΑΒΕΙΣ... φτανει πια,κουραζει η τοση κακια που δειχνεις , σε λιγο θα ξεφυσας απο μενος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. mporei na mhn grafeis onoma alla einai san na bazeis fwtografia sou me ayta pou grafeis !!!! poy zeis ? bges apo to spiti sou mila me kana duo an8rwpous ma8e ti ginete paraeksw !!! katereyse to frourio parto xampari !!! twra pia o ka8enas kserei poios einai poios ! min paramu8iazesai allo !!

      Διαγραφή
  10. ΔΥΣΤΥΧΩΣ,ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΥΤΟΚΛΗΤΟΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ,ΔΕΝ ΕΔΕΙΞΑΝ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΣΤΑ ΤΕΚΤΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ Α.ΑΛΜΩΠΙΑ,ΣΤΗΝ Δ.ΑΛΜΩΠΙΑ ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ,ΓΙΑΤΙ ΠΛΕΟΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΟΥΝ ΓΙΑ ΕΥΕΡΓΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΕΣ ΠΟΥ ΩΦΕΙΛΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥΣ.ΠΡΕΠΕΙ, ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ.ΟΤΙ ΟΣΟΙ ΑΚΟΜΗ ΤΟΥΣ ΜΙΛΑΝ η ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΟΥΝ.ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΟΙΚΤΟ ΚΑΙ ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΊΤΕ ΝΑ ΚΡΥΨΕΤΕ ΤΑ ΑΙΣΧΟΙ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΛΑΣΠΟΛΟΓΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ:ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ ΑΠΟ Ο... ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΓΕΛΙΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κ. ΦΑΛΑΚΡΕ ΕΙΣΑΙ ΘΡΑΣΥΤΑΤΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΣΟΥ....ΝΕΡΟΜΥΛΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ. ΣΚΕΦΤΟΜΟΥΝ ΝΑ ΣΟΥ ΦΕΡΩ ΚΑΙ ΤΣΙΓΑΡΑ....ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΤΑ ΚΟΨΟΥΜΕ.. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΑΡΑΣΧΟ ΤΑ ΨΟΦΗΜΙΑ ΒΡΩΜΑΝΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΜΠΕ και ΣΑΒ θα φάτε τα κεφαλιά σας για άλλους ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)