Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Μπερδεύει και πάλι τα πράγματα με την υποψηφιότητά του ο Δημήτρης Μπίνος. Θα είναι ή δεν θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος;



Ενώ μέχρι στιγμής ο Δημήτρης Μπίνος εμφανιζότανε βέβαιος για την κάθοδό του στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές, ως υποψήφιος Δήμαρχος στον Δήμο Αλμωπίας, ξαναμπερδεύει τη κατάσταση .
Η μέχρι τώρα βεβαιότητα ,γίνεται πρόθεση και όσο περνάει ο καιρός κανείς δεν ξέρει τι άλλο . Σε συνέντευξή του σε μέσο του διαδικτύου , όταν ρωτάται για την κάθοδό του στις εκλογές απαντά:
«Το έχω δηλώσει εδώ και αρκετό καιρό, ότι έχω την πρόθεση να διεκδικήσω στις Δημοτικές Εκλογές τη θέση του Δημάρχου Αλμωπίας, ανεξάρτητα με τον τρόπο εκλογής που θα αποφασιστεί. Για μένα, ο τρόπος εκλογής δεν παίζει σημαντικό ρόλο. Για μένα μετράει η επαφή με τον κόσμο και η ειλικρινής σχέση μαζί του»
.Ακόμα και ο πιο μετριοπαθής πολιτικός του φίλος θα περίμενε να το δηλώσει με βεβαιότητα και να μη λέει ότι έχει απλώς την πρόθεση.
Στην ίδια συνέντευξη κατηγορεί μεταξύ άλλων την σημερινή δημοτική αρχή και κυρίως τον Δήμαρχο Δημήτρη Πασόη,για αδυναμία διοίκησης , αλλά δεν κάνει καμία αναφορά στις προηγούμενες δημοτικές αρχές που άφησαν μεγάλες υποχρεώσεις. Μάλιστα αποφεύγει να κάνει κριτική στους βουλευτές του νομού για το κλείσιμο δημόσιων υπηρεσιών. Οι βουλευτές με την ψήφο τους ουσιαστικά άναψαν το πράσινο φως για την αποδυνάμωση της περιφέρειας. Λέει συγκεκριμένα:
«Ας μη ξεχνάμε και τις υπηρεσίες που φύγανε από την Αριδαία. Θα μου πείτε “δεν θα φεύγανε;”. Απλά σε αυτό το κομμάτι της ανακατανομής των υπηρεσιών, θα έπρεπε ο Δήμαρχος να είχε σχεδιάσει και παρουσιάσει τις δικές του προτάσεις και να είχε κρατήσει έστω κάτι. Αυτό όμως απαιτεί προετοιμασία, η οποία δεν έγινε. Οι εκ των υστέρων συζητήσεις, δεν απέφεραν κανένα αποτέλεσμα».
Δηλαδή ούτε καν απλή κριτική δεν θέλει να τους ασκήσει.  Ούτε και μέχρι σήμερα  όμως και ο ίδιος πήρε  δημόσια κάποια θέση στο ζήτημα αυτό .Πόσο μάλλον το επίμαχο χρονικό διάστημα.
Ο Δημήτρης Μπίνος κάνει άνοιγμα στον Πέτρο Ζέρζη , προσδοκώντας ψηφοθηρικά οφέλη, αφού ο πρώην Δήμαρχος Αριδαίας, φέρεται να ασχοληθεί με τις περιφερειακές εκλογές.΄ Ετσι μπορεί να υπάρξει και συνεργασία.


