Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

«ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ», ΝΕΑ ΚΩΜΩΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ



 
Από την Τανάγρα της Βοιωτίας, στις 23-6-2013, Κυριακή, το Περιφερειακό Θέατρο Καρδίτσας αρχίζει τη φετινή θεατρική του περιοδεία  με τη νέα επίκαιρη κωμωδία:
«Του χωριού το Κοινοβούλιο»

του Δημήτρη Απ. Ρήτα, φιλολόγου, τιμημένου με τιμητική διάκριση από το Υπουργείο Παιδείας για την προσφορά του στην παράδοση, συγγραφέα, με Πανελλήνια Βραβεία θεάτρου και γνωστού στιχουργού, σε σκηνοθεσία του ίδιου και μουσική και τραγούδια του γνωστού μεγάλου συνθέτη Χρήστου Νικολόπουλου.
   Περιεχόμενο. Το καφενείο του χωριού είναι, κατά κάποιο τρόπο, το μικρό Κοινοβούλιο του χωριού, όπου όλοι μπορούν να εκφράσουν ελεύθερα τη γνώμη τους για την τρέχουσα πολιτική, οικονομική και κοινωνική κατάσταση και για όλα τα θέματα και τα προβλήματα που απασχολούν τους απλούς ανθρώπους της επαρχίας. Στο καφενείο μπορεί κανείς να συναντήσει τον Πρόεδρο του χωριού, τον Δήμαρχο, τον Δάσκαλο, τον Αγροφύλακα, τον Αγροτικό Γιατρό και τους συγχωριανούς του, να μιλήσει μαζί τους, να κουτσομπολέψει κλπ. Είναι μία κωμωδία πολύ επίκαιρη. Το καλό θεατρικό κείμενο, με πλούσια στοιχεία επίκαιρης πολιτικής σάτιρας και ηθογραφικά, οι εξαίρετες ερμηνείες από ταλαντούχους ηθοποιούς, τα ωραία και λιτά σκηνικά και κοστούμια, η εξαίσια μουσική και τα τραγούδια και η καλή μικροφωνική και φωτιστική κάλυψη συνθέτουν μία άρτια παράσταση. Σκορπά άφθονο και αβίαστο γέλιο, χωρίς ύβρεις και χυδαιολογίες και αρέσει πολύ σε όλους τους θεατές.
   Επίσης, το Περιφερειακό Θέατρο Καρδίτσας παρουσιάζει, συγχρόνως, και τη μεγάλη θεατρική επιτυχία του Δημήτρη Απ. Ρήτα «Κύριε Υπουργέ, τι έγινε με το θέμα μ’;», κωμωδία που, ως τώρα, παρουσιάστηκε σε 380 άλλες πόλεις και χωριά σε όλη την Ελλάδα, με εξαιρετική επιτυχία και άριστες κριτικές και έχει ως θέμα τα ρουσφέτια που ζητούν οι ψηφοφόροι από τον φίλο τους Υπουργό.
 Οι Δήμοι και οι Σύλλογοι που θέλουν να συνεργαστούν, μπορούν να τηλεφωνήσουν. Υπεύθυνος: Δημήτρης Ρήτας, τηλ. και φαξ 2441026757, 72720, κιν. 6976074465.     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)