Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Ζητάν να …συμμορφωθεί ο Δήμος Αλμωπίας



ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

Οι κτηνοτρόφοι Αλμωπίας με την παρακάτω δήλωσή τους καλούν τον Δήμο  να συμμορφωθεί σε μία σειρά ζητημάτων :




Οι αγελαδοτρόφοι του δήμου Αλμωπίας, καλούνε τον Δήμαρχο  και τον υπεύθυνο Αντιδήμαρχο σε θέματα κτηνοτροφίας κύριο Καραμαριά να προχωρήσουν στις δίκαιες απαιτήσεις των αγελαδοτρόφων, οι οποίοι  γνωστοποίησαν με έγγραφο και αριθμό πρωτοκόλλου 1755 στις 24/01/2013 το πρόβλημα της βρουκέλωσις στις αγελαδοτροφικές μονάδες προσβεβλημένες από το βακτήριο των προβάτων και όχι των αγελάδων.
Σας υπενθυμίζουμε πως μετά από επανειλημμένες συστάσεις μας στον κύριο Καραμαριά να προχωρήσει στην απαγόρευση διέλευσης των προβάτων πλησίον αγελαδοτροφικών μονάδων και την εισαγωγή τους στον κάμπο προς αποφυγή μόλυνσης των μονάδων και των ζωοτροφών, αυτός αδιαφόρησε επί επτά μήνες με αποτέλεσμα να καταγγείλουμε το γεγονός στο συμβούλιο πρωτοδικών  Έδεσσας σχηματίζοντας δικογραφία ει βάρος σας. Η παραπάνω καταγγελία με αριθμό πρωτοκόλλου 26177 στις 5/8/2013 κοινοποιήθηκε στην επιθεώρηση δημόσιας διοίκησης, στο αρμόδιο υπουργείο και φυσικά στον δήμο Αλμωπίας.
Σε συνάντηση που είχαμε με τον κύριο δήμαρχο πριν τρις εβδομάδες και του επισημάνθηκε ο λόγος εγρήγορσης, εσείς συνεχίζετε να αδιαφορείτε.
Σας κάνουμε γνωστό πως αν δεν επιλύσετε το υπάρχον πρόβλημα εντός μίας εβδομάδας μετά την ημερομηνία κατάθεσης της παρούσης, θα κινηθούμε με αγωγές προς τα υπεύθυνα άτομα του δήμου, όπου θα ζητηθούν οικονομικές αποζημιώσεις από τα άτομά σας, λόγω του ότι με την πράξη σας καθυστερείτε την επανένταξη των μολυσμένων μονάδων σε δραστηριότητα και ήτοι να μας δημιουργείτε πρόβλημα επιβίωσης λόγο καθυστέρησης εσόδων, διότι οι παραγωγοί δεν θα προβούν σε αγορά ζώων, φοβούμενη εκ νέου την μόλυνση των εκτροφών τους.
Θα ζητηθούν οικονομικές αποζημιώσεις ακόμη και για ηθικές βλάβες διότι υπάρχουν παραγωγοί χωρίς εισόδημα εδώ και ένα χρόνο.
Επίσης καλούμε τους συνάδελφους προβατοτρόφους να κατανοήσουν το πρόβλημά μας, διότι μας εξαναγκάζουν να κινηθούμε νομικά και εναντίων τους ζητώντας επίσης οικονομικές αποζημιώσεις, την στιγμή που έγιναν δύο ταυτοποιήσεις το 2004 και το 2009 και ήτοι θεωρούνται τα πρόβατα υπεύθυνα για την εξάπλωση της νόσου.
Ακόμη σας κάνουμε γνωστό πως η χώρα μας από της 5/9 έως της 15/9 ήταν σε κτηνιατρικό ευρωπαϊκό έλεγχο για την συγκεκριμένη νόσο όπου υπάρχει κίνδυνος τιμωρίας με αναστολή των προϊόντων Π.Ο.Π όπως η φέτα για λόγους μη εξυγίανσης, πράγμα που θα επηρεάσει και το εισόδημα σας.

Μετά την παράδοση της παρούσης δεν μπορείτε να μας πείτε πως δεν γνωρίζατε.
Διαπιστώνοντας επί επτά μήνες την αδράνεια σας η παρόν πρόσκληση συμμόρφωσης θα κοινοποιηθεί από εμάς τους ίδιους στα διαμερίσματα του δήμου για ενημέρωση των προβατοτρόφων.

Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΑΓΕΛΑΔΟΤΡΟΦΩΝ- ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ. ΚΟΝΙΤΣΗΣ 4 ΑΡΙΔΑΙΑ. ΤΗΛ. 6974314831..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)