Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Παραδίνεται το κομμάτι Χαλκηδόνα- Παραλίμνη



 
Την ερχόμενη Τετάρτη, 26 Ιουνίου και ώρα 13:00 εγκαινιάζεται το οδικό τμήμα της παράκαμψης Πελλαίας Χώρας, δηλαδή το κομμάτι από το πέρας του οικισμού της Χαλκηδόνας με κατεύθυνση προς Γιαννιτσά, έως πριν από τον οικισμό της Παραλίμνης

Το οδικό τμήμα το οποίο πρόκειται να παραδοθεί στην κυκλοφορία έχει μήκος περίπου 12 χιλιομέτρα, προϋπολογισμό 40.602.000,00 € με χρηματοδότηση από το Γ’ ΚΠΣ και το ΕΣΠΑ.

Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά η διατομή του οδικού άξονα είναι 11/14 μέτρα, αποτελείται από 1 λωρίδα ανά κατεύθυνση και Λ.Ε.Α. πλάτος 1,75 μέτρα. Επίσης, για την εξυπηρέτηση των αγροτικών εκτάσεων κατασκευάστηκαν περίπου 6 χιλιόμετρα παράπλευρο δίκτυο αποκαθιστώντας το υφιστάμενο αγροτικό δίκτυο  και εξασφαλίζοντας την προσπελασιμότητα σε όλες τις αγροτικές ιδιοκτησίες οι οποίες είχαν αποκλειστεί με τη διάνοιξη της νέας Εθνικής Οδού.

Παράλληλα, κατασκευάστηκαν οι ισόπεδοι, σηματοδοτούμενοι κόμβοι Πέλλας – Νέας Πέλλας και Παραλίμνης καθώς και οι συνδέσεις αυτών με την υφιστάμενη Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Έδεσσας.

Επιπλέον, στην κατασκευή συμπεριλαμβάνεται ο ηλεκτροφωτισμός των κόμβων και των τεχνικών της οδού, η οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση, η κατασκευή δικτύου απορροής ομβρίων και η φύτευση των πρανών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)