«Ο Πέτρος Ζέρζης είναι ένας δυναμικός και μαχητικός πολιτικός. Σίγουρα, όπως όλοι μας (‘αραγε πότε πρόλαβε να κάνει λάθη ο κ. Μπίνος και που;) έτσι κι αυτός έκανε λάθη, αλλά είχε και επιτυχίες .
Εδώ βέβαια,( σημείωση δική μας), έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τον Νίκο Αποστολίδη που ανέκαθεν κατηγορούσε τον Πέτρο Ζέρζη για ανικανότητα και ότι έκανε στη θητεία του όλο κι όλο  τρεις βρύσες.)
 Πριν αρκετά χρόνια η κοινή μας συνάντηση, συνεχίζει στη συνέντευξη, στο Σύνδεσμο Καθαριότητας ήταν ουσιαστική και για τους δυο μας, γιατί αυτός συνέλαβε την ιδέα του ΧΥΤΑ και εγώ στη συνέχεια εξασφάλισα τη χρηματοδότηση και τις μελέτες και δημοπράτησα αυτό το τόσο σημαντικό έργο για την περιοχή μας. Θεωρώ πως ο κ. Ζέρζης είναι μια πολιτική μονάδα της περιοχής».
Ξεχνά όμως επιμελώς να αναφέρει ποιος το υλοποίησε.
Τώρα το ζητούμενο είναι ποιες θα είναι οι απόψεις του Δημήτρη Μπίνου ,αν θελήσει ο Πέτρος Ζέρζης να ασχοληθεί και πάλι με τα δημοτικά και όχι με την περιφέρεια.
Σε άλλη ερώτηση όμως ξεχνάει την ικανότητα του Π. Ζέρζη και λέει:
«Όλοι οι Δήμοι έχουν παρουσιάσει προβλήματα στη διαχείριση. Εγώ πιστεύω ότι αυτό δεν οφείλεται τόσο στην κακή πρόθεση των διοικούντων, αλλά πολλές φορές στην άγνοια, στην αδυναμία να ανταπεξέλθουν και στην προχειρότητα».
Ένα από τα προβλήματα που καλείται να ξεπεράσει ο Δ. Μπίνος ,είναι η μεγάλη αντιπαλότητα που υπάρχει μεταξύ Π.Ζέρζη και Νίκου Αποστολίδη .
Ίσως δεν είναι τυχαία η απάντηση στη συνέντευξη, σε  σχετική ερώτηση, ότι επιθυμία του είναι η στελέχωση του συνδυασμού με νέα πρόσωπα. Προφανώς θα ζητήσει από τα παλιά πολιτικά πρόσωπα την βοήθεια σε θέματα εμπειρίας , όχι όμως να είναι υποψήφια. Μεταξύ αυτών δεν αποκλείεται να είναι και ο Ν. Αποστολίδης, για τον οποίο πολλά πρόσωπα με τα οποία έχει επαφές φέρονται να του εκφράζουν την άποψη να μην τον συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο. Το ίδιο και για πρόσωπα που έχουν ασχοληθεί με αντίπαλους κομματικά συνδυασμούς. Ενδεχομένως αυτό να γίνει αργότερα. Τώρα τους χρειάζεται για να του ανοίγουν πόρτες.
Θεωρεί την πολιτική σταδιοδρομία του πρώην Δημάρχου Αριδαίας Χρήστου Μπίνου τελειωμένη και του υποδεικνύει  να πάρει…αποφάσεις.
«Ο κ. Μπίνος υπήρξε αρχηγός ενός συνδυασμού, ικανός Δήμαρχος και οφείλει τις αποφάσεις του να τις πάρει συλλογικά, άρα θα πρέπει να προηγηθεί διάλογος με τους συνεργάτες του. Θεωρώ, ότι όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή, θα υπάρξει και από την πλευρά του μια ουσιαστική απόφαση, σημαντική ως προς την πορεία των πραγμάτων. Έχει την ωριμότητα να κρίνει».
Η αναφορά του στο Χ. Μπίνο είναι μάλλον πολύ χλιαρή. Το δε «ικανός» που του αποδίδει ,είναι μάλλον πολύ υποκριτικό ,αφού αν το πίστευε θα ήταν μαζί του υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές και δεν θα τον απέφευγε με την υποψηφιότητά του στις περιφερειακές εκλογές . Άλλωστε αυτό του το καταλογίζει ακόμα και σήμερα ο συνδυασμός του Χρήστου Μπίνου.




Το πιο αξιοπερίεργο είναι το γεγονός, ότι ενώ ο Δ. Μπίνος επιθυμεί τα επώνυμα σχόλια , όλως παραδόξως στο συγκεκριμένο blog  φιλοξενούνται μόνο Ανωνυμα  θετικά σχόλια.

1 σχόλιο:

  1. Φον Δημητράκι πότε θα μεγαλώσεις;Καλό μου παιδάκι μη παίζεις ακόμη με κούκλες.Πολικά είσαι σε "υγρή μορφή" ψια να κρίνεις τους προηγούμενους δημάρχους ή και να τους συμβουλεύεις.Πρέπει να ωριμάσεις πρώτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)