Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

«Βαρίδια» οι καταλογισμοί σε πρώην μέλη της Διοίκησης του Συνδέσμου καθαριότητας Αλμωπίας




ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΕΡΟΜΕΝΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΙΝΟ
ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΠΟΥ ΤΙΘΕΤΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ: ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΓΙΝΕ Ο ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΜΟΣ; ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ Η ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ;

ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΚΑΙ
 ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ;



Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας μάλλον πέρασε στο «ντούκου» το θέμα καταλογισμών σε βάρος παλιών  μελών της διοίκησης του Συνδέσμου Καθαριότητας Αλμωπίας, αλλά και υπαλλήλων της περιόδου εκείνης, δηλαδή επί προεδρίας Δημήτρη Μπίνου. Ο Πέτρος Ζέρζης που έφερε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο ,επικεντρώθηκε στο «τάϊμιγκ» και όχι στην ουσία. Αν δηλαδή οι καταλογισμοί έγιναν ορθώς ή όχι.
Το θέμα του «τάϊμιγκ» μάλλον ξεκαθάρισε , καθώς τον έλεγχο  φέρεται να είχε ζητήσει ο Κώστας Ζαχαριάδης ,πρόεδρος του Συνδέσμου ,για την θητεία του. ΄Όμως για να φτάσουν μέχρι την δική του θητεία , έπρεπε να κάνουν ελέγχους και για τα προηγούμενα χρόνια.
΄Ετσι βρέθηκαν δαπάνες οι οποίες δεν είναι νόμιμες. Για τον λόγο αυτό καταλογίστηκαν τόσο στον πρόεδρο Δημήτρη Μπίνο, όσο και σε μέλη της  τότε διοίκησης, αλλά και υπαλλήλους. Μερικοί υπάλληλοι μάλιστα καλούνται να πληρώσουν υψηλά ποσά . Πρόσφατα ο Δημήτρης Μπίνος μαζί με άλλα μέλη της τότε διοίκησης, επισκέφθηκαν τον τότε επίτροπο που έκανε τον έλεγχο και τους καταλογισμούς, στο γραφείο του στο Δημαρχείο της Αριδαίας, όπου εκτελεί χρέη ειδικού γραμματέα του Δήμου Αλμωπίας. Η συμπεριφορά ορισμένων εμπλεκόμενων ήταν επιθετική έως απειλητική κατά του ειδικού γραμματέα.
Ο Πέτρος Ζέρζης ,που έχει σχετικά πολύ μικρό ποσό καταλογισμού, μετέφερε στο δημοτικό συμβούλιο ,την αντιφατική στάση του τότε επίτροπου. Ζήτησε δε από τον Δήμαρχο Δημήτρη Πασόη να καλέσει τις ενδιαφερόμενες πλευρές και να δοθούν οι αρμόζουσες εξηγήσεις.
Κατά των καταλογισμών έχουν γίνει προσφυγές, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ασκείται πίεση κυρίως προς την Νέα Δημοκρατία ,να λύσει ανώδυνα το θέμα.
Το ζητούμενο όμως δεν είναι μόνο το οικονομικό. ΄Εχει και πολιτικές προεκτάσεις, καθώς πρόσωπα στα οποία έχουν γίνει καταλογισμοί , ενδιαφέρονται να αναλάβουν τις τύχες του Δήμου Αλμωπίας.
Το ζήτημα αυτό αποτελεί «πονοκέφαλο» για αυτούς, αφού έχοντας την διοίκηση ενός μικρού φορέα, όπως ο Σύνδεσμος τα έκαναν μούσκεμα και ζημίωσαν τον Σύνδεσμο. Συνεπώς θα τους ακολουθεί στην προεκλογική καμπάνια.
Από την άλλη έρχονται σε πλήρη αντίφαση και αντίθεση με το αυτονόητο. Από την μία όσοι θέλουν να διοικήσουν τον Δήμο οφείλουν να υπερασπίζονται τα συμφέροντα του και όχι τα δικά τους. Με την προσφυγή τους ζητάν να ακυρωθούν οι καταλογισμοί  που τους επιβλήθηκαν για την ζημιά που επέφεραν στον Σύνδεσμο και κατ΄ επέκταση θα στερήσουν έσοδα από τον Δήμο.
Το μεγαλύτερο βάρος βέβαια καλείται να αντιμετωπίσει ο κ. Δημήτρης Μπίνος ,που ως πρόεδρος του Συνδέσμου, πήρε πολλούς στο λαιμό του, όπως λέει χαρακτηριστικά ,μέλος της τότε διοίκησης. Αναγκάστηκαν μάλιστα να απευθυνθούν σε δικηγόρο και να επιβαρυνθούν οικονομικά.
Στην συνάντηση με τον πρώην επίτροπο πάντως αναμένεται να ξεκαθαρίσουν πολλά.

1 σχόλιο:

  1. κΎΡΙΟΙ, ΜΗΝ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΤΕ ΤΟΝ κ. ΔΗΜΉΤΡΗ ΜΠΙΝΟ. ΤΟ ΕΙΠΑΜΕ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΑΓΟΣ ΤΟΥ κ.ΠΑΣΟΗ. ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΝ Ο ΠΑΣΟΗΣ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ.ΑΝ ΤΟΝ ΧΑΣΕΤΕ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΣΟΗΣ ΤΟ ΔΗΜΟ.Μην πυροβολείται τους λαγούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)