Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Σύμφωνο Συνεργασίας υπέγραψε ο Δήμος Αλμωπίας με το Δήμο του Negotino της Π.Γ.Δ.Μ. στα πλαίσια της Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδας - Π.Γ.Δ.Μ. 2007-2013



Την Παρασκευή 9 Αυγούστου στο Δημοτικό Κατάστημα Αριδαίας, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση υπογραφής του Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Αλμωπίας και του Δήμου του Negotino της Π.Γ.Δ.Μ., στα πλαίσια της Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδας - Π.Γ.Δ.Μ. 2007-2013.
Οι δυο Δήμοι υπέβαλλαν από κοινού πρόταση με τον τίτλο "Ανάπτυξη και Υποστήριξη της οικονομίας των προϊόντων μέλισσας", για την ανάπτυξη δράσεων για την οικονομική ανάπτυξη του κλάδου της μελισσοκομίας, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου

Το πρωτόκολλο συνεργασίας υπέγραψαν οι Δήμαρχοι Αλμωπίας κ. Δημήτρης Πασόης και Negotino κ. Vanco Apostolov, παρουσία των συνεργατών τους.
Ο Δήμαρχος Αλμωπίας καλωσορίζοντας τον κ. Vanco Apostolov στην Αριδαία μεταξύ άλλων ανέφερε: "Με την σημερινή τελετή επισφραγίζουμε την συνεργασία μας στους τομείς της οικονομίας και της ανάπτυξης των προϊόντων μέλισσας. Η υπογραφή του συμφώνου συνεργασίας έρχεται σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία κατά την οποία οι πολίτες προσβλέπουν στην στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Προς αυτή την κατεύθυνση βρίσκεται και η προσπάθεια που καταβάλλουμε με τον Δήμαρχο του Νεγκότινο. Με την υπογραφή του εν λόγω Συμφώνου Συνεργασίας θέτονται οι βάσεις για την  προώθηση της μελισσοκομίας στην περιοχή της Αλμωπίας, ώστε να μπορέσουν οι δημότες μας να έχουν ένα βασικό ή συμπληρωματικό εισόδημα".
Μετά την υπογραφή του Συμφώνου ακολούθησε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων με τα μέλη της αντιπροσωπείας του Νεγκότινο.

1 σχόλιο:

  1. καιρός ήταν να ¨πέσουν¨τα παράλογα σύνορα που έχουν επιβληθεί στα βαλκάνια και στην ευρώπη. καιρός είναι να τελειώνουμε με αυτό το βλακώδες μέτρο που ο αστυνομικός ελέγχει αν εισαι ελέφαντας ή άνθρωπος και ο τελώνης ψάχνει τα υπάρχοντα σου λες και είσαι εγκληματίας. Σημειώστε και κρατήστε το γεγονός που έγινε το 1975. Τον Δεκέμβριο του 1975 επισκέφθηκα τον μετανάστη αδερφό μου στην Γερμανία και ένα πρωινό περάσαμε τα σύνορα Γερμανίας - Βελγίου για να επισκεφθούμε τον επίσης μετανάστη ξάδελφο μας στις Βρυξέλλες. Περάσαμε τα υποτυπώδη σύνορα, όπου υπήρχε ενα κτίσμα - φυλάκιο και δεν υπήρχε ούτε ψυχή ούτε αστυνομικός, ούτε τελώνης για να μας ελέγξει. μιλάμε για το 1975 και εμείς είμαστε στο 2013 και μας ψάχνουν λες και είμαστε κλεφτοκοτάδες. Και έρχεται η κυβέρνηση και διατηρεί αυτές τις υπηρεσίες και καταργεί άλλες υπηρεσίες χρησιμότατες. Και δυστυχώς θα καταργήσει και άλλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)